تحولات منطقه

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران پیش‌بینی کرد: ایران ظرف چهار سال آینده به رتبه دوم یا سوم در تولید گوشت خاویاری دست پیدا می‌کند.

دستیابی ایران به رتبه سوم تولید گوشت ماهیان خاویاری در جهان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «ناصر کرمی راد» افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، پیش‌بینی می‌کنیم ایران همچنین ظرف ده سال آینده جزو کشورهای دوم یا سوم تولید خاویارپرورشی در جهان باشد.

 مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران  اظهار داشت: طبق گزارش سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ در تولید خاویار پرورشی گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی در جهان است، رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

وی گفت: کشور چین در حال حاضر رتبه نخست تولید خاویار پرورشی را در بین کشورهای دنیا در اختیار دارد.

کرمی راد، میزان تولید خاویار پرورشی و گوشت ماهیان خاویاری را در سال گذشته به ترتیب ۱۲ تن و بیش از سه هزار و ۵۰۰ تن عنوان کرد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایرژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران خاطر نشان کرد سال گذشته طبق آمار گمرک ایران، بیش از ۴ تن خاویار پرورشی و بالای یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش بالای ۱۶ میلیون دلار از کشور صادر شد.

وی اضافه کرد: خاویار پرورشی ایران به طور عمده به ۲۴ کشور دنیا در سال گذشته در حوزه آسیا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه صادر شده است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اذعان داشت: مابقی خاویار پرورشی در بازار داخلی عرضه شده است.

وی تصریح کرد: خاویار پرورشی گونه بلوگا سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم ۱۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان در بازار داخلی عرضه شده است و در حال حاضر با قیمتی معادل ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان عرضه می‌شود.

از مجموع حدود ۱۲ تن خاویار تولیدی کشور در سال گذشته، ۴.۵ تن خاویار به ارزش بیش از ۶ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.

همچنین سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شد که از این میزان یک هزار تن به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.

در واقع آمارها نشان می دهد که تقریبا ۴۵ درصد خاویار تولیدی برای صادرات و ۵۵ درصد به مصارف داخلی می رسد که از این میزان بخشی به مصرف خوراکی و خاویار درجه دو و سه به مصارف بهداشتی و آرایشی می رسد.

اکنون قیمت هر کیلوگرم خاویار پرورشی ایران استحصالی از فیل ماهیان تحت عنوان بلوگا در مزارع پرورشی ۱۰ میلیون تومان است و متوسط قیمت صادراتی آن از حدود ۷۰۰ دلار شروع و در برخی موارد یک هزار و ۵۰ یورو بر مبنای قُطر خاویار، کیفیت و بسته بندی است.

در آخرین نشست کشورهای حاشیه دریای خزر، ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال ۲۰۲۱  تمدید شد که امیدواریم در نشست بعدی برای سال‌های آتی این ممنوعیت ادامه یابد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.