تحولات منطقه

شاهین فرهت نوازنده موسیقی از ساخت نخستین سمفونی ایرانی کرونا خبر داد.

شاهین فرهت نخستین سمفونی ایرانی کرونا را می‌سازد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بهنقل از فرهنگستان هنر، جلسه گروه تخصصی موسیقی فرهگستان هنر با ریاست شاهین فرهت، عضو پیوسته فرهنگستان هنر و با همراهی اعضای گروه تشکیل شد.  

این نشست درباره برنامه‌های آینده و برنامه‌ریزی‌های اجرایی آن بود. پس از این جلسه اعضای گروه با بازدید از استودیوی ضبط صدای این فرهنگستان به بررسی امکانات و شرایط اجرا برای سمفونی کرونا در آن پرداختند.

فرهت در این بازدید گفت: بر خلاف بسیاری از مردم، اوضاع و شرایط قرنطینه و همه‌گیری کرونا برای من مزیت‌هایی هم داشت و سبب شد در خانه بمانم و به کار مداوم و با تمرکز بپردازم.  

وی اظهار داشت: من کرونا را تراژدی کرونا می‌نامم که سوژه‌ای دراماتیک و دینامیک برای ساخت اثر است و راحت می‌تواند مورد الهام واقع شود.  

به گفته این موسیقیدان، تم اصلی این سمفونی نیز مانند خود کرونا تراژیک است. پشتیبانی ویژه بهمن نامورمطلق، رییس فرهنگستان هنر هم سبب خلق سمفونی جدید کرونا شد.  

وی ادامه داد: این اثر سمفونی شماره ۲۱ من است و قسمت اول آن با موفقیت به پایان رسید. از نظر من قسمت اول سمفونی که تمام می‌شود، نوشتن باقی آن طبق روال صورت می گیرد.  

رییس گروه تخصصی موسیقی فرهنگستان هنر درباره نقطه اشتراک میان کرونا و موسیقی کلاسیک، خاطرنشان کرد: موسیقی سمفونیک و کلاسیک گویای دراماتیسم در زندگی است و پَستی و بلندی‌های آن دارای دینامیکی جذاب است و هر اپیزود در زندگی می‌تواند سوژه و الهامی برای ساخت اثر در این حوزه شود.  

این موسیقی‌دان ادامه داد: در ایران تا آنجا که من شنیده‌ام، تجربه موسیقی سمفونیک با موضوع کرونا نداشته‌ایم و این اولین اثر کلاسیک ایرانی با الهام از این موضوع است.  

این عضو پیوسته فرهنگستان هنر درباره چگونگی ضبط این اثر، گفت: این اثر با همکاری آرش امینی، رهبر ارکستر سمفونیک صداوسیما، ضبط و اجرا خواهد شد

این نوازنده، موسیقی سمفونیک و کلاسیک را دارای سابقه‌ای طولانی در ایران دانست و گفت: این موسیقی از بدوِ تأسیس رادیو در سال ۱۳۱۹ تاکنون علاقه‌مندان، شنوندگان و هنرمندان خاص خود را دارد که در این زمینه بسیار وارد و آگاه و حرفه‌ای‌اند. در حال حاضر نیز جای خوشحالی است که در دانشکده‌های متعددی موسیقی به‌صورت علمی تدریس می‌شود و تعداد علاقه‌مندان به این موسیقی بیشتر شده است.

فرهت با تشکر از رییس فرهنگستان هنر، گفت: در جلسه امروزِ گروه موسیقی، با صحبت‌هایی که با اعضای جلسه شد، مقرر شد موسیقی را اجرایی کنیم و در عین اینکه تحقیق و پژوهش و انتشار کتاب در این فرهنگستان انجام می‌گیرد، اجرا نیز باید در دستور کار باشد.  

وی بیان کرد: سابقه اجراهای خوبی در فرهنگستان وجود دارد و امیدوارم بتوانیم در آینده نزدیک انواع موسیقی‌های فاخر را اجرا کنیم.

اجرای سمفونی هفت اقلیم فخرالدینی در زمستان

همچنین آرش امینی، رهبر ارکستر سمفونیک صداوسیما درباره سمفونی کرونا و نحوه ضبط آن، گفت: این اثر ارزشمند به پیشنهاد نامورمطلق خلق و به گنجینه آثار کلاسیک ارزشمند موسیقی افزوده شده است.  

وی افزود: این اثر برای ارکستر بزرگ نوشته شده و کاری پیچیده و عظیم است که شاهین فرهت ۱۰۰ نوازنده را مانند تاروپودِ یک فرش در بافت هم قرار می‌دهد تا اثر متولد شود؛ پس از آن دیجیتال و نت‌نویسی خواهد شد و با تمرین ارکستر به اجرا می رسد.  

این عضو گروه موسیقی فرهنگستان گفت: این ارکستر تنها ارکستری است که در دوره همه‌گیری بی‌تعطیلی و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و با تمرینات مجازی به کار خود ادامه داده و چند اثر را ضبط کرده است. در هفته پیشِ رو نیز «هفت اقلیم» استاد فخرالدینی را در دست ضبط داریم و پس از آن سمفونی استاد فرهت ضبط خواهد شد.  

وی ابراز امیدواری کرد که زمستان امسال این سمفونی اجرا شود.

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.