تحولات منطقه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه انتظار نداشتیم دلتاکرونا پیک پنجم را ایجاد کند، گفت: در حال حاضر لامبداکرونا در ۴۰ کشور جهان دیده شده و کشورهای همسایه ما همچون ترکیه و قطر و هند نیز گزارشاتی درباره این سویه داشتند.

خطر ورود لامبداکرونا به کشور و استان/ راه‌اندازی واکسیناسیون محله‌محور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر ارسلان سالاری در جمع خبرنگاران، با اشاره به مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان گیلان، اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سطح استان، وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه شاهد اصلاح زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی، اورژانسی، آموزشی و خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی استان بودیم.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۳۲ پروژه طرح تحول نظام سلامت با اعتبار ۴۹۰ میلیارد تومان در سطح همه شهرستان‌ها اجرایی شد، گفت: ۹ پروژه نیز با اعتبار ۴۵ میلیارد تومان در هفته دولت امسال به بهره‌برداری رسید. همچنین تا پایان سال ۴۷ پروژه در حوزه‌های بهداشت و درمان و اورژانس استان به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از تجهیز همه شهرستان‌ها به دستگاه‌های سی. تی اسکن، سونوگرافی، رادیولوژی و اکسیژن‌ساز خبر داد و بیان کرد: دیگر بیماران برای انجام سی. تی اسکن یا سونوگرافی به مرکز استان ارجاع داده نمی‌شوند.

سالاری، از تجهیز کلیه بیمارستان‌های گیلان به ۳۰ دستگاه اکسیژن‌ساز و مخزن اکسیژن خبر داد و تصریح کرد: با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان زیرساخت‌های آزمایشگاهی بسیاری از بیمارستان‌ها را اصلاح و تجهیز کردیم.

وی شدت و حدت پیک پنجم را بسیار بیشتر از اسفند ۹۸ دانست و عنوان کرد: در اسفند ۹۸ بیماران بستری بعد از دو هفته بهبودی پیدا می‌کردند، اما در این پیک بسیاری از بیماران تا چهار هفته نیاز به اکسیژن دارند لذا مصرف اکسیژن گیلان به ۶۰ تن رسید و ۳۰ تن از سایر استان‌ها تامین و وارد مخازن بیمارستانی کردیم.

رئیس علوم پزشکی گیلان، با اشاره به همکاری سپاه و بسیج با کادر بهداشت و درمان از نخستین روزهای شیوع بیماری تاکنون، گفت: در حال حاضر شاهد کمک‌های سپاه و بسیج در امر واکسیناسیون به ویژه از طریق مساجد و پایگاه‌های مقاومت محلات هستیم.

سالاری، کرونا را یک بیماری ویروسی دانست که به جمع سایر ویروس‌های موجود افزوده شده و خاطرنشان کرد: متاسفانه ویروس کرونا در حال جهش و تغییر در جهان است و انتظار نداشتیم دلتاکرونا پیک پنجم را ایجاد کند. در حال حاضر لامبداکرونا در ۴۰ کشور جهان دیده شده و کشورهای همسایه ما همچون ترکیه و قطر و هند نیز گزارشاتی درباره این سویه داشتند و لذا خطر ورود به کشور وجود دارد که باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار تسریع واکسیناسیون بتوانیم از شیوع بیشتر گونه‌های جدید جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۷۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد استان گیلان شده است، تصریح کرد: تاکنون ۶۵۰ هزار دوز در نوبت اول و ۳۴۰ هزار دوز در نوبت دوم تزریق شده است؛ البته جمعیت هدف واکسیناسیون در استان حدود دو میلیون نفر هستند که تاکنون ۳۲ درصد آنان را واکسینه کردیم.

رئیس علوم پزشکی گیلان، از فعالیت ۱۸۰ مرکز واکسیناسیون در استان خبر داد و اضافه کرد: هم‌اکنون ۲۳ مرکز در شهرستان رشت فعال هستند که طی روزهای آینده ۲۳ مرکز دیگر را اضافه خواهیم کردیم و تمرکز بر راه‌اندازی مراکز محله‌محور واکسیناسیون است.

سالاری، با بیان اینکه ۷۰ درصد واکسن‌هایی که طی هفته گذشته وارد استان گیلان شده را به نوبت دوم اختصاص دادیم، یادآور شد: افرادی که یک ماه از تزریق نوبت اول آنان می‌گذرد، باید نوبت دوم واکسن را دریافت کنند؛ در غیر این صورت اثرگذاری واکسن از بین می‌رود.

وی همچنین از تخصیص ۲۰ درصد واکسن‌ها به نوبت اول و ۱۰ درصد به دستگاه‌ها خبر داد و گفت: افراد در نوبت دوم حتما همان واکسن نوبت اول را دریافت کنند؛ همچنین در صورت تشخیص کرونا، تماس با فرد مبتلا به کرونا و بروز علائم بالینی برای تزریق دوز اول یا دوم بین چهار تا شش هفته صبر کنید.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.