تحولات منطقه

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، آمریکا قصد ندارد نظامیان خود را از عراق خارج سازد، بلکه با عناوین دیگری آن‌ها را در این کشور نگه خواهد داشت.

 نیویورک تایمز: حتی یک سرباز آمریکایی نیز عراق را ترک نخواهد کرد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

قدس آنلاین: هیأت عراقی از روز سه شنبه هفته گذشته به سرپرستی «فؤاد حسین» وزیر خارجه این کشور به آمریکا رفته است تا دور چهارم نشست موسوم به «گفت‌وگوهای استراتژیک» را پیش ببرد، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نیز پیش از ظهر امروز راهی آمریکا شد تا فردا (دوشنبه) میهمان «جو بایدن» باشد و ادامه گفت‌وگوهای استراتژیک را به دست بگیرد. دولت عراق از مدت‌ها پیش گفته که در این سفر قرار است تاریخ خروج نظامیان آمریکایی از عراق نهایی شود، اما روزنامه نیویورک تایمز روایت دیگری دارد و مدعی است که خروج نظامیان آمریکایی از عراق واقعیت ندارد و همه این‌ها یک پوشش سیاسی است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز کاظمی به واشنگتن می‌رود تا از رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد که تمامی نیروهای رزمی این کشور را از عراق خارج سازد و در رسانه‌های عراقی چنین گفته شده که این سفر قرار است «به حضور نیروهای رزمی آمریکا در عراق پایان دهد.»

نیویورک تایمز در ادامه به نقل از مقامات آمریکایی در وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) و مقامات دیگر که نامی از آن‌ها نبرده، نوشته است که به نظر می‌رسد آمریکا با درخواست نخست‌وزیر عراق برای تعیین موعد خروج نیروهای رزمی‌اش از آمریکا موافقت کند، اما قرار نیست حتی یکی از ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی حاضر در عراق نیز این کشور را ترک کند و صرفا نقش و نوع کارکرد آن‌ها بازتعریف خواهد شد و نیروهای آمریکایی با عناوین دیگری در عراق باقی خواهند ماند.

این روزنامه در ادامه مدعی شد که مصطفی الکاظمی صرفا یک «دستاورد سیاسی» از واشنگتن دریافت می‌کند تا با استفاده از آن گروههای ضد آمریکایی در عراق را راضی نگه دارد و همزمان حضور نظامی آمریکا در عراق نیز باقی بماند و اینگونه به نظر می‌رسد توافقی که قرار است فردا صورت گیرد، تازه‌ترین تلاش دیپلماتیک نخست‌وزیر عراق برای ایجاد توازن میان دو طیف مخالفان و موافقان حضور آمریکا در عراق باشد.

طبق ای گزارش، دولت بایدن با بحران نقش‌آفرینی در عراق روبه‌رو شده و نمی‌داند در کشوری که ۱۸ سال پیش به دست نظامیان آمریکایی اشغال شد و اکنون به دست «نیروهای وفادار به ایران» افتاده است و نظام سیاسی ناکارآمدی دارد، چه کار کند.

موافقت مصطفی الکاظمی با ادامه حضور آمریکایی‌ها

نیویورک تایمز همچنین مدعی شد که دولت کاظمی به همراه تعدادی از مقامات نظامی عراقی به طور محرمانه با ادامه حضور ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی موافقت کرده‌اند، اما ترور شهید سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و هشت نفر دیگر در سال ۲۰۲۰ ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق را به شکل فعلی ناممکن کرده و این حضور دیگر توجیه سیاسی ندارد.

در ادامه این گزارش آمده است که آمریکایی‌ها از زمان برچیده شدن خلافت ادعایی داعش و آزادسازی موصل در ژوئن ۲۰۱۷، بارها گفته‌اند که به دلیل پایان عملیات‌های نظامی گسترده، دیگر نیروهای رزمی آمریکایی در عراق حضور ندارند؛ اما برخی مقامات آمریکایی نیز اذعان کرده‌اند که تعداد کمی از نیروهای رزمی این کشور به عنوان مستشار و مربی در کنار نهاد نظامی «نیروهای مبارزه با تروریسم عراق» در عملیات‌های ضد داعش حضور دارند.

نیویورک تایمز سپس به نقل از برخی مقامات عراقی نوشت که الکاظمی با دستیابی به «پوشش سیاسی موقت» از سوی واشنگتن و ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق به جای خروج از این کشور نمی‌تواند رضایت گروههای نظامی و احزاب سیاسی مخالف آمریکا را در عراق به دست آورد.

گروههای نظامی و تعدادی از سیاسیون عراقی به نیویورک تایمز گفتند که هدف اصلی آمریکا از حضور نظامی در عراق، نه مبارزه با داعش، بلکه مقابله با جمهوری اسلامی ایران است.

«محمد الربیعی» سخنگوی سیاسی گروه «عصائب اهل الحق» از بزرگترین گروههای نظامی الحشد الشعبی و دارای ۱۶ کرسی در پارلمان عراق به نیویورک تایمز گفته است: «آمریکایی‌ها با تغییر نام نظامیانشان از نیروهای رزمی به مستشاران و مربیان در صدد گمراه کردن افکار عمومی هستند.»

«تنسیس کامبانیس» محقق ارشد اندیشکده آمریکایی بنیاد سده نیز که هفته جاری به عراق سفر کرده است، به این روزنامه گفت: «گفت‌وگوی عراق با ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم به حضور مفید خود بدون پرداخت هزینه سیاسی سنگین ادامه دهیم.»

او افزود: «منافع دو طرف جدا با یکدیگر تطابق ندارد. چرا که به عقیده ایالات متحده ادامه حملات گروههای مسلح عراقی علیه منافع آمریکا که دولت عراق توانایی سرکوب آن‌ها را ندارد، به نفعش نیست.»

نیروهای آمریکایی باقی می‌مانند

روز پنج شنبه یک مقام عالی رتبه وزات دفاع آمریکا (پنتاگون) در مصاحبه با روزنامه الشرق  مدعی شد که طبق نشست دور چهارم «گفت‌وگوهای استراتژیک» میان ایالات متحده آمریکا و عراق، نیروهای آمریکایی بنا به درخواست دولت عراق و در راستای مبارزه با داعش در این کشور باقی می‌مانند.

او افزود: «علی رغم پیشرفت در جنگ علیه داعش، اما این سازمان هنوز به طور کامل شکست نخورده است و ما اعتقاد داریم که طبق درخواست عراقی‌ها باید برای حمایت از این کار مهم در این کشور باقی بمانیم.»

یک منبع عراقی در هیأت مذاکره کننده این کشور در واشنگتن نیز به وبگاه روسیا الیوم گفت که مذاکرات همچنان بر سر خروج نیروهای آمریکایی از عراق ادامه دارد.

او بدون ذکر نام خود گفت که دولت عراق خواهان خروج نیروهای رزمی و فقط باقی ماندن مستشاران و مربیان نظامی است اما واشنگتن تمایل دارد بخشی از نیروهای نظامی رزمی‌اش نیز باقی بمانند.

به گفته وی هنوز حتی توافق ابتدایی هم در خصوص چگونگی خروج نیروهای آمریکایی از عراق صورت نگرفته است.

هنوز موعد خروج نیروهای آمریکایی از عراق به طور رسمی اعلام نشده است، اما منابع رسانه‌ای آمریکایی روز پنج‌شنبه نوشتند که نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری میلادی عراق را ترک خواهند کرد.

 «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق نیز که برای حضور در نشست‌های دور چهارم گفت‌وگوی راهبردی با آمریکا در واشنگتن به سر می‌برد، به صورت تلویحی از زمان خروج نیروهای رزمی آمریکایی از خاک کشورش خبر داد و گفت: «ما به طرف آمریکایی تاکید کردیم که عراق نیازی به هیچ نیروی رزمی خارجی در خاکش ندارد. روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱، طعم خاصی خواهد داشت».

پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ اما با این حال، آمریکا همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار می‌ورزد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.