تحولات منطقه

نایب رئیس انجمن داروسازان کشور از کمبود شدید داروی اکتمرا در شهرستان‌ها خبرداد و گفت: امیدواریم این دارو تا دو روز آینده به مقدار بیشتری در داروخانه‌های سراسر کشور توزیع شود.

کمبود داروی اکتمرا در شهرستان‌ها/ کمبود داروی بیماری قارچ سیاه حاد نیست
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان کشور درخصوص کمبود داروهای اندوکسان، آمفوتریسین بی و اکتمرا و کپسول اکسیژن و تمهیدات تامین آن گفت: اندوکسان عمدتا برای شیمی درمانی استفاده می شود کمبود این دارو در مورد برند اصلی آلمانی آن بود. برخی پزشکان ترجیح می‌دهند برند اصلی این دارو را برای بیماران استفاده کنند. به تازگی برند آلمانی این دارو به همین نام در هند ساخته می شود. در حال حاضر برند آلمانی و هندی آن در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌هایی که کار شیمی درمانی انجام می‌دهند؛  موجود است و مشکلی در تأمین آن نداریم.

آمپول آمفوتریسین به زودی وارد می‌شود

وی درباره تامین داروی آمفوتریسین خاطرنشان کرد: قارچ سیاه در بیماران سالمندی که کرونا گرفته بودند مشاهده شده که باید برای درمان آنها از این دارو استفاده شود و به همین دلیل مصرف آن به یکباره افزایش یافته است. کمبود این دارو به صورت حاد نیست و به نسبت وجود دارد. همکاران ما در سازمان غذا و دارو در تدارک واردات این آمپول به کشور هستند.

کمبود شدید اکتمرا در شهرستان‌ها

فاطمی درباره کمبود داروی اکتمرا گفت: با کمبود شدید این دارو مواجه هستیم. در تهران این وضعیت بهتر است اما در شهرستان‌ها دو روز است که هیچ موجودی وجود ندارد.

سرم‌های دپو شده در گمرگ، قابل استفاده برای بیماران کرونایی نیست

وی در مورد ۵۰۰ تن از سرم‌هایی که در گمرک دپو شده و فاسد شده‌اند اظهار داشت:  این سرم ها متعارف نبودند و برای دیالیز صفاقی استفاده می شود. ظاهرا این سرم ها فاسد نشده است و در گمرک وجود دارد. در گذشته مواردی پیش می‌آمد که کالاهایی به کشور وارد می‌شد که به دلیل اینکه مشابه همان کالا با قیمت پایین‌تر در کشور موجود بود؛ صاحب کالا تمایلی برای ترخیص آن نداشت. اما این سرم با سرم مخصوص درمان بیماران کرونایی فرق دارد.

فاطمی افزود: وضعیت تامین سرم بهتر شده و از شنبه ۳۰ مرداد در داروخانه‌های شبانه روزی و منتخب توزیع شده است ولی هنوز متاسفانه این مشکل هنوز به طور کامل حل نشده است. مردم اگر با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند حتما آنها را راهنمایی خواهند کرد. چون سرم در تمامی داروخانه ها موجود نیست.

وضعیت دارو در کشور نسبت به هفته گذشته بهتر شده است

نایب رئیس انجمن داروسازان کشور در پاسخ به اینکه مردم انتقاد زیادی در خصوص عملکرد دارخانه های منتخبی مثل ۱۳ آبان دارند و آیا امکان دارد اپلیکیشنی تهیه شود تا مردم از موجودبودن دارو در این داروخانه ها مطلع شوند؟ گفت: اینکار باید توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شود. اگرچه در روزهای اخیر حجم تماس با این داروخانه ها بسیار افزایش یافت و به چند ده برابر رسید به همین دلیل نتوانستند به خوبی پاسخگوی ارتباطات تلفنی باشند. وضعیت انبارها بهتر شده و وضعیت نسبت به هفته گذشته بهبود یافته است.

وی با اشاره به اینکه اپلیکیشن های مختلفی برای داروخانه های خصوصی وجود دارد گفت: ما به عنوان انجمن داروسازان که متولی  داروخانه‌های بخش خصوصی هستیم اینکار را انجام می‌دهد. اپلیکیشن‌هایی هم برای آن وجود دارد اما وقتی دارو کم باشد یا وجود نداشته باشد این اپلیکیشن‌ها هم دارو را ناموجود می‌زنند. به هر ترتیب مسئولان باید فکری برای طراحی اپلیکیشن برای داروخانه‌های دولتی طراحی کنند.

پیش داوری در مورد واردات واکسن فایزر کار صحیحی نیست

نایب رئیس انجمن داروسازان کشور در مورد اظهارات رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در بخش خصوصی مبنی بر واردات ۲۰ میلیون دُز واکسن فایزر گفت: دکتر ریاحی عضو اتاق بازرگانی تهران هم هستند که در این اتاق کمیسیون اقتصاد سلامت هم وجود دارد که افرادی در آن عضو هستند که سابقه طولانی در واردات دارو دارند. وقتی این افراد در مورد مقدمات واردات این تعداد واکسن صحبت می کنند یعنی پیش بینی‌هایی را انجام داده‌اند. پیش‌داوری کار صحیحی نیست.

داروخانه ها خبر ندارند که منتخب داروهای کرونایی هستند

وی در مورد مکلف شدن داروخانه ها به توزیع تمام وقت داروهای کرونایی گفت: با تماس با این داروخانه ها متوجه می شویم که آنها خودشان حتی خبر ندارند که منتخب ارائه داروی کرونایی هستند. ضمن اینکه ما فهرست ثابتی از داروهای کرونایی نداریم. چون این فهرست مدام در حال تغییر است. اگر منظور فاوی پیراویر و رمدسیویر است براساس اطلاعاتی که از داروخانه ها گرفته‌ایم؛  تا کنون تعداد کافی بین داروخانه ها توزیع نشده است. این داروها در حجم محدود به داروخانه های جنب درمانگاه بیماران سرپایی هستند اما در حال حاضر رمدسیویر در بیمارستان ها و داروخانه های شبانه روزی منتخب وجود دارد. در حال حاضر با کمبود شدید اکتمرا مواجه هستیم. امیدواریم تا دو روز آینده این دارو به مقدار بیشتری توزیع شود.

منبع: فارس

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.