تحولات لبنان و فلسطین

رییس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی کشور سرانه استفاده از اسباب بازی در ایران را بسیار کم اعلام و بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰۰ واحد تولید تمام وقت اسباب بازی و ۱۰۰ واحد پاره وقت تولید این کالا در کشور وجود دارد.

سرانه پایین استفاده از اسباب‌بازی در ایران

به گزارش قدس آنلاین، غلامرضا دیزجی در حاشیه بازدید از منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اظهار کرد: حدود ۳۰۰ واحد تولید تمام وقت اسباب بازی و ۱۰۰ واحد پاره وقت تولید این کالا در کشور وجود دارد که توسط این واحد ها بیش از ۴ هزار نوع اسباب بازی تولید می شود که سهمی از این تولیدات به کشورهای خاری صادر می شود.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف اسباب بازی در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته بسیار پایین و کمتر از ۲۰ دلار( ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان) است، افزود: این در حالی است که برخی کشورهای جهان تا ۵۰۰ دلار برای خرید اسباب بازی هزینه می کنند تا فرزندانشان از این موضوع محروم نمانند.

وی ادامه داد: کشورهای استرالیایی تا ۴۰۰ دلار، کشورهای ژاپن، فرانسه و آلمان نزدیک به ۳۰۰ دلار و کشورهای همسایه ایران هم تقریبا ۶۸ دلار سرانه مصرف اسباب بازی دارند.

دیزجی تصریح کرد: بیش از ۱۷ میلیون نفر از جمعیت ایران را قشر زیر ۱۶ سال تشکیل می دهند که با صنعت اسباب بازی سر و کار دارند و نیاز به مصرف این کالای فرهنگی دارند؛ وسایل اسباب بازی برای سنین زیر ۶ سال که هنوز به دورس آکادمیک وارد نشده ضروری و  بسیار هویت ساز است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی خاطرنشان کرد: مصرف اسباب بازی مثل تغذیه جسمی برای رشد کودکان می ماند و اگر کیفیت و کمیت این کالا افزایش نیابد و برای سنین زیر ۶ سال این کالا به طور فراوان در دسترس نباشد و مورد توجه والدین قرار نگیرد نتایج زیانباری به دنبال خواهد داشت.

دیزجی با بیان اینکه در ایران به هویت اسباب بازی کم توجهی می شود و به عنوان ملعبه و یا وسیله لوکس و غیر واجب به آن نگاه می شود، یادآور شد: برای اینکه ایران تبدیل به هاب اسباب بازی در منطقه شود نیاز به سرمایه پیش بینی شده هزار میلیارد تومان است. البته در مناطق آزاد ویژه اقتصادی در حال بررسی هستیم تا با انتخاب یکی از آن ها هاب تولید اسباب بازی را در منطقه ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: اگر ایران به هاب تولید اسباب بازی منطقه تبدیل شود هم اشتغالزایی زیادی ایجاد می شود هم اینکه می توان با صادرات کالای فرهنگی به کشورهای دیگر از جمله آسیای میانه و دیگر کشورها ارزاوری هم ایجاد کرد.

دیزجی خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ظرفیت های تبدیل شدن به هاب تولید اسباب بازی منطقه را دارد در این منطقه زیرساخت انرژی های آب، برق، گاز؛ زمین ارزان، معافیت مالیاتی، وجود ترانزیت و  راه های هوایی و زمینی و ریلی و منابع انسانی در راه اندازی این هاب می تواند کمک کننده باشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی تاکید کرد: دولت باید موانع را برطرف و در صدور مجوزهای تولید و بروکراسی های اداری و ارائه تسهیلات کم بهره این صنعت را حمایت کند تا هم سرانه مصرف افزایش یابد که در رشد و تربیت کودکان بسیار موثر است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.