تحولات لبنان و فلسطین

او یکی از بانوانی است که با تلاش و سخت‌کوشی‌های فراوان برای برپایی واحد تولیدی‌اش، موفق شده یکی از تولیدکننده‌های محصولات شوینده بهداشتی شود.

کارآفرینی برای ۲۰۰ نفر با پشتکار بانوی فریمانی

زهرا حسینی متولد۱۳۶۱ در فریمان، دانش‌آموخته دکترای تخصصی شیمی آلی است. او در گفت‌وگو با قدس می‌گوید: از سال ۱۳۹۹ کارم را شروع کردم. محصولات واحد تولیدی ما درحال حاضر شامل شامپو، مایع دست و مایع ظرفشویی است.در شروع کارم با هزینه بسیار کم که ۱۰۰میلیون تومان وام سامانه کار بود، کارگاهی کوچک در اطراف فریمان برای تولید مواد شوینده اجاره کردم.

وی می‌افزاید: سپس با دریافت وام ۵۰‌میلیون تومانی دیگر، مجوزها را از اداره استاندارد دریافت کردم و خودم نیز به عنوان مدیر کنترل کیفیت نظارت بر کارها را دارم. پس ازآن ۱۰۰میلیون تومان از واحد خوداشتغالی برای تجهیز آزمایشگاه کنترل کیفیت وام گرفتم و آزمایشگاه مربوط به محصولات تولیدی خود را تفکیک و تجهیز کردم.

اشتغال‌زایی برای بیش از ۲۰۰نفر

این بانوی پرتلاش خاطرنشان می‌کند: با گرفتن مجوزها، خوشبختانه با گسترش کار و تبدیل شدن کارگاه به کارخانه زمینه کارآفرینی برای بیش از ۲۰۰نفر فراهم است.

وی درباره نوآوری‌اش در زمینه شوینده‌ها بیان می‌کند: نوآوری من در فرمولاسیون مایع ظرفشویی بود که موجب افزایش قدرت پاک‌کنندگی بیشتر می‌شود. همچنین محصولات دیگری ازجمله شامپو برای موهای خشک، چرب و معمولی و

مایع دستشویی کرم‌دار یا انواع دیگر مایع دستشویی‌ها را براساس سفارش مشتری‌های عمده هم تولید می‌کنیم.

مشکلات بر سر راه تولیدهای نوآور

وی تأکید می‌کند: یکی از مشکلاتی که در ابتدای شروع کار من وجود داشت این بود که طرح‌های من با توجه به نوآوری در فرمولاسیون و کیفیت بهتر، حمایت نمی‌شد و مجبور بودم خودم با هزینه بسیار کم و مدام با وام گرفتن کارم را ادامه دهم که آن هم پروسه‌های سخت و طولانی داشت.

وی ادامه می‌دهد: از مشکلات دیگر من به عنوان یک کارآفرین، سرمایه است، چراکه با توجه به افزایش قیمت همه مواد اولیه، من همه وام‌هایی که گرفته‌ام، صرف هزینه مکان و وسایل اولیه تولید شده است و به طور قطع یک تولیدکننده جوان برای ادامه کار نیاز به سرمایه در گردش دارد، اما حمایت لازم از تولیدکننده نمی‌شود.

این بانوی کارآفرین توضیح می‌دهد: برای مثال اکنون قیمت ظرف‌های پمپی مایع دستشویی ۹‌الی ۱۰ هزار تومان است و برای تولید ۸۰۰ لیتر مایع دستشویی که در هر ظرف نیم لیتر باشد، هزارو۶۰۰ ظرف مایع دستشویی نیاز است که قیمت آن درحدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون می‌شود. همچنین ظرف‌های دیگر برای شامپو یا مایع ظرفشویی نیاز است و مشکل اصلی من تأمین سرمایه در گردش برای خریداری مواد اولیه است.

وی خاطرنشان می‌کند: با توجه به شرایط فعلی کشور، مواد اولیه افزایش قیمت داشته و دارد. درواقع عدم ثبات در قیمت‌ها بخش سختی کار تولید است، هرچند مواد اولیه مورد نیاز واحد تولیدی ما وارداتی نیست و در ایران تولید می‌شود، اما دستخوش تغییرات نرخ است.

این بانوی پرتلاش تصریح می‌کند: به طور مثال قیمت هر کیلو لوریل سولفات از ۳۰ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان رسیده و یا قیمت پلاستیک افزایش داشته است و با توجه به اینکه ما تولیدات بهداشتی انجام می‌دهیم از رنگ‌های تیره و پلاستیک‌های بازیافتی نمی‌توانیم استفاده کنیم.

وی درباره فروش محصولات این واحد تولیدی بیان می‌کند: خوشبختانه بازار فروش ما در فروشگاه‌های سراسر کشور است اما با توسعه کار، محصولات ما قابلیت صادرات نیز دارد و از آنجایی که فریمان نزدیک افغانستان است با توجه به کیفیت و سود ناچیز به طور قطع زمینه صادرات می‌تواند فراهم شود.

او در پایان خاطرنشان می‌کند: در صورت حمایت بیشتر دولت از تولیدکنندگان امکان تولیدات متنوع محصولات بهداشتی مانند کرم‌های مختلف، خمیردندان‌ها، انواع شامپوها و.. نیز میسر است و درهمین راستا می‌توان با افزایش خط تولید زمینه اشتغال‌زایی بیشتری برای نیروی کار فراهم آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلطان ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
    0 0
    چه خبر خنک و بی روحی سر و ته نداشت