امیرحسین بانکی پور رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی درباره ایرادات طرح جوانی جمعیت و خانواده گفت: عمده اشکالات این طرح در مواد مربوط به غربالگری و سقط درمانی است که برخی ایرادات جزئی فقهی در این مواد وجود داشت و قرار شد با کمک شورای فقهی قم و نظرات آنها، اشکالات طرح را رفع کنیم.
وی درباره چالشهای مطرح شده درباره بندهای مربوط به سقط جنین در این طرح تصریح کرد: پیش تر قرار بود یک شورای فقهی برای صدور مجوز سقط درمانی تشکیل شود که شورای نگهبان تشکیل شورای فقهی سقط را قبول نکرد. لذا این موضوع از طرح حذف شده است و تنها نظر قاضی برای سقط لازم است.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس توضیح داد: در حال حاضر به طور کلی بند قانونی مربوط به سقط جنین در این طرح بدین شکل است که شورای فقهی سقط حذف شده است اما نظر قاضی لازم و برای صدور مجوز سقط درمانی نیاز به امضای قاضی است. قوه قضائیه و شورای نگهبان نیز این موضوع را پذیرفتهاند.
بانکی پور درباره زمان و سن جنین برای مجوز سقط درمانی عنوان کرد: در طرح اولیه نظراتی مبنی بر تغییر این سن وجود داشت اما در حاضر و بنا بر مذاکراتی که با شورای نگهبان داشتهایم، زمان تعیین شده در طرح نیز همان سن موجود در قانون سقط کشور، یعنی کمتر از ۴ ماه و نبود آثار ولوج روح است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح جوانی جمعیت در مجلس تصویب شده است و تنها نیاز به رفع این چند ایراد دارد که پس از رفع آنها، طرح برای اجرا به دستگاهها ابلاغ میشود.
این نماینده مجلس با اشاره بر همکاری نهادها برای تدوین و اجرای این طرح عنوان کرد: نماینده وزارت بهداشت همواره در روند و جلسات تدوین طرح حضور داشت و همکاری خوبی با ما داشت. باقی دستگاهها نیز به فراخور موضوعات طرح به جلسات دعوت میشدند و همکاری داشتیم.
بانکی پور ادامه داد: البته ما برای همه دستگاهها دو بار طرح را به صورت مکتوب ارسال کردیم و دستگاهها نیز نظرات مکتوب خود را برای ما ارسال کرده و ترتیب اثر دادیم.
منبع: مهر
نظر شما