تحولات منطقه

مدیر کل امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، از پشتیبانی ۲ هزار موقوفه قرآنی دارای درآمد، برای برگزاری مسابقات قرآنی خبر داد.

دو هزار موقوفه قرآنی دارای درآمد پشتیبان برگزاری مسابقات قرآنی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رضا معممی مقدم مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه، با تأکید بر اینکه باید نسبت به جایگاه وقف‌های قرآنی در ترویج فرهنگ قرآن برنامه‌ریزی و اهتمام بیشتری شود، گفت: بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری ‌می‌بایست ده میلیون حافظ قرآن در کشور پرورش پیدا کند؛ اما بر اساس آمارهای رسمی بیش از ۵۰۰ هزار نفر حافظ پنج جزء تا سی جزء در کشور داریم که این آمار بسیار محدود بوده و تا تحقق فرمایش رهبری فاصله زیادی داریم.

بنا بر گفته او، ارائه خدمات قرآنی در کشور نیازمند اعتبارات مناسب است که امروزه بودجه قرآنی در کشور محدود بوده و نیازهای جامعه در این زمینه را برطرف نمی‌کند؛ از این‌ رو باید اعتبارات لازم در این زمینه از طرق دیگری تأمین شود.

مدیر کل امور اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از کارآمدترین و مؤثرترین راه‌ها برای ترویج فرهنگ قرآن را وقف‌های قرآنی دانست. به نحوی‌که از ابراز سنت حسنه وقف و جنبه‌های مختلف آن می‌توان برای توسعه فرهنگ قرآنی بهره برد و با همت تمام دستگاه‌های اجرایی قرآنی و واقفان به این مهم دست یافت.

معممی مقدم اظهار کرد: تعداد کل موقوفات مرتبط برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در کشور ۵ هزار و ۸۰۴ موقوفه است که با توجه به این‌که ۲۰۹ هزار موقوفه در کشور داریم کمتر از سه در صد آن را شامل می‌شود. تعداد رقبات مربوط به ترویج فرهنگ قرآن نیز ۱۷۱ هزار و ۲۵۹ رقبه است که کمتر از ۱۲ درصد از رقبات کل کشور را دربرمی گیرد. همچنین ۷ هزار و ۲۰۵ نیت در مورد ترویج فرهنگ قرآنی احصا شده که با توجه به این‌که ۳۵۰ هزار نیت وقف در کشور داریم دو درصد از آن را شامل می‌شود.

به گفته او، تنها ۲ هزار و ۷۱۲ موقوفه قرآنی در کشور دارای درآمد هستند که از موقوفاتی همچون موقوفه کوثر اهل‌بیت و موقوفه کرکوکی در استان کرمانشاه، موقوفه ثلث سید احمد جواهری استان تهران و موقوفه شیخان استان قم می‌توانیم به‌عنوان موقوفات شاخص در این زمینه نام ببریم.

با توجه به اثرگذاری عرصه تبلیغ در ترویج وقف با نیت قرآنی این ظرفیت وقف می‌تواند در خدمت تأسیس مراکز و مؤسسات قرآنی، حمایت از پژوهش‌های قرآنی، تجلیل از برگزیدگان قرآنی، حمایت از حلقه‌های معرفتی، تفسیر و آموزش قرآن، کرسی تلاوت، جلسات حفظ موضوعی، جشنواره‌های قرآنی، تأمین کتب قرآن برای مناطق محروم و تهیه و آماده‌سازی نرم‌افزار قرآنی باشد.

گفتنی است؛ مرحله نهایی سی و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از نهم تا چهاردهم اسفند سال جاری در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.