تحولات لبنان و فلسطین

رباط طرق نام شهرکی است در ابتدایی‌ترین نقطه ورودی از جاده قدیم نیشابور به شهر مشهد.

«رباط طرق» جامانده در گذشته

این منطقه تا همین چند سال گذشته جزو بافت روستایی حاشیه شهر مشهد به حساب می‌آمد اما چند سالی می‌شود که رباط طرق به محدوده شهری اضافه شده و اکنون قسمتی از حاشیه مشهد به شمار می‌آید.

شهرک رباط طرق با جمعیت حدود ۵هزار نفری بافتی نیمه‌صنعتی دارد. تعداد زیادی از کارگاه‌های کوچک و بزرگ در این شهرک فعال‌اند به همین دلیل حضور کارگران و صنعتگرانی که از داخل شهر هر روز به این محدوده رفت‌وآمد دارند جمعیت روزانه‌اش را حدود ۱/۵ برابر جمعیت ساکن در آن افزایش می‌دهد. این یعنی رباط طرق گرچه منطقه‌ای در حاشیه شهر مشهد به شمار می‌آید اما امکانات چندانی ندارد و مردم ساکن در آن گلایه‌هایی دارند.

شهرک بدون درمانگاه و پزشک!

یکی از اهالی این منطقه با اشاره به بخشی از کمبودها و مشکلاتی که در این شهرک وجود دارد به قدس گفت: خیلی از مردم این منطقه به این نکته واقف‌اند که از زمانی که رباط‌ طرق به محدوده شهر مشهد اضافه شد و از منطقه‌ای روستایی به شهری تبدیل وضعیت داد در این سال‌ها اقدام‌های خوبی برای رفاه حال مردم این منطقه انجام شده اما آنچه مسلم است هنوز با شرایط معمولی یک منطقه شهری فاصله زیادی داریم. وی ادامه می‌دهد: به طور مثال ما در رباط طرق با جمعیت ساکن نزدیک به ۵هزار نفر یک مطب پزشک نداریم که اگر مشکل جسمی برایمان به وجود آمد بتوانیم به‌راحتی به پزشک دسترسی داشته باشیم! بماند که برای جمعیتی که در طول روز افزایش می‌یابد حداقل یک درمانگاه و داروخانه باید وجود داشته باشد تا مردم مجبور نباشند این همه راه را تا داخل شهر بروند و پیگیر بیماری‌های ساده خودشان باشند.

معابر پیچ در پیچ

شهروند دیگری می‌گوید: شهرداری خیلی راحت می‌تواند با اتصال خیابان ابریشم به انتهای شهرک‌ابوذر راه ارتباطی رباط طرق با داخل شهر مشهد را برای ما آسان‌تر کند، چراکه در حال حاضر هر کدام از ما ساکنان اگر بخواهیم به داخل شهر برویم باید ابتدا وارد جاده مشهد به نیشابور شویم سپس از دوربرگردان دور زده و به سمت مشهد تغییر مسیر دهیم تا پس از آن از طریق دوربرگردان منتهی به شهرک ابوذر وارد این شهرک شده یا از بالاگذر بزرگراه شهید شوشتری به داخل شهر مشهد راه پیدا کنیم!

او همچنین به شرایط و کیفیت نان نانوایی‌های شهرک رباط طرق اشاره می‌کند و می‌افزاید: در این منطقه با اینکه نظارت بیشتری نسبت به گذشته بر نانوایی‌ها می‌شود اما متأسفانه کیفیت نانی که نانوایی‌ها دست مردم می‌دهند به هیچ عنوان قابل قبول نیست و مردم نارضایتی‌های زیادی در این زمینه دارند.

یکی از خانم‌های ساکن در شهرک رباط طرق با گلایه از نبود امکانات درمانی در این منطقه گفت: اهالی این محل تنها یک مرکز بهداشت دارند که این مرکز نیز امکانات و اختیارات چندانی برای درمان بیماران ندارد و بیشتر پرسش‌های بهداشتی مردم منطقه را رفع و رجوع می‌کند تا بیماری‌ها و کمبودهای درمانی آن‌ها را. در اینجا اگر برای یک نفر مشکل خاص درمانی پیش بیاید یا خودمان مجبوریم به داخل شهر مراجعه کنیم یا اینکه منتظر بمانیم اورژانس بیاید و فرد بیمار را به مرکز درمانی در شهر مشهد برساند.

جای خالی زیرساخت‌ها

خانم دکتری که سه روز در هفته برای پیگیری مشکلات مردم رباط طرق به مرکز بهداشت این منطقه مراجعه می‌کند ضمن تأیید نبود مرکز درمانی و مطب پزشک در شهرک رباط طرق به خبرنگار قدس گفت: یکی از دلایل اصلی که پزشکان رغبت نمی‌کنند در اینجا مطب دایر کنند این است که در محدوده داروخانه وجود ندارد. من خودم می‌خواستم مطبی در اینجا دایر کنم اما وقتی فکر کردم به فرض اینکه مطب در اینجا باشد اما داروخانه نباشد بازهم مردم مجبورند برای گرفتن داروهایشان به داخل شهر مراجعه کنند پس این عقلانی نیست چراکه اگر قرار باشد بیمار برای دارو به داخل شهر برود همان‌جا هم به دکتر مراجعه می‌کند این شد که از تأسیس مطب منصرف شدم.

قطعی برق و اینترنت

شهروند دیگری از مشکلات اینترنت در منطقه رباط طرق گلایه دارد و بیان می‌کند: شرایط اینترنت در رباط طرق واقعاً خوب نیست بیشتر مواقع اینترنت این منطقه قطع و یا قطع و وصل می‌شود. این برای ما که فرزند دانش‌آموز و دانشجو داریم و می‌خواهند آموزش‌ها و کلاس‌هایشان را از طرق کلاس‌های مجازی دنبال کنند مشکل بزرگی است.

او ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات بزرگ دیگری که ما در رباط طرق با آن دست به گریبانیم قطعی برق در طول شبانه‌روز است. شاید مشکلات برق در فصل تابستان موجب قطعی برق در شهر شود، اما این دردناک است اکنون هم که در فصل زمستان به سر می‌بریم نیز با قطعی برق مواجه باشیم.

مشاغل مزاحم و خطر تخریب رباط

فرد دیگری از اهالی رباط طرق با اشاره به اینکه وجود رباط ساخته شده در این منطقه سبب شده تا مردم از قدیم در این محدوده ساکن شوند، اظهار کرد: با اینکه همه می‌دانیم وجود آثار باستانی در یک منطقه یک فرصت کم‌نظیر است اما باید بگویم متأسفانه در همسایگی رباط که جزو آثار به ثبت رسیده در فهرست ملی است مشاغل مزاحمی فعالیت می‌کنند که وجود آن‌ها به مرور زمان موجب آسیب‌رسانی به بدنه رباط شده و گاهی تخریب آن را به همراه دارد. به طور مثال وجود انبار ضایعاتی و کارگاه تولید ماشین‌آلات سنگین درست به دیوار رباط  چسبیده و با توجه به ماهیت شغلی که این کارها دارند در طول زمان بی‌شک تخریب دیواره‌های رباط را به همراه خواهد داشت به همین دلیل از مسئولان درخواست می‌کنیم برای رفع نگرانی‌های موجود هرچه زودتر چاره‌اندیشی کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.