رئیس این اتحادیه در گفتوگو با قدس میگوید: هر ساله با نزدیک شدن سال جدید، بازار خشکشوییها پر رونق بود اما در دو سال اخیر به دلیل بیماری کرونا تعداد مشتریها کاهش یافته است. مهدی کاشفی میافزاید: اگرچه خوشبختانه امسال نسبت به دو سال گذشته شاهد افزایش مشتریها هستیم اما باز هم شور و حال سالهای پیش از کرونا دیده نمیشود.
تعطیلی ۸۰ واحد صنفی
وی درخصوص تعداد واحدهای صنفی خشکشویی و لباسشویی بیان میکند: در حال حاضر ۶۰۰ واحد صنفی خشکشویی و لباسشویی در این اتحادیه ثبت شده که در دو سال اخیر به دلیل بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی متأسفانه حدود ۸۰ واحد صنفی تعطیل شده است.
رئیس اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی درباره مشکلاتی که واحدهای صنفی خشکشویی با آنها مواجهاند، اظهار میکند: یکی از مشکلات این صنف هزینههای بالای قبض آب است.
وی خاطرنشان میکند: من از سال ۱۳۹۷ از طریق اتاق اصناف پیگیر این موضوع بودهام اما متأسفانه تاکنون نتیجهای نداشته است. سازمان آب و فاضلاب از سال ۱۳۹۷ به واحدهای صنفی ما اعلام کرد باید ظرفیت کنتور خریداری کنند، این در حالی است که ظرفیت کنتور واحدهای تجاری از گذشته پنج مترمکعب بوده است. اکنون هزینه آب تا پنج مترمکعب به صورت یارانهای محاسبه میشود و افزون بر آن با نرخ آزاد محاسبه خواهد شد، این اتفاق سبب شده هزینه آب برای این واحدهای صنفی در هر دوره که حدود ۵۰ روز است به ۵ تا ۶میلیون تومان برسد.
وی با اشاره به مشکل دیگری که برای خریداری ظرفیت وجود دارد، اظهار کرد: بیشتر واحدهای صنفی مستأجر هستند و مالک هزینه خرید ظرفیت را پرداخت نمیکند؛ اگر مستأجر بخواهد ظرفیت بخرد باید مبلغ ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کند تا ظرفیت کنتور را از پنج به ۳۶ برساند و اگر به هر دلیل مستأجر مکان خود را تغییر دهد این ظرفیت قابل انتقال به مکان دیگر نیست.این مسئول تصریح میکند: این درحالی است که این ظرفیت باید به کسانی که دارای پروانه کسب هستند تعلق بگیرد و اینکه به ملک تعلق میگیرد منطقی نیست. مشکل دیگر این است تعیین ظرفیت ۳۶ بدون کارشناسی بوده است، این رقم ۳۶ چگونه بدست آمده و اعلام شده است؟
کاشفی توضیح میدهد: همچنین ملکهای تجاری دارای قبض آببها و فاضلاببها هستند در صورتی که واحدهای صنفی ما فاضلاب تولید نمیکنند اما باید هزینه آن را بپردازند.
افزایش ۲۵۰درصدی مواد شوینده
وی همچنین درخصوص روند افزایش بیرویه قیمت شویندهها نیز بیان میکند: متأسفانه در دو سال اخیر مواد اولیه مورد استفاده ما که شامل شویندهها و سفیدکنندهها و... است، بیش از ۲۵۰درصد افزایش قیمت داشته است. یکی از دلایل این افزایش قیمت بیرویه را میتوان به موضوع مطرح شده در دولت آقای روحانی ربط داد چرا که ارز ۴۲۰۰تومانی به تولیدکنندگان تعلق گرفت تا مواد اولیه را با این ارز وارد کنند و هزینههای آنها افزایش پیدا نکند اما متأسفانه برخی از تولیدکنندگان با این ارز سرمایهگذاریهای دیگری انجام دادند و مواد اولیه را با ارز آزاد وارد کردند که موجب شد قیمت تمام شده محصولات افزایش بیش از ۲۵۰درصدی داشته باشد.
افزایش نرخها
کاشفی تأکید میکند: از این رو نرخنامهای که امسال مصوب شد شامل ۱۰ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت است، آخرین نرخنامه در شهریور ماه ۱۳۹۹ مصوب شده بود که متأسفانه با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه نرخنامه بهروز نشده بود. از طرفی ذکر این نکته ضروری است که باید شغل خشکشویی جزو مشاغل سخت و زیانآور قرار گیرد زیرا فرد مدام ایستاده و به صورت مداوم با استنشاق مواد ضدعفونیکننده و شیمیایی و همچنین گرمای غیرقابل تحمل هنگام کار مواجه است اما متأسفانه در گروه مشاغل سخت و زیانآور قرار نمیگیرد.
نظر شما