به گزارش قدس آنلاین، مهدی علومی در در نخستین جلسه تامین سوخت نیروگاههای خراسان که در شرکت برق منطقهای خراسان برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته در زمستان مقدار کمی خاموشی اعمال شد و برنامهریزی شده که امسال نیز خاموشیها در این فصل در حداقلیترین حالت ممکن باشد. بر اساس بررسیها میزان مصرف برق در سالهای ۹۷ و ۹۸، ۳ تا ۴ درصد رشد داشت، اما از اواخر سال ۹۹ شاهد رشد ۱۳ درصدی مصرف برق در استان بودهایم. این رشد در فروردین ماه امسال به ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه رسید.
وی ادامه داد: بر همین مبنا پیشبینی میشود در زمستان امسال نیز میزان مصرف بالا باشد چون احتمالا صنایع دنبال جبران خاموشیهای تابستان باشند و تمایل به افزایش تولید دارند.
معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خراسان با اشاره به ظرفیت تولیدی نیروگاههای استان عنوان کرد: اگر سوخت لازم برای نیروگاهها فراهم شود، قابلیت تولید برق به میزان ۱۹ هزار و ۱۵۶ میلیون کیلووات ساعت در ۶ ماه دوم سال وجود دارد و در صورت تامین سوخت معادل سال گذشته ۸۲۵ میلیون کیلووات ساعت کمبود برق در زمستان پیشبینی میشود.
در ادامه رضا ریاحی، مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت، این است که مدیریت مصرف در تابستان با کنترل دستگاههای سرمایشی صورت میگیرد که قابل توجه است اما در زمستان اینگونه نیست و مدیریت مصرف برق مربوط به تجهیزات کممصرف و روشنایی است که به سختی قابل انجام است.
وی افزود: در خراسان جنوبی نیروگاههای کاوه و قائن اهمیت زیادی برای صنعت برق استان دارد و لازم است که سوخت کافی برای این نیروگاه تامین شود.
ظرفیت مخازن سوخت نیروگاهها تا آذر ماه باید تکمیل شود
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان تصریح کرد: به همین منظور لازم است قبل از آذر سال جاری مخازن سوخت نیروگاهها تکمیل شود. همچنین در طول ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند نیز باید برنامهریزی کرد تا ناوگان حمل سوخت بتواند نیاز این نیروگاهها را تامین کند. لازم است با همکاری مجموعه پخش و پالایش فرآوردههای نفتی مسائل را پیش برد.
وی اضافه کرد: موضوع مهم دیگر این است که ۹ نیروگاه استان باید تا پیش از آذر اجازه خروج از مدار بگیرند تا بتوانند فرایند تعمیرات خود را آغاز نمایند.
تزریق بیش از ۲.۵ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاههای استان طی ۶ ماه ابتدایی امسال
در ادامه مهندس فرشید دشتی نماینده شرکت گاز خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به افزایش تزریق ۱۵ تا ۱۷ درصدی گاز به نیروگاهها در سال جاری نسبت به سال قبل اظهار کرد: باید توجه داشت در فصل سرد مصرف گاز خانگی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند و پیشبینی می شود شاهد رشد ۱۰ درصدی در مصرف گاز باشیم. همچنین در بخش صنایع نیز توسعه زیادی اعمال شده و پیشبینی میشود در این بخش نیز ۱۰ درصد مصرف بیشتری نسبت به سال قبل صورت گیرد.
وی با اشاره به حجم گاز تزریق شده به نیروگاههای استان تصریح کرد: در ۶ ماه ابتدایی سال پیش ۲ میلیارد و ۲۱۳ میلیون متر مکعب گاز تحویل نیروگاهها شد که این رقم در مدت مشابه امسال ۲ میلیارد و ۵۹۰ میلیون متر مکعب بوده است. این عدد حکایت از رشد ۱۷ درصدی تزریق گاز به نیروگاههای استان در سال ۱۴۰۰ دارد.
مذاکره با ترکمنستان جهت واردات گاز به ایران
به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقهای خراسان، نماینده شرکت گاز خراسان رضوی در خصوص وضعیت واردات گاز از ترکمنستان نیز عنوان کرد: در حال حاضر مذاکراتی با طرف ترکمنستانی در این خصوص صورت گرفته است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما