تحولات منطقه

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به ظهور سویه جدید کرونا در آفریقا گفت: واکسیناسیون همچنان تنها راه مؤثر مقابله با کروناست.

 سویه سریع کرونا را بشناسیم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس، چند روز پیش بود که رسانه‌ها از تولد سویه‌ای جدید از ویروس جهش یافته کرونا با نام «اُمیکرون » خبر دادند. در همین زمینه رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی به یکی از رسانه‌ها گفت: سویه جدید ویروس کرونا «اُمیکرون» دارای تعداد زیادی جهش است که برخی از آن‌ها نگران‌کننده هستند و به نظر می‌رسد با توجه به چرخش سریع این واریانت، از قدرت سرایت‌پذیری بالایی نیز برخوردار باشد. وی افزود: در طبقه‌بندی انواع ویروس کرونا نوعی که با افزایش قابلیت انتقال، عفونت یا مقاومت در برابر واکسن‌ها همراه باشد در گروه سویه‌های نگران‌کننده قرار می‌گیرد و سازمان بهداشت جهانی سویه B.۱.۱.۵۲۹ ویروس کرونا را به‌عنوان سویه نگران‌کننده طبقه‌بندی کرد و آن را اُمیکرون (Omicron) نامید. به گفته این ویروس‌شناس، سویه اُمیکرون شاخصه‌های گریز از سیستم ایمنی را دارد. وی تجربه بازگشایی و کاهش محدودیت عجولانه در برخی کشورهای اروپایی را تجربه تلخی توصیف کرد و پرهیز از بازگشایی‌های عجولانه و رفع محدودیت‌ها تا رسیدن به حداقل زنجیره انتقال را خواستار شد.

اقدام به موقع لغو پرواز مستقیم به آفریقا

روز گذشته نیز رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در این خصوص گفت: متأسفانه سویه اُمیکرون نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است؛ جهش صورت گرفته در این سویه روی پروتئین اسپایک اتفاق افتاده که احتمال کاهش اثربخشی داروهای ضد ویروسی و واکسن‌ها را به دنبال دارد، اما با وجود این احتمال، تنها راه مقابله با این سویه همچنان واکسیناسیون، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. 
وی همچنین افزود: اقدام به موقع ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر لغو پروازهای مستقیم از کشورهای آفریقایی لازم بوده و بررسی دقیق و قرنطینه کامل برای افرادی که به این کشورها سفر داشته‌اند نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

سرایت‌پذیری چند برابری اُمیکرون

وی با اشاره به اینکه سویه اُمیکرون چهار تا پنج برابر نسبت به سویه دلتا سرایت‌پذیری بیشتری دارد؛ افزود: سویه دلتا در پیک پنجم سهمگین بود و آمار متوفیان خود گواه این مدعاست امیدوارم با گرفتن تدابیر لازم پیک جدیدی را تجربه نکنیم.

دکتر صداقت به موضوع بازگشایی مدارس نیز اشاره کرد و افزود: آمارها حکایت از استقبال خوب فرهنگیان از واکسیناسیون دارد در حال حاضر ۹۱درصد فرهنگیان دز نخست واکسن و ۷۵ درصد دز دوم را دریافت کرده‌اند. ۸۵ درصد دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال نیز دز نخست و ۵۷ تا ۶۰ درصد نیز دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند. اما نقطه ضعف ما مقاطع تحصیلی ابتدایی است که هنوز واکسنی برای استفاده در این گروه سنی در کشور ارائه نشده است. 

وی با اشاره به بازگشایی مدارس با توجه به ضعف‌های آموزش مجازی و همچنین وارد آمدن فشارهای روحی و روانی به دانش‌آموزان، والدین و کادر آموزشی، گفت: بی‌تردید بازگشایی مدارس به لحاظ اجتماعی یک ضرورت است اما اینکه این بازگشایی‌ها در چه شرایطی و با چه سطحی از رعایت دستورالعمل‌ها اتفاق بیفتد بسیار حائز اهمیت است. وی با اشاره به اینکه به طور استاندارد، در شرایط همه‌گیری کرونا، تهویه هوا باید ۶ بار در هر دقیقه صورت گیرد؛ گفت: به نظر می‌رسد در بیشتر مدارس چنین تهویه مطبوعی وجود نداشته باشد و تنها راه تهویه هوا در موارد بسیاری پنجره کلاس‌هاست و با توجه به اینکه در فصل سرد سال به سر می‌بریم خود می‌تواند موجب ابتلا به سرماخوردگی و تبعات ناشی از آن باشد. 

دکتر صداقت در پایان خاطرنشان ‌کرد: اگرچه اطلاعات در مورد سویه اُمیکرون هنوز کامل نیست، اما نباید جانب احتیاط را از دست داد و نسبت به بازگشایی‌ها به خصوص بازگشایی مدارس عجله کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.