به گزارش قدس آنلاین، ناظم الغرابی، رئیس این بخش در مصاحبه با شبکه الکفیل گفت، اقدامات مربوط به ضریح حرم مطهر حضرت زینب (علیها السلام) با رونده فزایندهای در دست انجام است و امروز پرسنل کارگاه نجاری این بخش همه اقدامات سقف را در طراحی ضریح جدید به پایان رساندند که متفاوت با ضریح قدیمی در طراحی و اجرا، دقت، استحکام و عناصر زیبایی است.
وی گفت، سقف از بخش فوقانی ضریح تا روی سطح آن متشکل از بخشهای مختلفی است از جمله: کتیبه قرآنی نصب شده بر روی قطعات مشبک ضریح که بر روی آن سوره نور با خط ثلث به صورت کامل نوشته شده است. طول این کتیبه (۳,۸۷ م)، عرض آن (۲,۸۹ م) و ارتفاعش (۶۴ سم) است.
همچنین یک نوار زینتی حاوی نوشته بر روی قسمت فوقانی کتیبه سوره نور ضریح را از همه طرف در بر گرفته که دارای نقش و نگارهای گیاهی و اسلامی است و در مرکز آن عبارت (إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا) قرار دارد که فضای به وسعت (۳,۱۶ م) طول و ارتفاع (۶۰ سم) را به خود اختصاص داده است. سقف ضریح مستطیلی شکل و به طول (۳.۰۵ م) و عرض (۲,۰۶ م) است که یک تابلوی هنری مزین بسیار زیبایی را تشکیل داده و در وسط آن یک گنبد پنهان قرار دارد که به ۱۲ بخش تقسیم شده و دارای ۱۲ ضلع است که قطر آن (۱۰۰ سم) و ارتفاعش (۳۵ سم) است. همچنین از مرکز آن چراغی آویخته شده و اطراف گنبد را شش دایرهای شکل احاطه کرده که بر روی هر یک عبارت (یا زینب) به شکل در هم تنیده با خط کوفی نوشته شده است.
وی تصریح کرد: این سقف و سایر قطعات چوبی داخلی ضریح به روش حرفه ای و محکم تثبیت شده است.
الغرابی تاکید کرد: در این اقدامات همان قطعات خارجی ضریح که برای عموم آشکار است به کار رفته و با همان مهارت و حرفه اجرا شده است.
وی گفت: در ساخت این قطعات از چوب ساج بورما استفاده شده و در ساخت کف و تزئینات آن از چوب بلوط سفید، بلوط و راش به روش دستی و گاهی مکانیکی و همه در رنگهای طبیعی خود بکار رفته اند.
منبع: مهر
نظر شما