تحولات منطقه

معاون درمان ستاد کرونای پایتخت گفت: تعداد مراجعه بیماران زیر ۱۰ سال بواسطه آنفلوآنزای فصلی کمی افزایش یافته است.

 افزایش بیماران زیر ۱۰ سال به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونای پایتخت در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در خصوص مهلت دوهفته ای ثبت اطلاعات واکسیناسیون در سامانه واکسیناسیون گفت: سامانه salamat.gov.ir  سامانه اولیه ای بود که برای ثبت نام واکسن طراحی شد و بر اساس اینکه واکسیناسیون در چه حوزه دانشگاهی انجام شده متصدیان ثبت اطلاعات، مواردی همچون کد ملی، تاریخ تولد، شماره تماس و کدهویتی واکسن را به سامانه وارد می کنند و این اطلاعات به سامانه کارت واکسیناسیون دیجیتال وزارت بهداشت هدایت می‌شود. این کارت به دو زبان قابل دریافت است.

وی افزود: اگر شهروندان دو دُز واکسن زده باشند می‌توانند با ورود به سامانه و ثبت شماره تماس به نام شخص و تایید کد احراز هویت، لینکی را بر روی موبایل خود دریافت کنند که از طریق آن می‌توان کارت واکسن دیجیتال را دانلود و دریافت کرد. این کارت می‌تواند به صورت چاپ شده نگهداری شده و یا به صورت لینک در گوشی حفظ شود.

توکلی تصریح کرد: افرادی که دُز دوم واکسن را دریافت نکرده باشند پس از تزریق این دُز می‌توانند کارت خود را نهایتاً پس از یک هفته دریافت کنند و افرادی که هنوز واکسن نزده اند می‌توانند به مراکز تزریق واکسن مراجعه کرده  و پس از تزریق دو دُز واکسن، کارت خود را دریافت نمایند.

وی تاکید کرد: ممکن است افرادی دو دُز واکسن را تزریق کرده باشند اما نتوانند کارت واکسن دیجیتال خود را از سامانه دریافت نمایند. این افراد باید با مراجعه به بخش واکسیناسیون مراکز بهداشت منطقه سکونت خود، می توانند اطلاعات واکسن را تصحیح نمایند. این امر در مورد افرادیکه یک دُز واکسن خود را در تهران و دُز دیگر را در شهر دیگری تزریق کرده اند هم مصداق دارد.

توکلی گفت: سامانه امید در حال کامل شدن است. کلیه اطلاعات کارمندان دولت از طریق وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و ادارات به این سامانه هدایت می‌شود. برای کارکنانی که واکسن نزده اند در مرحله اول پیامکی ترغیب کننده ارسال می‌شود تا واکسن تزریق کنند و اگر اینکار انجام ندهند مراحل بعدی پیچیده تر خواهد بود. تا زمانیکه این افراد واکسینه نشوند برای ورود به ادارات حتما باید تست پی سی آر منفی ارائه دهند. 

وی افزود: افرادی که مدت زیادی از واکسینه شدن آنها گذشته است هم می‌توانند کارت واکسن دیجیتال خود را از سامانه salamat.gov.ir  دریافت نمایند.

وی در خصوص انتخاب سامانه سلامت به عنوان سامانه مرجع گفت: سامانه‌های دانشگاهی بسیار متعدد مثل سیب و سینا وجود دارند و به همین جهت این سامانه برای متمرکز کردن اطلاعات استفاده شد.

معاون درمان ستاد کرونای پایتخت با اعلام این خبر که هنوز سویه اُمیکرون در کشور مشاهده نشده اظهار داشت: طی دو هفته اخیر و پس از اینکه بحث سویه اُمیکرون در دنیا مطرح و در آفریقای جنوبی مشاهده شد. ستاد کرونای استان تهران، ورودی پروازها به کشور و کنترل مسافران در فرودگاه امام (ره) را تشدید کرد. بر این اساس مسافرانی که پی سی آر ندارند حق ورود ندارند و افرادی که مشکوک هستند هم باید حتما در فرودگاه تست پی سی آر بدهند حتی اگر تست منفی به همراه داشته باشند. خوشبختانه تا به امروز موردی از اُمیکرون مشاهده نشده است. در حال حاضر وضعیت بسیار مساعد است و تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها به شدت کاهش یافته است. فقط تعداد مراجعه بیماران زیر ۱۰ سال بواسطه آنفلوآنزای فصلی کمی افزایش یافته است.

توکلی با تاکید بر پوشش مناسب واکسیناسیون در ایران گفت: پوشش ناکافی واکسیناسیون موجب شده تا برخی از کشورها با ورود سویه اُمیکرون قرنطینه را تشدید کنند اما کشور ما بواسطه همراهی بسیار خوب مردم به آستانه ۸۰ درصدی واکسیناسیون رسیده است. مردم ما بهترین مشارکت را در این زمینه داشته اند. در جوامعی که پوشش واکسیناسیون بالا دارند قرنطینه هوشمند اجرا می شود اما نباید از حضور کرونا غافل باشیم.

وی در پایان دریافت سه دُز واکسن کرونا(دُز سوم یا دُز یادآور) را برای پیشگیری و مقابله با بیماری کافی دانست و اظهار داشت: حتی با وجود سویه اُمیکرون، نیازی به دُز چهارم نیست و منابع علمی هم در این خصوص توصیه‌ای نداشته اند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.