تحولات لبنان و فلسطین

دبیر کل سازمان ملل متحد با هشدار به بحران انسانی گسترده و بی‌سابقه در افغانستان از آمریکا و بانک جهانی خواست تا اموال مسدود شده دولت افغانستان را برای نجات جان میلیون‌ها شهروند در آستانه مرگ این کشور، آزاد کنند.

درخواست گوترش برای آزادسازی پول‌های افغانستان

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نیویورک به خبرنگاران گفت: به تامین مالی بین‌المللی باید اجازه داده شود تا بتواند دستمزد کارمندان بخش دولتی را بپردازد و به نهادهای افغانستان کمک کند تا کمک‌های درمانی، آموزشی و سایر خدمات مهم را ارائه دهد.

حدود ۹.۵ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی افغانستان همچنان در خارج از این کشور به ویژه آمریکا مسدود است و حمایت‌های بین‌المللی به دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان هم از زمان روی کار آمدن مجدد طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ متوقف شده است.

گوترش ادامه داد: عملکرد بانک مرکزی افغانستان باید شامل حفظ و مسیری برای آزادسازی مشروط ذخایر ارز خارجی افغانستان مشخص شود. ما باید هر چه سریعتر راهی برای تزریق نقدینگی به اقتصاد افغانستان پیدا کنیم و از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری به عمل بیاوریم چون این مساله به فقر گسترده، گرسنگی و فقر مطلق میلیون‌ها نفر در افغانستان منجر می‌شود.

در همین حال، مارتین گریفیث، معاون گوترش نیز قرار است امروز (جمعه) با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به صورت مجازی دیدار کند.

گوترش همچنین گفته که آنها به دنبال گفتگو درباره ایجاد مکانیسمی برای تزریق نقدینگی به اقتصاد افغانستان هستند که شرایطی را برای سیستم مالی در این کشور فراهم می‌کند که آن را قادر می‌سازد تا با پول رایج افغانستان فعالیت داشته باشد.

در دسامبر گذشته میلادی اهداکنندگان به صندوق امانی بازسازی افغانستان تحت امر بانک جهانی توافق کردند تا ۲۸۰ میلیون دلار را از طریق برنامه جهانی غذا و آژانس کمک رسان به کودکان سازمان ملل (یونیسف) با هدف حمایت از تغذیه و بهداشت در افغانستان انتقال دهند.

دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: امیدوارم که منابع باقی مانده شامل بیش از ۱.۲ میلیارد دلار برای کمک به زنده ماندن مردم افغانستان در این زمستان سرد کمک کننده باشند. بدون تلاش بیشتر از سوی جامعه بین‌الملل همه زنان، مردان و کودکان افغانستان با فقر مطلقی روبرو می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.