به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا خورشیدی افزود: بارشهای سرچشمههای این استان در سالجاری نسبت به سال گذشته خیلی بهتر شده و بهبود پیدا کرده است اما هنوز تا رسیدن به شرایط نرمال و عادی بلندمدت فاصله دارد.
وی با بیان اینکه بارشها در کوهرنگ هفت درصد کمتر از شرایط نرمال است ادامه داد: احتمال اینکه بارشها در سرچشمهها تا پایان زمستان به میانگین بلند مدت برسد وجود دارد، اما دوره خشکسالی طولانی مدت را پشت سر گذاشتیم که این دوره طولانی مدت اثرات خود را بر هواشناسی و خشکسالی هیدرولوژی، بلندمدت و کشاورزی گذاشته است و رسیدن به شرایط عادی زمانبر است.
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان اظهار داشت: بارشهای یکساله و دوساله نرمال و عادی نمیتواند خشکسالی طولانی مدت و چند ساله هیدرولوژی و کشاورزی را جبران کند.
وی بیان کرد: منابع آبی زیرزمینی در استان کاهش چشمگیری پیدا کرده است و امکان جبران این منابع با یک بارش وجود ندارد و همین امر موجب می شود که در این زمینه با دقت نظر بیشتری کار کنیم و همچنان مدیریت منابع آبی را مد نظر داشته باشیم
خورشیدی اضافه کرد: شرایط بارشها تا پایان زمستان نرمال و عادی است و بر اساس پیش بینی های بارش های فصل بهار هم همین شرایط را خواهد داشت اما اطلاعات دقیق تر را در اینده اعلام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: بطور کلی احتمال خطا در پیش بینیهای فصلی وجود دارد و در بهترین حالت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد این پیش بینی ها صحت خواهد داشت و هر چه بازه زمانی کوتاه تر باشد درصد دقت و پیش بینی دقیق تر است.
چهار ایستگاه باران سنجی و اقلیم شناسی در اصفهان به بهرهبرداری رسید
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان گفت: چهار ایستگاه خودکار باران سنجی و اقلیمشناسی همزمان با دهه مبارک فجر در مناطق نوقول، گلشهر، اصفهان و بادرود از توابع استان اصفهان افتتاح شد.
وی ادامه داد: ایستگاه اقلیم شناسی تمام خودکار بادرود قابلیت اندازه گیری پارامترهای دما، رطوبت سرعت وزش باد و مقدار بارش و مخابره برخط به مرکز را دارد.
خورشیدی افزود: این ایستگاه در گذشته بهصورت سنتی فعالیت داشت و اطلاعات آن ماهانه جمع آوری میشد اما در زمان حاضر این ایستگاه تمام خودکار ارتقا یافته است و اطلاعات آن هر ۱۰ دقیقه یکبار برای بهره برداری به مرکز دیتای استان ارسال میشود.
وی با اشاره به افتتاح سه ایستگاه باران سنجی خودکار در استان اصفهان ادامه داد: این ایستگاهها شامل ایستگاههای باران سنجی تمام خودکار نوقل، گلشهر و ایستگاه اداره کل هواشناسی اصفهان است.
خورشیدی گفت: بسیاری از تجهیزات و قطعات مورد استفاده در هواشناسی وارداتی هستند و بطور قطع افزایش و نوسانات نرخ ارز، در قیمت این تجهیزات و قطعات هم تاثیر گذاشته است.
وی با بیان اینکه قیمت قطعات و تجهیزات وارداتی مورد استفاده در هواشناسی نسبت به سال ۹۷ حدود ۱۰ برابر شده است اظهار داشت: مذاکراتی با واحدها و شرکتهای دانش بنیان برای بومی سازی برخی از تجهیزات هواشناسی در استان انجام شده است.
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان گفت: مجموع بودجه عمرانی این سازمان در سه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش پیدا نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته امکان تجهیز ایستگاه کامل و خودکار هواشناسی با حدود ۵۰ میلیون وجود داشت اما در زمان حاضر باید بیش از ۶۰۰ میلیون تومان برای تجهیز اینگونه ایستگاهها هزینه شود.
خورشیدی بیان کرد: افزایش قیمت تجهیزات و قطعات، توسعه ایستگاههای هواشناسی را با مشکل مواجه کرده است که بطور قطع این مسائل باید مورد توجه ویژه مسوولان قرار گیرد و در بودجه سال آینده ارگان هایی همانند هواشناسی که مجبور به استفاده از تجهیزات وارداتی هستند مورد توجه ویژه قرار گیرند و در این حوزه تجدید نظر جدی کنند.
وی اضافه کرد: تجهیزات و قطعات هواشناسی وابستگی مستقیم به ارز دارد بطور قطع برای توسعه با مشکل مواجه خواهند شد.
نظر شما