تحولات لبنان و فلسطین

وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت سیزدهم در جریان نخستین سفر استانی خود به دیار آفتاب شامگاه جمعه به جنوب استان مرکزی سفر کرد تا از ظرفیت‌های بالقوه این خطه بازدید و در آیین اختتامیه بزرگترین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم‌وَر محلات نیز شرکت کند.

سفر وزیرصنعت به مرکزی از رفع موانع صادرات سنگ تا حمایت دولت از گل کاران

به گزارش قدس آنلاین و به نقل شاتا، حضور میدانی و ارتباط مستقیم با بدنه جامعه و مردم به عنوان یکی از شاکله‌های شاخص دولت سیزدهم و تاکید شخص رئیس جمهوری در صدر برنامه های وزرا و کارگزاران دولت قرار دارد که نگاهی گذرا به سفرهای مختلف دولتمردان؛ تنها چند ماه از آغاز به کار دولت، نشان می‌دهد که عزم مسئولان برای تحقق جهش تولید و پاسخگویی به مطالبات مردمی، کارآفرینان، صنعتگران و فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی جدی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان عضوی از کابینه سیزدهم که روز گذشته (پنجشنبه) در سفری پرکار در معیت آیت الله رئیسی و برخی از اعضای هیات دولت به استان فارس سفر کرده بود، بلافاصله عصر جمعه ۲۳ مهرماه راهی استان مرکزی شد که وعده رئیس جمهوری با عنوان "به مدیر در میدان نیاز داریم" رنگ تحقق گیرد.

سید رضا فاطمی امین که برای شرکت در آیین اختتامیه بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت سنگ ایران به دیار آفتاب سفر کرده بود، از توانمندی‌ها و ظرفیت بخشی از صنایع و واحدهای تولیدی چهارمین قطب صنعت کشور در خطه محلات، دلیجان و خمین نیز بازدید کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر یکروزه یک واحد تولیدی الیاف در شهرستان دلیجان را نیز افتتاح کرد و پس از حضور در پایتخت گل ایران (محلات) به زادگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران خمین سفر کرد.

سیمای صنعتی دیار آفتاب و ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۱۳۶ هزار میلیارد ریال

استان مرکزی با وسعت بیش از ۲۹ هزار کیلومتر مربع و حدود ۱.۸۷ درصد از مساحت کشور به عنوان پایتخت صنعتی ایران با جمعیت ۱.۵ میلیون نفر در مرکز کشور قرار گرفته و از شمال به استان‌های تهران و قزوین، از غرب به استان همدان، از جنوب به استان‌های لرستان و اصفهان و از شرق به استان‌های تهران، قم و اصفهان محدود است.

استان مرکزی رتبه چهارم توسعه یافتگی صنعتی کشور را داراست و در این استان حدود ۲ هزار و ۵۷۶ واحد صنعتی با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۳۶ هزار میلیارد ریال موجود است که زمینه اشتغال ۹۵ هزار و ۹۲۸ نفر را فراهم کرده است.

بنا بر آخرین اطلاعات درج شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت سرانه سرمایه گذاری صنعتی استان مرکزی به اشتغال ایجاد شده، حدود ۱۴۲۲ میلیون ریال است و در خصوص طرح های صنعتی دارای پیشرفت، حدود ۸۸۰ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۲ درصد با پیش بینی سرمایه گذاری ۱۰۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۴۳ هزار نفر در دست اجراست که از این تعداد حدود ۲۲۲ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

استان مرکزی برخوردار از صنایع بزرگ مادر مانند پالایشگاه نفت امام خمینی، پتروشیمی شازند، آلومینیوم ایران، ماشین سازی اراک، آذرآب، هپکو، کمباین سازی و واگن پارس با ویژگی‌های فنی و تخصصی بالاست که بستر مناسبی را جهت ایجاد صنایع پایین دستی زنجیره‌ها، شبکه‌ها و خوشه‌های تولیدی صنعتی فراهم آورده است.

صنایع غالب استان بیشتر فلزی ( ۳۲ درصد)، کانی غیر فلزی (۲۶ درصد) و شیمیایی ( ۲۲ درصد) است و تولیدات شاخص صنعتی استان را محصولات پتروشیمی، ماشین آلات و تجهیزات کارخانه‌ای، نیروگاهی و ماشین آلات سنگین راه سازی، انواع واگن باری، مسافری و لوکوموتیو، شیشه، آلومینیوم و عایق رطوبی شامل می‌شود.

بهره‌برداری از واحد تولیدی الیاف پلی استر در دلیجان با حضور فاطمی امین

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بدو ورود به استان مرکزی، واحد تولید الیاف پلی استر (بافتینه پارس) در دلیجان را بهره‌برداری کرد.

این واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیارد ریال و ۲ میلیون یورو اعتبار ارزی احداث شده که برای حدود ۱۰۰ نفر نیز اشتغالزایی به همراه دارد.

این واحد تولیدی، ظرفیت تولید روزانه ۴۰ تن انواع الیاف پلی استر به ویژه کتان تایپ ۱.۴ دنیر را داراست.

از وعده دولت سیزدهم در بازنگری فرآیند مجوزها تا تاکید وزیر صنعت در تامین مواد اولیه صنایع پتروشیمی

وزیر صنعت و معدن و تجارت پس از افتتاح واحد تولیدی الیاف دلیجان با خبرنگاران گفت و گو کرد و افزود: بازنگری اساسی در فرآیند مجوزها قولی است که دولت سیزدهم به کارآفرینان، تولیدکنندگان و مردم ایران داده است و باید مجوزهایی که صدور آن‌ها وقت زیادی می‌گیرد، از روال کار خارج شوند

البته فاطمی این راهم گفت که برای کاهش مشکلات صنایع زیردستی، برنامه سهمیه‌بندی و تامین مواد اولیه برای تمام واحدهای پایین دست صنعت پتروشیمی کشور تا ۲ ماه آتی نهایی شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تولید الیاف را از صنایع زیردستی حوزه پتروشیمی دانست و تاکید کرد: باید صنایع زیردستی در زنجیره تولید با هدف کاهش خام فروشی تقویت شود.

وی، ضمن برشمردن مزایای افتتاح واحد تولیدی، ادامه داد: واحد الیاف دلیجان در تامین مواد اولیه مشکل داشت که به‌ خاطر برخی محدودیت‌ها در بورس کالا است که در این حوزه کالا با قیمت مناسب و به اندازه کافی تامین نمی‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: برنامه‌هایی در وزارتخانه برای تامین کالاهای پایه نظیر فولاد و پتروشیمی تهیه شده تا تولید کننده و سرمایه گذار دچار مشکل نشود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.