تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم حضور اعتاب مقدسه در عرصه‌های اجتماعی و خدمت‌رسانی به مردم مبتنی بر سیره اهل‌بیت(ع) تأکید کرد.

لزوم خدمت‌رسانی اعتاب مقدسه به مردم مبتنی بر سیره اهل‌بیت(ع)
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی که با حضور جمعی از تولیت‌های اعتاب مقدسه و بقاع متبرکه ایران اسلامی به میزبانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در شهر ری برگزار شد، ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) را تسلیت و با بیان اینکه بقاء متبرکه و اعتاب مقدس کانون‌های هدایت و نشر دین هستند، ابراز کرد: وجود مضجع شریف امام رضا(ع) و امام زادگان عظیم الشأنی در ایران اسلامی نعمت‌های بزرگ و ظرفیت‌های ملکوتی و نورانی هستند که خداوند تبارک‌وتعالی برای هدایت جامعه در اختیار ما قرار داده است.
وی با بیان اینکه بقاع متبرکه و امامزاده‌ها در کشور هرکدام به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید هدایت‌گر و عامل نشر معارف دین باشند، افزود: همان‌گونه که امام علی بن موسی‌الرضا(ع) و امامزادگان لازم التعظیم در دوران حیات ظاهری خود منشأ نورانیت، آرامش و هدایت جامعه به‌سوی سعادت بوده‌اند، اکنون نیز مضجع‌های شریفشان باید همان کارکرد را داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان این حضرات حی و حاضر هستند و حیات دارند اما ما از درک فیض حضور آن‌ها محروم هستیم، تصریح کرد: در رابطه با مسائل آستان قدس سؤالی را خدمت رهبر معظم انقلاب مطرح کردم، معظم له با این یک جمله که «ببینید اگر امام رضا(ع) بودند چه می‌کردند؟» پاسخ دادند و ما بارها از این یک جمله برای رفع مشکلات استفاده کرده‌ایم و هدایت گرفته‌ایم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در ادامه چند پیشنهاد را مطرح و با تأکید بر نقش مؤثر آستان‌های مقدس بر احیای دوباره و رونق بخشیدن به دوره‌های سنتی و خانگی قرآن کریم در میان مردم، بیان کرد: آستان‌های مقدس می‎توانند در احیای سنت‎های اصیل فراموش‌شده و سنت‎های اسلامی کمرنگ شده تلاش کنند تا این سنت‌های بسیار خوب و ارزشمند احیا شوند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: جلسات قرآن خانگی در قدیم در شب‌های جمعه در هر کوچه و محله‌ای برپا می‌شد و برکات بسیاری نیز داشت و علاوه بر تقویت قرآن در جامعه موجب ایجاد الفت، محبت و تقویت روابط صمیمی و دینی میان مردم می‌شد که اکنون متأسفانه این جلسات مقداری کمرنگ شده است.
وی تصریح کرد: مردم نیاز به ارتباط اجتماعی دارند و این نیاز مردم را می‌توانیم با برگزاری روضه‌های خانگی برطرف کنیم، در غیر این‌ صورت جشن‌های غربی بافرهنگ خارجی که هیچ بار معنوی و دینی ندارند، جای آن‌ها را پر خواهند کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی تصریح کرد: آستان‌های مقدس می‌توانند در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی وحدت رویه داشته باشند، همان‌طور که در دوران کرونا این کار به‌خوبی صورت گرفت که رضایت رهبر معظم انقلاب را نیز به دنبال داشت.
تولیت آستان مقدس رضوی گفت: امیدواریم این وحدت رویه‌ها و هماهنگی در حوزه‌های مختلف مثل تحویل سال نو با همکاری آستان‌های مقدس و برنامه‌های معنوی، خلاقانه، نو و جذاب آن‌ها ادامه داشته باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی نسبت به توجه آستان‌های مقدس به مجاورین نیز متذکر شد و گفت: در حوزه مجاورین کم‌کاری شده است، بسیاری از اقدامات اعتاب مقدسه در حوزه زائران بوده و از مجاورین‌ غافل شده‌ایم، مجاورین نقش مهمی در ترویج فرهنگ اهل‌بیت(ع) دارند.
وی بر لزوم خدمت‌رسانی اعتاب مقدسه به مردم مبتنی بر سیره اهل‌بیت(ع) تأکید کرد و افزود: امروز بدون حضور در حوزه‌های اجتماعی و خدماتی نمی‌توانیم نفوذ و کارکرد مثبت داشته باشیم. مسیحیت توانسته با تأسیس بیمارستان و مدرسه پا به عرصه گذاشته و نفوذ پیدا کند. 
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به برخی خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی اشاره و تصریح کرد: خدام حضرت رضا(ع) در مسائل مختلف اجتماعی ازجمله آزادی زندانیان، رفع اختلافات خانوادگی، سرکشی به اقشار بی‌بضاعت جامعه و غیره بسیار خوب عمل کرده‌اند.
وی عنوان کرد: به‌عنوان مثال هم‌زمان با شب ولادت حضرت زینب(س) به همت و پیشگامی آستان قدس رضوی، جشن گلریزان آزادی ۱۳۷ بانوی زندانی جرائم غیر عمد با حضور خیران برگزار و طی آن ۷۰ میلیارد ریال برای آزادی آن‌ها کمک جمع‌آوری شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی گفت: ظرفیت و برکت حضور امام رضا(ع) در مشهد و امام زادگان عظیم‌الشأن در قم و شهرری آن‌قدر بالاست که با استفاده از این ظرفیت نورانی می‌توانیم بسیاری از مسائل اجتماعی را حل کنیم و نیاز به وجود دادگستری نخواهیم داشت.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین در این جلسه به اظهارات تفرقه‌انگیز اخیر در جسارت به ساحت مقدس اهل‌بیت(ع) واکنش نشان داد و اهانت به مقام نورانی خاندان پیامبر(ص) را شدیداً محکوم کرد.

انتهای پیام

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.