به گزارش قدس آنلاین، بررسی آمارهای منتشره دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است تا پایان شهریورماه امسال ۴۸۵ هزار و ۲۶۰ دستگاه انواع اتومبیل سواری، ون، وانت، مینیبوس و میدلباس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده در کشور تولید شده است.
این آمار ۳.۹ درصد بیشتر از تولید مدت مشابه پارسال (۴۶۷ هزار و ۸۷ دستگاه خودرو) است.
این میزان تولید در حالی به دست آمده که خودروسازان در همسنجی با پارسال در بخش خودروهای سواری، ون، مینیبوس و میدلباس و کامیونت، کامیون و کشنده با رشد تولید و در بخش وانت و اتوبوس با کاهش تولید مواجه شدند.
سهم حدود ۹۲ درصدی خودروهای سواری
برپایه این آمارها، در نیمه نخست امسال ۴۴۶ هزار و ۲۷۶ دستگاه خودروی سواری توسط خودروسازان داخلی تولید شد که در مقایسه با نیمه نخست سال ۹۹ رشد ۵.۲ درصدی نشان میدهد.
با توجه به آمار تولید تجمعی خودروسازان، اتومبیلهای سواری سهم ۹۱.۹ درصدی از کل تولید در ۶ ماهه نخست امسال داشتند.
پس از آن، بیشترین تیراژ متعلق به انواع وانت با ۳۳ هزار و ۸۷۳ دستگاه بود. در این بخش اما چهارچرخسازان داخلی نسبت به سال گذشته با افت ۱۴.۳ درصدی مواجه شدند.
بیشترین رشد تولید در بخش کامیون و کشنده
مطابق این آمارها، تا پایان شهریورماه امسال چهار هزار و ۱۴۹ دستگاه انواع کامیون، کامیونت و کشنده در کشور تولید شد که در همسنجی با پارسال رشد خیرهکننده ۸۲.۹ درصدی داشته است.
تولید ۴۳۲ دستگاه مینیبوس و میدلباس (رشد ۴.۹ درصدی)، ۳۳۳ دستگاه اتوبوس (افت ۱۳.۱ درصدی) و فقط ۱۹۷ دستگاه ون (رشد ۷۱.۳ درصدی)، از دیگر آمارهای قابل ذکر در ۶ ماهه ابتدایی امسال است.
در شهریورماه امسال نیز ۹۹ هزار و ۵۶۸ دستگاه خودرو از سوی خودروسازان داخلی تولید شد که در مقایسه با شهریورماه ۹۹ رشد ۱۵ درصدی نشان میدهد.
تولیدات ایرانخودرو و سایپا
آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت گویای آن است که ایرانخودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ کشور از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه ۴۵۲هزار و ۷۰۸ دستگاه خودرو تولید کردند که معادل ۹۳.۳ درصد تولیدات اتومبیلسازان است.
ایرانخودرو، بزرگترین خودروساز کشور
در این میان، ایرانخودرو با تولید ۲۴۱ هزار و ۳۹۳ دستگاه خودرو، بزرگترین خودروساز نیمه ابتدای سال ۱۴۰۰ لقب گرفت و پس از آن سایپا با ۲۱۱ هزار و ۳۱۵ دستگاه در جایگاه دوم قرار گرفت.
تولیدات ایرانخودرو که در همسنجی با سال گذشته رشد ناچیز هفتدهم درصدی ثبت کرده، مشتمل بر ۲۳۹ هزار و ۱۳۸ دستگاه سواری، ۴۹ دستگاه وانت، ۵۴ دستگاه ون، ۲۹۸ دستگاه مینیبوس، میدلباس و اتوبوس و یکهزار و ۸۵۴ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده است.
مطابق این آمارها، شهریورماه نیز آبیپوشان جاده مخصوص ۵۳هزار و چهار دستگاه خودرو تولید کردند که حاکی از رشد ۱۰.۶ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
رشد ۴ درصدی نارنجیپوشان جاده مخصوص
همچنین در ۶ ماهه نخست امسال تولیدات سایپاییها با رشد چهار درصدی همراه شد که مشتمل بر ۱۸۴ هزار و ۱۰۷ دستگاه سواری، ۲۶ هزار و ۶۸۵ دستگاه وانت، ۱۹ دستگاه ون و ۵۰۴ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده بود.
تولید شهریورماه نارنجیپوشان جادهمخصوص نیز با رشد ۱۰.۳ درصدی همراه بود و به ۳۸ هزار و ۵۸۹ دستگاه رسید.
بررسی مهمترین برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۰ حاکی از برنامهریزی برای تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه انواع خودروی سواری و وانت است.
با توجه به تولید ۹۸۴ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع سواری و وانت در سال ۹۹، رشد ۲۱.۹ درصدی در این بخش پیشبینی شده است.
پیش از این «سیدرضا فاطمیامین» وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با ایرنا اعلام کرده بود: برنامه ما تولید ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو در سال آینده است که در سال ۱۴۰۴ به سه میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت و باید ۳۰ درصد آن معادل حدود یک میلیون دستگاه تا آن زمان، روانه بازارهای صادراتی شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما