تحولات لبنان و فلسطین

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ضمن تشریح نحوه فعالیت و خدمات ۱۲۰۰ مرکز منتخب کرونا، گفت: نگران بخشی از جامعه هستیم که تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکردند و تقاضا داریم افراد بالای ۹ سالی که واکسن نزدند هرچه سریع‌تر برای این کار اقدام کنند.

 تاکید بر واکسیناسیون سنین ۹ سال به بالا

به گزارش قدس آنلاین، دکتر مصطفی رضایی ‌گفت: در قالب گام ششم طرح شهید سلیمانی مراکز منتخبی داریم که خدمات سرپایی به بیماران مبتلا به کووید۱۹ ارائه می‌دهند. این مراکز در شرایطی که در یک یا دو ماه قبل در اوج پیک نبودیم، به حالت عادی بازگشته بودند ولی اکنون مجددا فعال شدند و تعدادشان افزایش یافته است. مراکز ۱۶ ساعته ارائه خدمات ما از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب فعال است و خدمات سرپایی درمان بیماران کووید۱۹ ارائه می‌دهند؛ البته مراکز شبانه روزی هم فعال هستند، اما مراکز ۱۶ ساعته به ظرفیت کلی ما اضافه شدند.

او تاکید کرد: در این مراکز پزشک، ‌ مراقب سلامت و کارشناس علوم آزمایشگاهی حضور دارند. ابتدا از مراجعه کننده شرح حال اولیه گرفته می‌شود و معاینه اولیه انجام می‌شود، اگر ضرورت داشته باشد تست کرونا هم از او گرفته می‌شود و این نمونه‌ها به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و پاسخ آن از طریق پیامک برای فرد ارسال می‌شود. در صورتی که مراجعه کننده حال عمومی نامناسبی داشته باشد بر اساس پروتکل‌های مشخص او را به بیمارستان ارجاع می‌دهند؛ در غیر این صورت درمان سرپایی و توصیه‌های لازم صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به این که اگر ضرورتی برای نمونه‌گیری از مراجعه کنندگان وجود داشته باشد، تست کرونا در شبکه بهداشتی رایگان انجام می‌شود، تصریح کرد: در این مراکز هم از رپید تست و هم از تست PCR استفاده می‌شود. در واقع برای فرد علامت‌دار تست PCR و برای اطرافیان این فرد رپید تست انجام می‌شود.

وی افزود: فرد علامت‌دار می‌تواند به این مراکز مراجعه کرده و پس از نمونه‌گیری اگر پاسخ تست او مثبت شد اقدامات توصیه‌ای و درمانی انجام می‌شود. از طرفی پیگیری تلفنی اطرافیان فرد مبتلا را انجام می‌دهیم و آنها را برای نمونه‌گیری فراخوان کرده و اقدام به رهگیری آنها می‌کنیم. کسانیکه با علائم کووید۱۹ به مراکز ما مراجعه کنند، به مراکز منتخب ارائه این خدمات هدایت می‌شوند.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، ‌افزود: ۱۲۰۰ مرکز منتخب در حوزه کرونا ارائه خدمت می‌کنند. در واقع از حدود دو هفته قبل که تعداد موارد سرپایی بیماری افزایش یافت این مراکز مجددا به چرخه ارائه خدمت بازگشتند. البته پیش از آغاز پیک ششم نیز مراکز تعطیل نبودند، بلکه ساعت کاری آنها کاهش یافته بود.

رضایی درباه انجام واکسیناسیون در شبکه بهداشتی، ‌ اظهار کرد: با افزایش آمار واکسیناسیون کرونا بار مراجعات مراکز تجمیعی کاهش یافته بود و در همین راستا تعداد مراکزی که مراجعات کمتری داشتند، کاهش یافت. اما با افزایش نگرانی مردم در خصوص واکسیناسیون و ابلاغ دستور تزریق نوبت سوم و همچنین تصمیم‌گیری برای واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ سال، مجددا مراکز تجمیعی مانند قبل فعال هستند، اما در کنار آن حدود ۵۸۰۰ واحد ارائه خدمت بهداشتی درمانی هم وارد چرخه خدمات واکسیناسیون شدند. در واقع حدود ۵۷ درصد از واکسیناسیون را مراکز بهداشتی و حدود ۴۳ درصد واکسیناسیون توسط مراکز تجمیعی تزریق می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: نیروهایی که در مراکز بهداشتی فعال هستند، صرفا نیروهای خودمان هستند اما در مراکز تجمیعی نیروهای داوطلب هم حضور دارند.

او درباره ارائه خدمات مادر و کودک، ‌ افراد مسن، بیماران زمینه‌ای و ... در مراکز شبکه بهداشتی، ‌تاکید کرد: مراکز ارائه خدمات کرونا ایزوله هستند و بیمار دیگری نمی‌پذیرند؛ ولی در تمام شهرها واحدهای بهداشتی ما برای ارائه خدمات روتین هم فعال هستند.

رضایی درخاتمه با اشاره به افزایش موارد سرپایی بیماری، گفت: ما نگران بخشی از جامعه هستیم که تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکردند و تقاضا داریم افراد بالای ۹ سالی که واکسن نزدند هرچه سریع‌تر برای این کار اقدام کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمال ابتلا به کووید۱۹ در کسانیکه سه دز واکسن دریافت کردند، بسیار پایین است و در صورت ابتلا هم حالت خفیف آن را تجربه می‌کنند.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.