تحولات لبنان و فلسطین

رییس جمهوری طرح خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک را از افتخارات صنعت ایران عنوان کرد و گفت: این افتتاح، پاسخ قوی و محکمی به همه توطئه‌گران به ویژه آمریکا داد.

افتتاح خط لوله گوره- جاسک پاسخ محکمی به همه توطئه‌گران داد/دشمن می خواست شریان نقل و انتقال مالی را مختل کند

قدس آنلاین

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در هشتاد و سومین برنامه افتتاح طرح‌های ملی با عنوان جهش تولید با بهره برداری از طرح‌های مربوط به وزارت نفت در ۳ استان بوشهر، هرمزگان و فارس، امروز را روز تاریخی بسیار بزرگی برای ملت ایران عنوان کرد که هر چه زمان می‌گذرد، اهمیت این مساله برای مردم روشن‌تر می‌شود.

رییس‌جمهوری افزود: برای جهان روشن است که جمهوری اسلامی ایران چه اقدام بسیار مهم ملی انجام داده است. شاید پروژه‌ای با این عظمت برای صادرات نفت، با این هدف که پایانه صادراتی جدیدی نه در خلیج فارس بلکه در دریای عمان داشته باشیم بسیار حائز اهمیت است.

روحانی با تاکید بر اهمیت این پروژه، از همه مسوولان، مهندسان، کارگران، شرکت‌های تولید کننده ورق لوله و جابجا کننده لوله، سازنده پمپ‌ها و نیروگاه‌ها، قدردانی کرد.

وی گفت: ساخت این طرح در مدت زمان ۲ سال و چند ماه یکی از افتخارات صنعت ایران زمین است که به ملت بزرگ ایران تبریک می‌گویم.

روحانی با تبریک روز عرفه و عید قربان همچنین عید سعید غدیر گفت: افتتاح امروز بسیار حائز اهمیت و مهمترین افتتاح دولت یازدهم و دوازدهم است.

وی ادامه داد: این افتتاح، پاسخ قوی و محکمی به همه توطئه گران به ویژه آمریکا داد. نفت از جمله تحریم‌های مهم آمریکایی‌ها بود که البته تحریم‌های دیگری هم داشتند.

رییس جمهوری افزود: دولت آمریکا در دو زمینه با ما وارد جنگ شد که یکی در زمینه نفت و صادرات نفت بود و دیگری هم تامین کالاها. هر دو بسیار تاثیر گذار بود و روی آن حساب کرده بودند. شریان حمل و انتقال نفت را بستند تا جلوی صنعت نفت را بگیرند و صادرات را به قول خود به صفر برسانند تا به قول خودشان دیگر برای ایران این امکان وجود نداشته باشد تا برای تامین نیازمندی‌هایش ارز داشته باشد درحالی که ۶ میلیون دلار ارز برای دارو تامین کردیم.

روحانی گفت:  اگر کشور ارز نداشته باشد چگونه می‌تواند کالای مورد نیاز خود را برای تامین و نهاده‌های کشاورزی و اقلام بهداشتی وارد کند.

وی افزود:  ارز برای خرید واکسن از کشورهای خارجی اختصاص دادیم و واکسن داخلی هم خوشبختانه به بازار آمده است.

برای واکسیناسیون، شرایط این هفته بهتر می‌شود

رییس جمهوری با بیان اینکه این هفته شرایط مناسبی برای واکسیناسیون شروع می‌شود، گفت: حدود ۱۰ میلیون نفر تاکنون واکسن دریافت کرده‌اند و قولی که به مردم در این دولت دادیم واکسینه شدن افراد بالای ۶۵ سال بود که افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری‌های زمینه ای هم واکسینه شدند و به قول خود عمل کردیم.  

وی ادامه داد: هر روز ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر واکسن دریافت می کنند.

روحانی، مساله عمده کشور را کرونا و تحریم عنوان کرد و ادامه داد: کرونا را توانستیم تا حدی مهار کنیم و در زمینه تحریم هم توانستیم همه کارهای لازم را برای رفع آن انجام دهیم و با قاطعیت می‌گویم دولت در هر دو زمینه به مسوولیت خود عمل کرده است.

اگر قانون مجلس نبود تحریم‌ها قبل از عید برداشته شده بود

رییس‌جمهوری افزود: در بحث کرونا با تزریق واکسن به همه افراد بالای ۶۰ سال و دارای بیماری‌های زمینه ای به طور چشمگیری از مرگ و میر و حتی ابتلا هم کاهش پیدا خواهد کرد و در زمینه تحریم هم اگر قانون مجلس جلوی ما را نگرفته بود عید نوروز تحریم را برداشته بودیم.

وی ادامه داد: بنابراین دولت همه گام‌های خود را برای رفع تحریم برداشت. در گزارش ارسالی وزیر امور خارجه به مجلس برای نمایندگان، روشن است که چه به دست آورده‌ایم.

روحانی اظهار کرد: کار بزرگی که سال گذشته چه به عنوان سال «جهش تولید» و امسال هم به عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» در تولید انجام داده‌ایم، این است که به‌رغم تحریم، فشار و جنگ تنها به فکر تامین مواد خوراکی و نیازهای ضروری مردم نبودیم و طرح‌های مهم و بزرگ توسعه‌ای را هم مدنظر داشته و به انجام رساندیم.

وی با اشاره به طرح دو میلیارد دلاری افتتاح شده، گفت: این طرح به جهان اعلام می‌کند ما توان این کار را داریم و هم از حیث اختصاص ۲ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و هم برای دشمن، چون تحریم خود را به سمت نفت برده بود.

روحانی گفت: همین که پایانه نفتی را متنوع کرده‌ایم و از تک پایانه ای خارج شده ایم بسیار مهم است. اگر در پایانه ما مشکلی به وجود می‌آمد صادرات ما قطع می‌شد.

وی یادآور شد: آبان ۱۳۶۴ که منطقه بمباران شد صادرات ما قطع شد و اسکله از دست رفت و تا دو هفته صادرات نفت نداشتیم. امروز اسکله جدیدی ایجاد کردیم و اتکا به تک اسکله ای و نیازمندی به خلیج فارس در زمینه صادرات را از بین بردیم.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این یعنی دولت ایران می‌تواند از طریق دریای عمان نفت صادر کند و این امر بسیار مهم است. خلیج فارس البته امتیازات و محدودیت‌های خود را دارد. دریای عمان اما به یک معنا وصل شدن به اقیانوس‌های آزاد بین‌المللی است و همانطور که وزیر نفت گفت که اگر کشتی بخواهد از پایانه جاسک یا از خارک نفت بگیرد این مسیر طولانی هزار کیلومتری باعث می‌شود ۱۰ روز زودتر بتواند نفت را دریافت کند. زمان، مسائل ملی و راهبردی برای ما اهمیت دارد.

خط لوله گوره- جاسک، راهبردی‌ترین طرح جمهوری اسلامی ایران است

روحانی اضافه کرد: در سالهای آخر دولت یازدهم خدمت مقام معظم رهبری گفتم که طرحی داریم خط لوله را از گوره به جاسک ببریم و نفت را از طریق دریای عمان صادر کنیم؛ البته اجرای آن عملا به ۹۷ موکول شد. ایشان همان زمان فرمودند این استراتژیک‌ترین طرحی است که در دولت شما انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح راهبردی‌ترین طرح جمهوری اسلامی ایران است که این افتخار نصیب دولت دوازدهم و نصیب شرکت ملی نفت و وزارت نفت شده است.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: این کار در تاریخ ایران در روز آخر تیر ثبت می‌شود. تیر ۱۴۰۰ نفت ایران از دریای عمان صادر شده و این مساله مهمی است که در این طرح مشاهده می‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه زمان آغاز اجرای این طرح با جنگ اقتصادی و تحریم مواجه شده‌ایم، گفت: قرار بود اوایل ۹۷ اجرای طرح شروع شود که همزمان با آغاز مقدمات آن، جنگ اقتصادی هم شروع شد. لوله ای که برای این هزار کیلومتر نیاز داشتیم لوله ۴۲ اینچی با ویژگی‌هایی که بتواند مقابل نفت و گاز ترش مقاومت کند، بود و باید آن را از خارج می‌خریدیم.

وی افزود: خارجی‌ها حاضر بودند لوله را به ما بدهند اما تحریم مانع از این کار شد. این تحریم باعث شد این پروژه عظیم و بزرگ تماما ملی شد یعنی همه لوله‌سازی که ضد گاز و نفت ترش باشد و بتواند مقاومت کند، شیرآلات مربوط به لوله‌های ۴۲ اینچی و پمپ‌های مورد نیاز و همچنین بقیه ملزومات مورد نیاز برای این خط را ایرانی‌ها ساختند.

۹۱ درصد پروژه خط لوله گوره- جاسک ایرانی است

رییس‌جمهوری ادامه داد: ۹۱ درصد کل پروژه ایرانی است و تنها ۹ درصد آن غیر ایرانی است و این نشان می‌دهد یک توانمندی، فناوری، علم، دانش، طراحی، اجرا و پیمانکاری خوبی در این طرح انجام شده است. دهها پیمانکار در این پروژه مشارکت داشته‌اند و این کار بزرگ به دست ایران و ایرانی انجام شد که افتخار بزرگ دیگری برای ما ایرانی هاست.

روحانی تصریح کرد: افتخار نخست این است که این کار زمان تحریم و با وجود فشار دشمنان انجام داده ایم و افتخار دیگر اینکه کار از سوی ایرانی‌ها انجام شده است.

وی، سواحل مکران را سرمایه بزرگ ملی توصیف کرد و گفت: هفته‌های اول که به طور مرتب خدمت مقام معظم رهبری می‌رسیدیم یکی از موارد مطرح شده سواحل مکران بود که رهبری بر آبادانی از سواحل مکران تاکید داشتند. بعد به ساحل جاسک رفتم و در آنجا تاکید کردم که جاسک در آینده مرکز مهم دریایی و صادراتی تبدیل خواهد شد.

روحانی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری‌های عظیم در این منطقه و همچنین دیگر مناطق شروع شده است. از هرمزگان تا سیستان و بلوچستان تا چابهار و جاسک سراسر منطقه سواحل مکران که برای ما بسیار ارزشمند است و کارهای زیر ساختی آن انجام شده است.

وی افزود: یکی از اقدامات هم این بود که نفت به جاسک برسد و بتوانیم مسیر ارتباطات را هموار کنیم و جاده‌ها به شکل بزرگراه‌ها در این مسیر ساخته شده‌اند و اقدامات و سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در چابهار انجام شد. یک طرف سرمایه گذاری در چابهار و از طرف دیگر سرمایه گذاری در جاسک را شاهد بودیم. زمینه کاملا آماده است تا شاهد آبادانی سرزمین باشیم و سرمایه گذاری خارجی را در منطقه داشته باشیم و امروز شاهد تحول بزرگ در این منطقه هستیم.

روحانی، کشور را علاوه بر ذخایر نفت و گاز و بی‌نظیر بودن این مجموعه در منطقه بی‌نظیر دانست و گفت: همیشه مردم جنوب میزبان این تحولات بزرگ در زمینه نفت و گاز و مقدمات پتروشیمی در این منطقه بودند و بار عظیمی بر دوش مردم منطقه و سواحل مکران است.

خوزستان قلب تپنده ایران است

روحانی در بخش دیگری از سخنانش درباره خوزستان، گفت: خوزستان دیاری است که چه در جنگ تحمیلی ۸ ساله، از این سرزمین دفاع و برابر دشمن مقاومت کرده است. همه شهرهای آن از شوش، خرمشهر و آبادان گرفته تا اندیمشک، دزفول، بستان و هور ایستادگی کردند و از مهر ۱۳۶۰ تا عملیات خیبر،  و از بدر تا فاو و والفجر ۸ و کربلای ۴ و ۵ همه در این ایستادگی‌ها و مقاومت‌ها در این مناطق و همیشه برای مردم و برای آبادانی کشور و انقلاب تلاش کرده‌اند.

رییس دولت دوازدهم با اشاره به اقدامات دولت خود در این مناطق، گفت: دولت‌های یازدهم و دوازدهم کارهایی برای انتقال آب و احیای زمین‌های کشاورزی منطقه خوزستان انجام داده است. ۲۹۵ هزار هکتار زمین کشاورزی عمدتا در خوزستان و مقداری در ایلام کانال‌کشی و زهکشی شد و ارزش زمین و محصولاتش چند برابر شده است.

وی با بیان اینکه خوزستان به‌عنوان قلب تپنده ایران برای همه ما مهم بوده است، ادامه داد: البته خشکسالی و برخی مشکلاتی که از دیرباز در منطقه بود مردم را اذیت می‌کند و آزار می‌دهد. ۵۲ درصد بارندگی کاهش یافت و خشکسالی بی نظیری سراغ ما می‌آید. دمای هوا ۲و نیم درجه در اواخر خرداد و اوایل تیرماه  گرمتر از گذشته بود.

روحانی افزود: سدهای ما کم آب بود برخی نیرگاه‌های برقابی نتوانست فعال شود. اما صنعت فعال شد و ۱۰ درصد مصرف برق در صنایع ما بالا رفت این جای خوشحالی است یعنی صنعت توسعه پیدا کرده است. البته ماینرها و رمزارزها کارهایی می‌کردند که خلاف و بدون مجوز بود.

رییس‌جمهوری با بیان اینکه آب امسال کمتر از معمول رها شد تا کشاورزان در کشت پاییزی مشکل نداشته باشند، اظهار کرد: احتیاط برای پایان شهریور و معیار سدهای ما پایان شهریور است. پایان شهریور سخت‌ترین شرایط در سدها را داریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.