به گزارش قدس آنلاین، طرح کارورزی یکی از برنامههای دولت در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار به ویژه فارغالتحصیلان با هدف تسهیل در جذب و بکارگیری جوانان در بنگاهها و ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانش آموختگان برای ورود به بازار کار است. اهمیت این طرح از آن جهت است که نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی در مقایسه با نرخ بیکاری کل کشور، رقم بالایی را نشان میدهد.
بر همین اساس، بررسی آخرین آمار عملکرد طرح کارورزی حکایت از افزایش استقبال متقاضیان از این طرح دارد به شکلی تا امروز ۱۴۸ هزار و ۶۰۷ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی در این طرح ثبت نام کردهاند و حدود ۲۰ هزار و ۶۷۸ واحد پذیرنده این داوطلبان بوده و حدود ۵۸ هزار و ۲۲ قرارداد منعقد شده است.
استان فارس با ۱۴ هزار و ۳۶۳ نفر بیشترین داوطلب طرح کارورزی و استان خراسان رضوی با ۶ هزار و ۹۹۷ نفر کمترین داوطلب طرح کارورزی را داشته است.
همچنین با توجه به اینکه مهمترین مزیت پیش بینی شده برای کارآفرینان و کارفرمایان در طرح این است که در صورت جذب کارورز، از معافیت حق بیمه سهم کارفرما به مدت حداکثر دو سال برخوردار میشوند، آمارها نشان میدهد که تا به امروز ۲۰ هزار و ۶۷۸ بنگاه اقتصادی در این طرح ثبت نام کرده و ۱۰ هزار و ۴۶۱ واحد مشمول معافیت بیمهای شدهاند.
این آمارها بیانگر این است که تعداد متقاضیان و بنگاههایی ثبت نام کرده نسبت به ماههای گذشته از روند رو به رشدی برخوردار بوده که نشان از افزایش استقبال از این طرح دارد.
لازم به ذکر است، کمک هزینه کارورزی، وجهی است که در پایان دوره مقدماتی کارورزی و متناسب با مدت آن توسط وزارت کار به کارورز پرداخت میشود و مبلغ آن به ازای هر ماه برای مقطع کارشناسی ۵۰۰ هزار تومان، کارشناسی ارشد ۶۰۰ هزار تومان و دکترا ۷۰۰ هزار تومان است.
همچنین دوره کارورزی حداکثر سه ماه است و کارورزان طی این مدت بیمه مسئولیت مدنی هستند.
منبع: مهر
انتهای خبر/
نظر شما