به گزارش قدس آنلاین، در پی افزایش قیمت انواع تایر، اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی صنعت تایر جهت ارائه توضیحات به سازمان حمایت فراخوانده شدند.
این فراخوان با توجه به اعلام انجمن صنفی صنعت تایر مبنی بر افزایش قیمت انواع تایر به استناد اختیارات واگذارشده بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار و ابلاغ آن به شرکتهای تولیدکننده بوده است. در این راستا وجاهت این اقدام با ضوابط عمومی قیمت گذاری بر اساس وظائف ذاتی سازمان حمایت باید مورد بررسی و تطبیق قرار گیرد.
همچنین معاون امور صنایع وزارت صمت به عنوان مسئول مربوطه در امور تنظیم بازار برای بررسی دلائل اعمال تغییر قیمت تایر و وجاهت قانونی آن به سازمان حمایت درخواستی را ارائه کرده است.
بر این اساس، اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی صنعت تایر و مدیران عامل ذیربط برای ارائه توضیحات به سازمان حمایت فراخوانده شدهاند.
* جزئیات افزایش قیمت جدید تایر
طبق ابلاغیه دو روز پیش انجمن صنعت تایر به شرکتهای زیرمجموعه این انجمن، قیمت تایر سواری و ون ۳۰ درصد و تایر بایاس و رادیال نیمه سنگین ۴۰ درصد افزایش یافت.
بر اساس نامه انجمن تایر به شرکتهای عضو این انجمن، قیمت تایرهای سواری و ون مجموعا ۳۰ درصد افزایش مییابد که این رشد قیمت در مرحله اول ۲۰ درصد و در مرحله دوم ۱۰ درصد خواهد بود.
همچنین قیمت تایرهای بایاس و رادیال نیمه سنگین، سنگین و کشاورزی در مجموع ۴۰ درصد افزایش یافته که در مرحله اول ۳۰ درصد و در مرحله بعد ۱۰ درصد رشد قیمت خواهد داشت.
* رشد قیمت تایر در شهریورماه
قیمت تایر پیش از این نیز در ابتدای شهریور ماه امسال با مصوبه هیأت مدیره انجمن تایر ۱۵ درصد افزایش یافت. در آن زمان مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر در گفت و گو با فارس گفته بود: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه تولید تایر، پیشنهاد رشد ۱۵ درصدی قیمت تایر پیگیری شد و در نهایت با هماهنگی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مقرر شد، این میزان افزایش قیمت برای تایرهای تولیدی در کشور اعمال شود.
وی با بیان اینکه تاریخ اجرای این مصوبه ابتدای شهریور ماه یعنی امروز تعیین شده است، گفته بود: قیمت تمام شده تولید تایر بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته، اما تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که در تعامل با بازار باید منقبض تر عمل کنند، به طوری که بازار کشش افزایش قیمت را داشته باشد. در نتیجه افزایش قیمت ۱۵ درصدی مصوب شد.
به گفته تنها، افزایش مولفههای تولید از جمله قیمت مواد اولیه مشکلاتی را برای صنعتگران به وجود آورد و در این شرایط تولید برای کارخانهها با قیمت قبل به صرفه نبود.
وی گفته بود: با توجه به افزایش هزینههای تولید، صنعتگران برای اینکه بتوانند تولید خود را حفظ کنند ناچار به افزایش قیمت هستند، زمانی که کشور با تورم مواجه است این تورم بر همه بخشها اثرگذار خواهد بود و صنعت تایر نیز از این امر مستثنی نیست.
* لغو افزایش قیمت تایر با ورود سازمان حمایت
۹ روز بعد از این اتفاق، یک مقام مسئول در سازمان حمایت با تاکید بر ضرورت رعایت وجاهت قانونی جهت هر گونه افزایش قیمت وفق ضوابط عمومی قیمتگذاری مصوب هیات تعیین و تثبیت قیمتها، اعلام کرد که افزایش قیمت تایر با تذکر سازمان حمایت به انجمن صفی تایر ملغی شده است.
اکبر تقوی شوازی در این مورد اظهار داشت: با توجه به گزارشات واصله و همچنین مصاحبه سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر مبنی بر اینکه از ابتدای شهریورماه سال جاری قیمت انواع تایر تولید داخل به میزان ۱۵ درصد افزایش مییابد، این سازمان در راستای اجرای وظایف ذاتی و نیز به جهت نظارت بر رعایت مفاد تصمیمات اتخاذ شده مرتبط از سوی کارگروه تنظیم بازار نسبت به پیگیری موضوع از طریق انجام مکاتبه با کلیه شرکتهای تولید کننده تایر اقدام کرد.
مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: سازمان حمایت ضمن مطالبه توضیح از صحت و کیفیت انجام این موضوع و لزوم ارسال اسناد و مدارک مرتبط از سوی شرکت های تولیدی تایر، هرگونه افزایش قیمت بر خلاف ضوابط عمومی قیمت گذاری مصوب هیات تعیین و تثبیت قیمت ها را فاقد وجاهت قانونی دانسته و عنوان کرده در صورت احراز انجام آن با شرکتهای متخلف برابر مقررات مربوطه رفتار خواهد شد.
وی ادامه داد : بر این اساس و به دنبال اقدام و تذکر این سازمان انجمن صنفی صنعت تایر هر گونه افزایش قیمت در این زمینه را کتباً ملغی اعلام کرد.
آبان سال گذشته با مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمتگذاری تایر آزاد شد. به این ترتیب از آن پس، قیمت تایر توسط انجمن تایر و البته با نظارت سازمان حمایت مشخص می شود.
در پی این مصوبه، اواخر آبان ۹۹ قیمت تایر ۵۰ درصد افزایش یافت. دلیل این افزایش قیمت، رشد قیمت مواد اولیه تولید تایر از جمله دوده، روغن، کائوچو، نخ و اکسید روی عنوان شده بود.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما