تحولات منطقه

۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۲
کد خبر: ۷۷۴۳۶۷

حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به استفتائاتی درباره حضور شیعیان در نمازهای اهل سنت بر صحت نماز با حفظ وحدت میان مسلمین تاکید کردند.

احکام حضور در نماز جماعت اهل سنت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آخرین روز از هفته وحدت و مصادف با سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) است؛ پیامبری که رحمتی برای همه مردم جهان است. اهل سنت نیز دوازدهم ربیع الاول را سالروز میلاد رسول خدا (ص) می دانند و امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اعلام این روزها به عنوان هفته وحدت، فصل جدیدی برای برادری میان مسلمانان جهان گشودند.

از همان سال ها برخی از شیعیان و مقلدان حضرت امام (ره) درباره حضور در نمازهای جماعت اهل سنت در مسجد الحرام یا مدینه منوره سوالاتی را مطرح کردند و آن مرجع تقلید این نمازها را صحیح دانسته و به مقلدان خود توصیه کردند برای حفظ وحدت در نمازهای اهل سنت شرکت کنید. رهبر معظم انقلاب نیز بارها در پاسخ به استفتائاتی بر وحدت مسلمانان جهان اسلام تاکید کرده و  بر صحت نمازهای جماعت مهر تایید زدند. به همین مناسبت مروری بر پاسخ های رهبر معظم انقلاب بر این استفتائات داریم.

 سوال: آیا نماز جماعت پشت سر اهل سنت جایز است؟

پاسخ: نماز جماعت برای حفظ وحدت اسلامی، جایز و صحیح است.

سوال: محل کار من در یکی از مناطق کردنشین است که اکثر ائمه جمعه و جماعات آنجا از اهل سنت هستند، اقتدا به آنها چه حکمی دارد و آیا غیبت آنها جایز است؟

پاسخ: مشارکت با آنان در نماز جمعه و جماعتشان از جهت حفظ وحدت اشکال ندارد، و از غیبت باید پرهیز شود.

سوال: در مکان های مشارکت و رفت و آمد با برادران اهل سنت، هنگام شرکت در نمازهای روزانه، در بعضی از موارد مانند آنان عمل می‌ کنیم، مثل نماز به‌ صورت تکتّف (دست بسته) و عدم رعایت وقت و سجده بر فرش، آیا این نمازها احتیاج به اعاده دارند؟

پاسخ: اگر حفظ وحدت مقتضی انجام آن کارها باشد، نماز صحیح و مجزی است، حتی اگر سجده بر فرش و مانند آن باشد، ولی تکتّف در نماز جایز نیست، مگر اینکه ضرورت آن را اقتضا کند.

سوال: در مکه و مدینه به استناد فتوای امام خمینی (قدّس ‌سرّه) نماز جماعت را با برادران اهل سنت می‌خوانیم و گاهی برای درک فضیلت نماز در مسجد مثل ادای نماز عصر یا عشا بعد از نماز ظهر و مغرب آن را به‌صورت فرادی در مساجد اهل سنت بدون مهر و با سجده بر فرش بجا می‌آوریم، این نمازها چه حکمی دارد؟

پاسخ: در فرض مذکور اگر با فریضه تقیّه، منافات نداشته باشد باید بر چیزی که سجده بر آن صحیح است سجده کند.

سوال: مشارکت ما شیعیان در نماز جماعت مساجد کشورهای دیگر با برادران اهل سنت که دست بسته نماز می‌ خوانند، چگونه است؟ آیا تبعیت از آنان در تکتف بر ما واجب است یا آن که باید نماز را بدون تکتف بخوانیم؟

پاسخ: اقتدا به اهل سنت، برای رعایت وحدت جایز است و نماز خواندن با آنها صحیح و مجزی است، ولی تکتف واجب نیست و بلکه جایز نیست، مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضا کند.

سوال: هنگام شرکت در نماز جماعت با برادران اهل سنت، چسباندن انگشتان کوچک پا در حال قیام به انگشتان پاهای دو نفری که در دو طرف نمازگزار ایستاده‌ چنانچه آنان ملتزم هستند چه حکمی دارد؟

پاسخ: این کار واجب نیست، ولی انجام آن به صحّت‌ نماز ضرر نمی ‌رساند.

سوال: برادران اهل سنت در ایام حج یا غیر آن، نماز مغرب را قبل از اذان مغرب می ‌خوانند، آیا برای ما اقتدا به آنان و اکتفا به آن نماز صحیح است؟

پاسخ: معلوم نیست که آنان نماز را قبل از وقت بخوانند، ولی اگر مکلّف دخول وقت را احراز نکند، نمی‌ تواند داخل شود، مگر آنکه رعایت وحدت آن را اقتضا کند که در این صورت شرکت در نماز جماعت آنان و اکتفا به آن اشکال ندارد.

منبع:

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.