به گزارش قدس آنلاین، دکتر محسن مرادی، در نشست خبری «جشنواره ملی شعر مولود کعبه» که با حضور اصحاب رسانه در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک شبکه علمی و تربیتی گسترده است که این شبکه در سراسر کشور گسترده شده، بهگونهای که این دانشگاه با دارا بودن بیش از ۵۰۰ واحد را اگر در کنار مجموعههایی چون آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نظر بگیریم، دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۴۳درصد در حوزه آموزش عالی و پزشکی کشور در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز ۱۷ واحد و مرکز در شهرهای مختلف مستقر هستند که بزرگترین مجموعه این دانشگاه در مشهد مستقر است که با داشتن حدود ۳۱ هزار دانشجو سهم بسیار چشمگیری را در استان از آن خود کرده است و در سطح استان ۶۱ هزار دانشجو تحصیل می کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بیان کرد: در کنار آموزش عالی، واحد آموزش علوم پزشکی این مجموعه در شهر مشهد نیز با داشتن نزدیک به ۳۰۰۰ دانشجو سهم بینظیر و غیرقابل انکاری در آموزش پزشکی را داراست، به گونهای که بیمارستانهایی از جمله بیمارستان آریا و ۲۲ بهمن با داشتن بیش از ۲۵۰ تخت نیز سهم قابل توجهی در حوزه بهداشت و درمان استان را دارد.
تغییر رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به مسائل فرهنگی
مرادی با بیان اینکه در سالهای اخیر رویکرد دانشگاه به مسائل فرهنگی تغییر کرده است، افزود: کارکرد دیگری که دانشگاه در کنار کارکردهای آموزشی، پژوهشی و فناوری مورد توجه قرار داده است، کارکرد فرهنگی است، این در حالی است که سند تحول و تعالی دانشگاه هم که اخیراً از آن رونمایی شد بر معنویات تأکید بسیاری دارد.
وی تصریح کرد: در حقیقت مدل دیگری که در کنار مدل آموزشی برای توسعه و پیشرفت کشور طراحی شده، مدلی مبتنی بر معنویات است. بنابراین علم و معنویت به عنوان دو بال میتواند راهگشای مشکلات فعلی کشور و حل معضلات پیش رو در حوزههای مختلف باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که این تغییر رویکرد و یا چرخش تحولآفرین در نگاه دانشگاه به مسائل میتواند در باز کردن گرههای پیش روی کشور در حوزههای مختلف موثر و کارآمد باشد و بر همین اساس ما در شهر مشهد به عنوان قطب فرهنگی غرب مشهد مطرح هستیم و با توجه به همین رویکرد، در مناسبتهای مختلف سعی داشتهایم نقشآفرینی خوبی در فضای اجتماعی داشته باشیم به گونهای که کرسیهای آزاداندیشی که در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار میشود، یکی از این اقدامات است که در نوع خود بینظیر است.
مرادی عنوان کرد: در سال گذشته ما ۵۸ کرسی دانشجویی و آزاداندیشی داشتیم و امسال با استقبال سه برابری دانشجویان به ۱۹۶ کرسی در استان رسیده است. همچنین کار دیگری که در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد صورت گرفته این است که این دانشگاه سعی داشته است به مناسبتهای معنوی نیز توجه داشته باشد، بهگونهای که متولی مجالسی که در دهه آخر صفر در مشهد برگزار میشود، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد است.
وی گفت: با توجه به اینکه امسال در تاریخ شمسی خود دو نیمه شعبان داریم که اولین آن در آغاز سال بود و دیگری نیز در پایان سال خواهد بود، بر همین اساس به تدبیر آقای دکتر طهرانچی، ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی بنا شد که موسسه امامت و مهدویت که وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی و متعلق به دانشگاه باشد، شکل گیرد و این موسسه خوشبختانه به مرحله ثبت رسیده است و محوریت این موسسه واحد مشهد است و یکی از همکاران دانشگاه آزاد مشهد نیز به عنوان مدیر عامل این موسسه منصوب شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بیان کرد: در کنار این برنامه نیز کانون مهدویت را در دانشگاه آزاد اسلامی داریم که دبیرخانه این برنامه در شهر اصفهان مستقر است و در این زمینه در استان خراسان رضوی برنامههایی چون نشستهای تخصصی، وبینارهای تخصصی که بیش از ۱۵ وبینار در طی این مدت کوتاه برگزار شده، اهدای بستههای فرهنگی، ایستگاههای صلواتی، تجلیل از خادمان، نشریه مهدویت، مسابقات ادبی، همایش پیادهروی و نمایشگاههای مجازی در شهرهای مختلف استان در حال برگزاری است.
استمرار جشنواره ملی «شعر مولود کعبه»
مرادی با اشاره به جشنواره ملی شعر مولود کعبه نیز بیان کرد: این جشنواره یک کار فاخر است که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، موسسه امامت و مهدویت و همچنین دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان نیز برگزار خواهد شد. البته که در ۱۰ استان کشور نیز به واسطه مناسبت ولادت امام زمان(عج) جشنوارههایی با عناوین و موضوعات خاصی از تاریخ ۱۳ رجب تا ۱۵ شعبان در حال برگزاری است، اما افتتاحیه این مراسم در روز یکشبه ۲۴ بهمنماه سال جاری با حضور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مشهد، برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بیان کرد: متأسفانه امروزه میان نسل جوان ما و شعر فاخر و معنوی فاصلهای ایجاد شده و طبیعتاً اگر این ارتباط و فاصله را بتوانیم به عنوان مجموعه متولی فرهنگی کمتر کنیم در این صورت توانستهایم بخش عمدهای از رسالت خود را در ترویج و تعمیق باورهای دینی و توجه به ادبیات کهن، انجام دهیم.
مرادی با بیان اینکه این جشنواره به تأکید مقام معظم رهبری و اینکه ایشان شعر را به عنوان ثروت ملی مطرح فرمودند، افزود: این جشنواره نیز از چند ویژگی برخوردار است، اولاً موضوع این جشنواره آیینی است و به نوعی در کنار ترویج باورهای دینی و ارشهای اسلامی به اهمیت شعر و ادبیات توجه دارد، دوماً این جشنواره در سطح ملی برگزار میشود.
وی ادامه داد: همچنین این جشنواره در شهر مشهد برگزار میشود و بهنوعی محوریت تعمیق و ترویج باورهای دینی و توجه به ادبیات فارسی شهری است که خود به عنوان شهر فردوسی و ادبیات باید به این مسائل بیش از پیش توجه داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد عنوان کرد: تشکل موسسه امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقدام ماندگار و فاخری برای دانشگاه است و از اینرو ما به عنوان یکی از متولیان فرهنگی باید در جهت ترویج معارف اهلبیت(ع) کوشا باشیم و بنابراین بناست که این جشنواره در سالهای آینده نیز استمرار داشته باشد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر نقش اصلی را بر عهده خواهد داشت.
وی به فعالیتهای قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اشاره و خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن و عترت یکی از گستردهترین مسابقات قرآنی در کشور است که نزدیک به ۴۰ سال است که در مجموعه دانشگاه آزاد در حال برگزاری است و خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هم بسیار مورد استقبال دانشجویان و خانواده دانشگاه قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بیان کرد: این مسابقات در سطح کارکنان، دانشجویان و اساتید برگزار میشود و همواره مورد توجه قرار میگیرد. البته علاوه بر این مسابقات قرآن و عترت که شناخته شده است، در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز به مناسبتهای مختلف جشنوارههای قرآنی زیادی برگزار شده و اخیراً نیز تجلیل از خادمان و حاملان قرآن در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با حضور قاریان برجسته کشوری و استانی برگزار شد و علاوه بر این نیز برنامههای قرآنی دیگری از جمله دوشنبههای قرآنی با حضور قاریان و حافظان ملی و بین المللی هر هفته در مسجد دانشگاه برگزار میشود.
مرادی عنوان کرد: با توجه به اینکه در مدارس سما در سطح استان ۱۰ هزار نفر در ۵۷ مدرسه مشغول به تحصیل هستند، این مدارس چند سالی است که با رویکرد قرآنی به تربیت حافظان قرآن اهتمام ویژهای دارد و در دوماه اخیر نیز مراسم تجلیل از حافظان دانشآموز قرآن در حرم مطهر رضوی برگزار شد و در حال حاضر نیز در مجموع مدارس سما در کشور بیش از ۲۰۰ نفر حافظ قرآن وجود دارد و بناست که این تعداد به ۱۰۰ هزار حافظ قرآن برسد.
وی خاطرنشان کرد: اهتمام دانشگاه به مسائل معنوی تحت تأثیر معارف اهلبیت(ع) و قرآن کریم است که انشاءالله بتوانیم به این وظیفه خود عمل کنیم و در مسیر تکامل و توسعهای که دانشگاه به آن نیاز دارد بیش از گذشته موثر واقع شویم.
تا کنون ۳۴۹ نفر در جشنواره ملی شعر مولود کعبه شرکت کرده اند
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین محتشمی، دبیر تخصصی جشنواره ملی شعر مولود کعبه از ارزیابی مثبت داوران که از اساتید برجسته ادبی کشور هستند از آثار رسیده خبرداد و گفت: ۳۴۹ نفر در این جشنواره شرکت کردند و به طور میانگین هرکدام ۲ الی ۳ اثر در قالب غزل، قصیده، رباعی ، شعر نو و آزاد ارائه دادند. آثار خوبی از تمامی استانها دریافت کردیم و بیشترین داوطلبان به ترتیب از استانهای خراسان رضوی، تهران و قم هستند.
وی افزود: سیره اهل بیت گوهر تابناک شعر و ادبیات فارسی است و اگر از ادبیات فارسی حذف شود چیزی از آن باقی نخواهد ماند .
حجت الاسلام و المسلمین محتشمی با بیان اینکه یک سوم شرکت کنندگان خانم هستند، خاطرنشان کرد: در این جشنواره از ۲ شخصیت پیشکسوت ادبی و ۱۴ اثر برگزیده قدردانی خواهد شد.
گفتنی است رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در پایان این نشست از حجت الاسلام مهدوی نسب رئیس شورای استانی نهاد رهبری دانشگاههای خراسان رضوی قدردانی و ایشان را بانی و برگزار کننده اصلی این جشنواره معرفی کرد.
نظر شما