تحولات لبنان و فلسطین

مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: ایران با ۲۵۰ هزار یورو صرفه‌جویی و برای نخستین بار در کشور به دانش فنی ساخت، تعمیر، بازسازی و راه‌اندازی برخی اقلام استراتژیک صنعت گاز دست یافته که دستیابی به آنها در پایداری انتقال گاز به ویژه در فصل سرما بسیار حائز اهمیت است.

افزایش پایداری شبکه گاز در فصل سرما با بومی‌سازی تجهیزات انتقال

به گزارش قدس آنلاین، مهدی جمشیدی دانا افزود: ایران با ۲۵۰ هزار یورو صرفه‌جویی و برای نخستین بار به دانش فنی ساخت، تعمیر، بازسازی و راه‌اندازی گیربکس الکتروکمپرسور شرکت VOITH(فویت) آلمان دست یافت. این تجهیز راهبردی به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی و عدم همکاری شرکت سازنده از ۶ سال گذشته تاکنون از مدار خارج شده بود.

 جمشیدی دانا با بازخوانی بخشی از فرآیند دستیابی شرکت انتقال گاز ایران به دانش فنی تجهیز اظهار کرد: گیربکس الکتروکمپرسور واحد F تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز، سال ۹۳ نصب و در سال ۹۴ پس از ۳۰۰ ساعت کارکرد به دلیل مشکلات فنی از مدار خارج شد.

وی اظهار کرد: شرکت سازنده به دلیل تحریم‌ها از حضور، تامین قطعات و رفع عیوب این تجهیز امتناع کرد.

مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: بر اساس برآوردهای اولیه در سال ۹۶ بیش از ۲۶۵ هزار یورو برای تعمیر و راه‌اندازی مجدد گیربکس برآورد شد در حالی که سال ۱۴۰۰ تنها با ۱۵ هزار یورو این تجهیز بومی‌سازی شد.

جمشیدی دانا با بیان اینکه این تجهیز از به روزترین فناوری‌ها بهره می‌برد، تاکید کرد: تنها با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان ( ۱۵ هزار یورو)، موفق به بومی‌سازی گیربکس الکتروکمپرسور تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز شده‌ایم.

مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه این شرکت به دانش فنی گیربکس‌های «فویت» آلمان دست یافته است، اعلام کرد: تعمیر، مونتاژ، نصب و راه‌اندازی گیربکس الکتروکمپروسور واحد F تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز، با موفقیت انجام شد و این تجهیز راهبردی هم اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی یادآور شد: راه‌اندازی این واحد در پایداری انتقال گاز به ویژه در فصل سرما بسیار حائز اهمیت بوده و این خودباوری برای نخستین بار در کشور تحقق یافته است.

به گزارش ایرنا، پایداری شبکه گاز در فصل سرما به ویژه در مناطق شمالی کشور اهمیت ویژه ای دارد تا از قطعی گاز جلوگیری شود.

بر اساس آمار شرکت ملی گاز ایران هم‌زمان با ورود نخستین موج سرما به کشور، مصرف گاز ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. این موضوع باعث شد تا نگرانی‌ها برای تامین سوخت زمستانی بخش خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها بیشتر شود. با این حال وزارت نفت دولت سیزدهم اعلام کرد که اولویت تامین گاز در زمستان، بخش خانگی است و برای جبران کمبود گاز در کشور تلاش شده تا سوخت مایع نیروگاه‌ها به میزان کافی تامین شود.

این اولویت‌بخشی در پی ناترازی و خاموشی‌های زمستان سال گذشته رقم خورد، اما حالا خبرهایی به گوش می‌رسد که از موفقیت وزارت نفت در برنامه‌ریزی برای این مساله خبر می‌دهد، برای مثال میدان گازی پارس جنوبی که نزدیک به ۷۰ درصد گاز مصرفی ایران را در برمی‌گیرد، ‌اکنون با حداکثر توان تولید آماده است تا گاز مصرفی کشور را تامین کند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیز اعلام کرد که عملیات تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی تمام شده است و برای تولید روزانه گاز به میزان ۷۰۰ میلیون مترمکعب در زمستان امسال آمادگی وجود دارد و این تولید از ۳۷ سکوی دریایی پارس جنوبی انجام خواهد شد.

مصرف گاز بخش خانگی که حالا به مرز ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده، استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌های کشور را ناگزیر کرده است.

منبع:

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.