تحولات منطقه

فرصتی تا آغاز سال تحصیلی باقی نمانده است، اگرچه مدیران مدارس از برخی مشکلات سامانه سیدا شکایت دارند اما طبق گفته مسئولان ابلاغ دستی معلمان صادر و به‌روز رسانی شاد تا سوم مهرماه انجام می‌شود.

بررسی آمادگی آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی جاری
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، آغاز بازگشایی مدارس به صورت تدریجی از آبان خواهد بود و فضای مجازی بستر اصلی آموزش‌ها در مهرماه است، اما روند امور مرتبط با بازگشایی مدارس از جمله کلاس‌بندی دانش‌آموزان، صدور ابلاغ معلمان، توزیع کتاب‌های درسی و فعالیت شبکه شاد در چه وضعیتی قرار دارد.

کلاس‌بندی دانش‌آموزان در حال انجام است و طبق گفته‌های محمود حبیبی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش، بیش از ۶۰ درصد کلاس‌بندی‌های دانش‌آموزان انجام شده است‌.

حبیبی درباره مشکلات سامانه سیدا و گلایه مدیران مدارس اظهار کرد: روند ثبت‌نام دانش‌آموزان خوب بوده است و بیش از ۹۳ درصد دانش‌آموزان واجد شرایط ثبت نام‌ها را انجام داده‌اند، در سال‌های گذشته هم این گونه نبود که ۱۰۰ درصد ثبت‌نام‌ها انجام شود.

وی افزود: اینکه در سیدا اشکالاتی وجود دارد، رد نمی‌کنم اما  اشکالاتی نیست که به بن‌بست منتهی شود، سامانه سیدا در حال توسعه دائمی است و از اول فروردین‌ماه که ثبت‌نام الکترونیکی، نمرات دانش‌آموزان و توزیع کارنامه‌ها از طریق سیدا آغاز شد تا به امروز در حال توسعه است، در این فضا وجود باگ طبیعی است و اگر باگی وجود داشته باشد سعی کردیم در اسرع وقت مشکل را حل کنیم.

مدیران مدارس می‌توانند کلاس تشکیل دهند

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش درباره انتقاد مدیران مدارس درباره عدم تشکیل کلاس‌ها در شاد گفت: با رونمایی از نسخه جدید شاد و شروع سال تحصیلی جدید تمام اطلاعات دانش‌آموزان به شاد منتقل می‌شود و از بابت احراز هویت نگرانی وجود ندارد، سعی کردیم از چالش‌های سال قبل جلوگیری ‌تا مهرماه را آرام آغاز کنیم،  تمام امکانات لازم را در اختیار مدیر مدرسه و معلم قرار داده‌ایم و اگر کلاس‌بندی انجام نشد و اطلاعات دانش‌آموزان به شاد منتقل نشد، مدیر مدرسه می‌تواند گروه درسی تشکیل داده، معلم و دانش‌آموزان را به شاد اضافه کند.

این گزارش می‌افزاید: صدور ابلاغ و تعیین مدرسه محل خدمت معلمان  در سال تحصیلی جدید توسط ادارات آموزش و پرورش و  تعیین کلاس و دروس هر معلم توسط مدیران مدارس در حال انجام است همچنین بعضا معلمان گلایه دارند، دروسی که در تخصصشان نیست برای تدریس به آنها  سپرده می‌شود دروسی مانند آمادگی دفاعی، کارگاه کارآفرینی و تولید، انسان و محیط زیست، هویت اجتماعی، سلامت و بهداشت.

به‌روزرسانی شاد تا ۳ مهرماه

نسخه جدید شبکه شاد با امکانات جدیدتر از جمله امکان گفت‌وگوی صوتی معلم با ۵ دانش‌آموز رونمایی شده است و تا روز شنبه سوم مهرماه امکان به‌روزرسانی نسخه جدید برای مخاطبان میسر می‌شود.

در این میان مدیران مدارس درباره مشکلات سامانه سیدا و آمادگی برای آغاز سال تحصیلی جدید، مشکلاتی را مطرح می‌کنند که به گفته آنها بخش زیادی از مشکلات در حال حل شدن است، در ادامه بخشی از این مشکلات را منعکس کرده‌ایم.

مشکلات مدیران مدارس 

یکی از مدیران مدارس از استان آذربایجان شرقی می‌گوید: سال تحصیلی قبل سامانه شاد از سناد ( سامانه دانش‌آموزی وقت) تغذیه می‌شد یعنی اطلاعات مدرسه را در سناد ثبت و شاد از آن برداشت می‌کرد، اما سامانه سناد جای خود را به سیدا داد، امسال و در آستانه سال تحصیلی جدید، سیدا دارای مشکلات مختلفی است به طوری که ما تا کنون نتوانسته‌ایم، اطلاعات مدرسه را به این سامانه ارسال کنیم.

این مدیر تأکید می‌کند: عدم امکان گروه‌بندی، کلاس‌بندی، تعریف معلمان سال تحصیلی جدید و برنامه هفتگی مدارس در سیدا از مشکلات قابل توجه هستند؛ البته در دو روز گذشته مشکلات در حال حل شدن است.

افزایش جمعیت کلاس‌های درس به ۴۰ نفر

مدیر یکی از مدارس ابتدایی تهران درباره مشکلات می‌گوید: منطقه نیرو برای کلاس‌های درس  ندارد و کلاس‌های دوره ابتدایی را ۴۰ نفره کرده‌اند، در حالی که کلاس بیش از ۳۰ نفر اصلا کار آمد نیست. 

هنوز یک کلاس بدون معلم دارم، منطقه می‌گوید از نیروهای بازنشسته استفاده کنید اما آنها  با این رقم و نحوه پرداخت حق‌التدریس دولتی نمی‌آیند.

مشکلات کلاس‌بندی دانش‌آموزان 

 این مدیر بیان می‌کند: سامانه سیدا یکی از افتضاح‌ترین ترین سامانه‌هایی است که تا به امروز مشاهده کردم، بعد از کلی مشکلات توانسته بودم کلاس تعریف و دانش‌آموزان را کلاس‌بندی کنم که دیروز کلاس‌ها را حذف کرد و نمی‌توان کلاس‌بندی کرد و تکلیف کلاس‌هایی که معلم ندارد، چه می‌شود؟

مدیر یکی از مدارس رباط کریم با اشاره به اینکه در سامانه سیدا، نمی‌توانستیم کارنامه‌ها را پرینت بگیریم و پس از مدتی که اصلاح شد بدون امضای مدیر و معاون بود و مردادماه به دانش‌آموزان کارنامه دادیم، می‌گوید: کلاس‌بندی‌ها را انجام داده‌ایم ولی نتوانستیم ابلاغ معلمان را تخصیص دهیم، سال گذشته با سناد کار می‌کردیم و مشکلی وجود نداشت.

وی ادامه می‌دهد: امیدی به آموزش مجازی بدون مشکل ندارم بنابراین به دانش‌آموزان گفته‌ام هفته اول مهر به مدرسه بیایند تا توافق کنیم در گروه‌های ۱۵ نفری برای آموزش حضوری به مدرسه بیایند، سال گذشته ۶ دانش‌آموز مدرسه ترک تحصیل کردند و در خیاطی مشغول به کار شدند، در حالی که اگر مدرسه باز بود شاید این اتفاق نمی‌افتاد.

کلاس‌بندی‌ها انجام و ابلاغ معلمان صادر شد

با این حال ناصر سلیمانزاده؛ رئیس مرکز منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش درباره انتقادات صدور ابلاغ معلمان و تعیین مدرسه محل خدمت آنها به تسنیم گفت: هر کدام از معاونان و مدیران آموزش و پرورش، یکی از استان‌های کشور را تحت پوشش قرار داده و فعالیت‌های آنان را کنترل می‌کنند تا بازگشایی موفق مدارس را داشته باشیم از این رو صدور ابلاغ معلمان، کلاس‌بندی‌ها و ثبت‌نام دانش‌آموزان دائم در حال رصد است.

وی افزود: هر روز از ساعت ۶ تا ۷ بعد از ظهر جلسه ویدیو کنفرانس با آموزش و پرورش استان‌ها برگزار می‌شود تا بدانیم اشکالات کار استان‌ها چیست.

رئیس مرکز منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش گفت:  ابلاغ دستی معلمان صادر شده و ابلاغ کامپیوتری فعلاً آماده نیست، مدیران مدارس برنامه درسی را نوشته و اقدامات شبکه شاد در حال انجام است، وضعیت با سال‌های قبل تفاوتی ندارد.

وی متذکر شد: محل خدمت معلمان مشخص است و آنها می‌دانند در کدام مدرسه و چه کلاسی باید تدریس کنند،  مگر چه تعداد معلم جابه‌جا می‌شوند؟ مدیران مدارس، اغلب معلمان خود را می‌شناسند و می‌دانند چه درسی را باید تدریس و چند کلاس دارند.

سلیمانزاده گفت: مگر می‌شود کلاس‌بندی‌ها انجام نشود! وقتی ثبت‌نام دانش‌آموز انجام می‌شود، کلاس‌بندی او و تخصیص معلم هم انجام می‌شود؛ موضوع این است که قرار است سامانه یکپارچه الکترونیک ایجاد شود و این سامانه منجر به حذف فرایندهای دستی می‌شود یعنی دانش‌آموزان به صورت الکترونیک ثبت‌نام کنند و کلاس‌بندی‌ها به صورت سیستمی انجام شود هم‌اکنون اگر به لحاظ سیستمی، وضعیت ابلاغ معلمان را رصد کنیم حق با مدیران مدارس است اما  وضعیت امسال نسبت به سال گذشته مشکلی خاصی ندارد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.