تحولات منطقه

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مشکل ما نقدینگی نیست گفت: مشکل اصلی، وجود نقدینگی ها در بخش های غیرمولد است که منجر به تورم می‌شود.

مشکل اقتصاد ایران نقدینگی نیست/ لزوم هدایت سیل نقدینگی به سمت بخش های مولد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر مرتضی افقه، عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص اقدامات کوتاه مدت و بلندمدت برای کاهش نرخ تورم و افزایش قدرت خرید مردم گفت: دولت‌ها، درمورد جراحی های عمیق اقتصادی به صورت ریشه ای عمل نکردند و سی سال است که حرفهای تکراری می زنیم و می شنویم بدون اینکه مشکلی حل شود و دلیلش هم ریشه ای نپرداختن به موضوعات است.

وی افزایش درآمدهای مالیاتی را نیازمند افزایش تولید داخلی دانست و افزود: درست است که فعالیت های غیرمولد مالیات نمی دهند اما این حوزه نهایتاً ۲۰ درصد قضیه را پوشش می دهد لذا باید به فکر تولید ملی و افزایش ثروت باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه، تأکید کرد: تولید ملی شرط لازم برای کاهش فقر و بیکاری هست اما شرط کافی نیست. هزینه انتخاب مدیران و کارکنان ناکارآمد را مردم باید بپردازند. ردیف های بودجه ای ما به قدری زیاد است که باعث کسری بودجه شده و کسری بودجه هم استقراض را به دنبال دارد.

وی با اشاره به تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری بر رفع مشکلات معیشتی مردم اظهارکرد: دلیل اینکه مشکلات معیشتی مردم حل نشده این است که این موضوع در حد حرف باقی مانده و به عمل نرسیده لذا مسئولان و متولیان امر باید این موضوع را صدر اولویت های خود قرار دهند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی بهترین استقراض دولت را استقراض از مردم دانست و گفت: ما به دلیل تحریم ها امکان استقراض از خارج را نداریم و البته از مردم هم هر چه ظرفیت بوده تحت عنوان اوراق بدهی گرفته شده است لذا دولت چاره ای جز استقراض از بانک مرکزی ندارد.

افقه در گفتگو با رادیو گفت: اگر مشکل تحریم ها رفع نشود بعید است که دولت سیزدهم تا پایان امسال بتواند تورم را کاهش دهد. در خیلی کشورهای پیشرفته دنیا، دیکتاتوری تولید حاکم است، این بدین معنا است که این کشورها با هر عامل اعم از فرد و سازمانی که باعث کاهش تولید داخل و اشتغال شوند بی‌رحمانه برخورد می‌کنند و در مقابل از تولیدکنندگان حمایت و آنها را تشویق می‌کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.