تحولات منطقه

دبیر شورای فرهنگ عمومی به قوانین حوزه پوشش و آرایش متقارن با اسلام اشاره کرد و گفت: مُد را در جامعه اسلامی به رسمیت شناختیم که همچون غذا یک نیاز است و باید فعالان و به‌ویژه طراحان لباس در کشور سَبک‌ساز باشند.

مُد را در جامعه اسلامی به رسمیت شناختیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی در جلسه امروز  هم‌اندیشی حوزه عفاف و حجاب و پوشش ایرانی و اسلامی، به ضرورت ساماندهی عفاف و حجاب در کشور اشاره کرد و گفت: مصوبه ساماندهی عفاف و حجاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و سند راهبردی گسترش و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب سبب شده است که در شورای فرهنگ عمومی به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشیم و با کارگروه ساماندهی مد و لباس در راستای این قوانین فعالیت های خود را تعریف می کنیم.

وی در تشریح سند راهبردی سبک ایرانی و اسلامی گفت: این سند پیشرفته ای است که در آن به مسئله فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی پوشش اشاره شده است. شرایط کنونی پوشش در ایران به دلیل شرایط اقتصادی با مشکلاتی روبرو شده است و حتی از یک نظام مد غربی هم برخوردار نیست.

وی گفت: در این قوانین به پوشش و آرایش متقارن با اسلام اشاره شده است و مُد را در جامعه اسلامی به رسمیت شناختیم که همچون غذا یک نیاز است و باید فعالان و به ویژه طراحان لباس سَبک ساز باشند.  

امامی به نقش محوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه حجاب، عفاف، مد و لباس اشاره کرد و گفت: راهبرد مباحث لباس، حجاب و عفاف به شورای فرهنگ عمومی سپرده شده است که ما در کنار معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشادی اسلامی و کارگروه ساماندهی مد و لباس، یک لشکر و جبهه را به تماشا خواهیم نشست.  سفره لباس مردم را باید به نحوی ارائه کرد که خانواده ها نگرانی نداشته باشند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: جوانان به واسطه پوشش، دنبال متمایز شدن هستند و ما در این حوزه با یک مجموعه فرهنگی روبرو هستیم، که زیر شاخه های متنوعی همچون ایده، آموزش، فلسفه، طراحی، بازاریابی و وسایل جانبی را دربر می گیرد.

امامی به گفتمان سازی در حوزه پوشش اشاره کرد و گفت: به جای برخوردهای هزینه ساز باید به سوی گفتمان سازی حرکت کنیم.  گفتمانی که بر اساس حیا و آرامش در خانواده ها شکل بگیرد.    

دبیر شورای فرهنگ عمومی از انتصاب طیبه عزت اللهی در مجموعه ساماندهی مد و لباس کشور استقبال کرد و گفت: وی از معدود متخصصان حوزه انسان شناسی و زیبایی شناسی بومی در ایران هستند و باید دیدگاه هنری و علمی را با طراحان به اشتراک بگذارند تا این ایده ها وارد عرصه تولید و در جامعه مصرف شود.

مُد را در جامعه اسلامی به رسمیت شناختیم

طیبه عزت اللهی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در این جلسه گفت: بر روی مصوبات حوزه حجاب و عفاف متمرکز خواهیم شد و در راستای شکوفایی و تحول گرایی این حوزه فعالیت خواهیم کرد.

فرهنگ را نباید رقابتی کرد/ لباس خانه همراه افراد است

وی با انتقاد از غلبه فضای جشنواره ای در فرهنگ کشور گفت: فرهنگ و هنر را نباید رقابتی کرد. در فضای فرهنگ همه باید دیده شوند و نباید فضا را به سوی نخبه گرایی برد. ایران از تنوع فرهنگی برخوردار است که باید به این مساله توجه کرد و از ظرفیت‌هایی که در نقاط دورافتاده کشور وجود دارد بهره برد.

عزت اللهی با اشاره به پژوهش های صورت گرفته در حوزه مد و لباس گفت: در حوزه انسان شناسی،  زیور آلات بومی و آیین ها در ایران کار پژوهشی کاربردی انجام نشده است و تا نتوانیم بفهمیم چه بوده‌ایم، نمی توانیم برای آینده برنامه ای داشته باشیم. باید تلاش کنیم که توجه به سنت های بومی، تمایز ایجاد کند به نحوی که استفاده از لباس سنتی برای افراد قدرت ایجاد کند.  

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور افزود: درحوزه پوشش، زیبایی شناسی بومی نداریم و باید تلاش کنیم که تنوع فرهنگی را بر اساس تعامل برقرار کنیم. متاسفانه جوامع غربی ارزش های خود را با روایت های متفاوت بیان می کنند و ما کمتر توانستیم روایت ها و ارزش های خود را ارائه کنیم.

عزت اللهی افزود: لباس، خانه همراهِ افراد در جامعه است و اکنون خانه های ویرانی می بینیم که همراه افراد است. فهم مسئله و راهکار در این حوزه بسیار مهم است و ما تا نسبت به مسئله شناخت نداشته باشیم نمی توانیم گشایشی ایجاد کنیم.

جلسه هم اندیشی برای همکاری و هم افزایی در حوزه عفاف حجاب با حضور سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی،  طیبه عزت الهی، ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، نماینده وزارت کشور و فعالان حوزه طراحی و تولید پوشش عفاف و حجاب، صبح روز چهارشنبه در محل شورای فرهنگ عمومی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

منبع: ایرنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.