تحولات منطقه

زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: جنگ اوکراین و موضع‌گیری‌های کابینه رژیم صهیونیستی درباره آن، تبدیل به یک بحث چالش‌برانگیز در عرصه داخلی این رژیم شده است. درحالی‌که نخست‌وزیر و وزیر خارجه این رژیم ابتدا با مواضعشان به دنبال اجتناب از برانگیختن خشم هر دو طرف بودند به‌مرور مواضع خود را به نفع اوکراین تغییر دادند.

 یکی از استدلال‌ها در خصوص مواضع ابتدایی آن‌ها این بود که اسرائیل برای مقابله ایران در سوریه به روسیه نیاز دارد و آمریکا و غرب باید ملاحظات این رژیم را درک کنند. در پس‌زمینه این موضع، تمایل رژیم صهیونیستی برای برقراری روابط مناسب با تمام قدرت‌های بزرگ  نهفته است؛ رویکردی که دشواری پیشبرد آن در چنین مواقعی آشکار می‌شود.

علاوه بر فشارهای ایالات‌متحده و سطح روابط با اوکراین، افکار عمومی و همبستگی زیاد مهاجران روس‌زبان صهیونیست با اوکراین عاملی دیگری بود که مقامات این رژیم را که سعی داشتند رویکرد نتانیاهو در اتحاد با پوتین را ادامه دهند واداشت تا موضعی همسو با غرب علیه روسیه و به نفع اوکراین اتخاذ کنند.

زئیف الکین، وزیر مسکن که خود اصالت اوکراینی دارد و به‌اصطلاح «متخصص پوتین» محسوب می‌شود از عدم آمادگی دولت برای احتمال حمله روسیه به اوکراین و نداشتن برنامه برای اسکان یهودیان اوکراینی انتقاد کرده است و انتقادات از نتانیاهو نخست‌وزیر سابق به دلیل اتحادش با پوتین به‌شدت افزایش یافته است.

پیامد مثبت این بحران برای اسرائیل موج مهاجرت یهودیان از اوکراین و روسیه به اسرائیل قلمداد می‌شود. موج ورود نیروی کار ماهر و دارای تحصیلات عالی به فلسطین اشغالی پس از فروپاشی شوروی که نقش مهمی در تغییر توازن جمعیت یهودی- فلسطینی و تقویت اقتصاد این رژیم داشت تجربه‌ای مثبت تلقی می‌شود که می‌تواند تکرار شود.

نگرانی عمده رژیم صهیونیستی؛ اما تأثیر بحران اوکراین بر پرونده هسته‌ای ایران به دلیل افزایش قیمت نفت و نیاز غرب به نفت ایران و در نتیجه افزایش احتمال رفع تحریم‌ها علیه ایران است؛ گرچه اکنون روسیه ممکن است به منظور جلوگیری از تضعیف اهرم انرژی خود مانع از احیای برجام شود.

منبع: اندیشکده راهبردی تبیین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.