به گزارش قدس آنلاین، دکتر شهرام شرقی افزود: به دلیل مهاجرت پرندگان آزاد پرواز در این فصل، عوامل ویروسی که به طور طبیعی در جمعیت طیور پرورشی یافت نمیشوند میتوانند در اثر عدم رعایت شرایط بهداشتی پرورش، به این گلهها راه پیدا کنند مثال بارز این ویروسها، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است پس لازم است توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماریهای تنفسی جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: مرغداران باید با مدیریت صحیح گرمایش سالنهای مرغداری، تامین رطوبت نسبی سالنها و تهویه کافی، شرایط به وجود آمدن استرسهای حرارتی را از بین برده و به یاد داشته باشند که بهداشت تردد افراد، وسایل و نهادهها، شرط اصلی جلوگیری از ورود عوامل بیماریزاست
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان این که واکسیناسیون طیور بر اساس دستورالعملهای دامپزشکی، ایمنی ماکیان پرورشی را در قبال بیماریها افزایش داده و شدت عوارض سندرمهای تنفسی را کاهش میدهد گفت: همچنین امحای صحیح لاشههای تلف شده طیور در داخل مرغداریها، از گسترش و پراکنده شدن عوامل بیماریزا جلوگیری میکند و شست و شو و ضدعفونی مداوم سالنهای مرغداری در طول دورههای پرورشی نیز، میزان اجرام بیماریزا را کاهش داده و ضمن کنترل این عوامل، از شدت بیماری ایجاد شده میکاهد.
شرقی افزود: قطع دسترسی پرندگان آزاد پرواز به خوراک طیور پرورشی، یکی از راههای عمده جلوگیری از ورود عوامل بیماریزای حاد تنفسی به داخل گلههای پرورشی طیور است و استفاده از دان آماده انبار شده در سیلوهای بسته، انتقال بهداشتی دان از سیلوها به داخل سالنها، نصب توری بر روی پنجرههای سالنها، از جمله تمهیداتی است که دان را از دسترس حشرات، جوندگان و پرندگان آزاد پرواز، دور نگه داشته و ضامن بهداشت دان و نهادههای تغذیهای در طول دوره پرورش است.
وی ادامه داد: در صورت بروز بیماریهای تنفسی در گلههای طیور پرورشی، مراتب باید بلافاصله به شبکههای دامپزشکی شهرستانها اطلاع داده شود چرا که با اطلاع رسانی به موقع میتوان از گسترش احتمالی بیماریها جلوگیری کردد و در چنین شرایطی به اخطارهای بهداشتی دامپزشکی باید کاملا توجه و فواصل جوجهریزی را رعایت کرد تا در دورههای پرورشی بعدی، از بروز این بیماریها در سالنهای مرغداری جلوگیری شود.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: به یاد داشته باشیم که مرغداران استان با به کار بردن توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، طی سالیان گذشته، توانستهاند موفقیتهای بزرگی در پیشگیری از بروز این بیماریها به دست آورده و آسیبهای اقتصادی ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور با ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است. سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
۲ هزار و ۶۱۷ نفر عضو شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی هستند که از این تعداد هزار و ۲۰۰ نفر دامپزشک و دارای دکتری عمومی، ۶۵ نفر پزشک متخصص و هزار و ۴۰۰ نفر در ردههای تکنسین، کاردان، کارشناس و کارشناس ارشد دامپزشکی خدمت میکنند.
۷۶۰ نفر فعال دامپزشکی و دامپزشک نیز در بخش خصوصی خراسان رضوی با شورای نظام دامپزشکی این استان همکاری می کنند.
۲۰ مرکز درمانی، ۱۲۰ واحد داروخانه و ۸۰ مرکز مایه کوبی مستقل دامپزشکی در خراسان رضوی دایر است.
نظر شما