تحولات منطقه

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: وضعیت امروز در سرزمین های اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی همچنان چالشی مهم برای صلح و امنیت بین المللی است.

گوترش: وضعیت سرزمین‌های اشغالی چالش مهمی برای صلح و امنیت بین‌المللی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دبیر کل سازمان ملل در جلسه کمیته اجرای حقوق مسلم مردم فلسطین تاکید کرد که ما به تشدید تلاش‌های جمعی برای حل مناقشه و پایان دادن به اشغال در راستای قطعنامه‌های سازمان ملل، قوانین بین‌المللی و توافق‌های دوجانبه نیاز فوری داریم.

گوترش با بیان اینکه هدف ادامه راهکار دو کشوری است، گفت: هیچ نقشه ب دیگری وجود ندارد.

گفتنی است؛ شورای امنیت در سال ۱۹۴۷ قطعنامه ۱۸۱ را به ظاهر با هدف تشکیل دو کشور فلسطین و اسراییل تصویب کرد اما پشت پرده ی طرح انگلیسی ها و صهیونیست ها چیز دیگری باید رقم می خورد و آن این که قطعنامه یاد شده جز در مورد اسراییل تحقق پیدا نکند و چنین نیز شد.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین چهارم سپتامبر در  نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواستار عقب نشینی اسرائیل از سرزمین های فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ شد و آمادگی خود را برای ترسیم مرزها اعلام کرد و نسبت به عدم خروج  نیروهای اسرائیلی از این اراضی هشدار داد.

خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از ابومازن گفت: مخالفت اسرائیل با راه حل دو کشور چه بسا رهبری فلسطین را وادار سازد که به مسیرهای مختلف یا گزینه های دیگر مانند دعوت به قطعنامه تقسیم فلسطین مصوب سال ۱۹۴۷ روی آورد.

ایجاد کشور دمکراتیک در سرزمین تاریخی فلسطین از جمله گزینه هایی بود که ابومازن در این ارتباط مطرح کرد و از جامعه جهانی خواست مسئولیت خود را در قبال حقوق فلسطینی ها انجام دهد.

بنا بر گزارش ها، ۶۵۰ هزار نفر در شهرک های صهیونیست نشین کرانه باختری از جمله در قدس اشغالی ساکن هستند.

جامعه جهانی شهرک های صهیونیستی را غیرقانونی می داند و بارها خواستار توقف ساخت شهرک های صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی شده است.

بر اساس قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، ساخت و گسترش شهرک‌سازی در سرزمین های اشغالی فلسطینی کاملا مردود و مغایر با کنوانسیون‌های جهانی است.

 شورای امنیت سازمان ملل متحد، ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ (سوم دی ۹۵) قطعنامه ۲۳۳۴ را تصویب کرد که در آن خواستار پایان دادن به شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در فلسطین شد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۸ آذر ماه امسال نیز ۶ قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی و نقض حقوق بشر مردم مظلوم فلسطین توسط این رژیم را که پیش از این در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی مجمع عمومی (کمیته چهارم) تصویب شده بود، با اکثریت آرا تصویب کرد.

گفتنی است؛ این قطعنامه ها  ۱۹ آبان ماه در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی مجمع عمومی سازمان ملل (کمیته چهارم) به تصویب رسیده بود که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز به تصویب رسید.

این قطعنامه ها درباره گزارش کمیته تحقیق در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطین، محکومیت شهرک سازی در بیت المقدس شرقی و جولان سوریه و حمایت از فعالیت های آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) است.

در این قطعنامه ها همچنین محاصره زمینی، هوایی و دریایی غزه، شهرک سازی در سرزمین های اشغالی، ‌اقدامات تحریک آمیز شهرک نشینان علیه شهروندان فلسطینی در سرزمین های اشغالی و نیز تخریب منازل و بازداشت های خودسرانه و زندانی کردن فلسطینیان محکوم و بر بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود، تاکید شده است.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.