تزریق ژل زیر چشم روش بسیار محبوبی در جوانسازی پوست به شمار می رود که برای دستیابی به اهدافتان طراحی شده است.
تزریق ژل زیر چشم چیست؟
تزریق ژل یا فیلر پوستی زیر چشم که به آن ژل بافت نرم نیز گفته می شود، یک فرایند تزریق هیالورونیک اسید است که برای بهبود سیاهی و گودی زیر چشم که به دلایل مختلفی چون خستگی مفرط، کم آبی و.. به وجود آمده است، به کار گرفته میشود. اگرچه تزریق این ژل برای ناحیه زیر چشم در نظر گرفته شده، اما با توجه به توانایی بسیار خوبش در بازگرداندن سیاهی و گودی زیر چشم، توسط متخصصین پوست کم و بیش در نواحی دیگر مانند گونه، لب ها و دست ها هم مورد استفاده قرار گرفته می شود.تیرگی زیر چشم به علت تجمع چربی زیر پلک یا فرو رفتگی بافت نرم روی استخوان زیر چشم ایجاد می شود. در هر دو صورت، سیاهی زیر چشم را می توان با تزریق فیلر به ناحیه تیره برطرف کرد. با توجه به کوچک بودن لایه زیر چشم این فرایند جوانسازی نیازمند مقدار زیادی ماده تزریقی نخواهد بود.
مزایای تزریق ژل زیر چشم
-
نتایج فوری
-
زیر چشم روشن تر
-
پوست باز شده زیر چشم
-
ظاهری جوانتر و رفع خستگی ظاهر صورت
دلیلی وجود دارد که چرا افراد زیادی تزریق ژل زیر چشم را به عنوان بهترین راه حل برای دستیابی به چشمانی پرنشاط تر و ظاهری سرحال تر در نظر میگیرند. بسیاری از بیماران تنها ساعاتی بعد از انجام فرآیند درمانی تزریق ژل زیر چشم، حس می کنند که ظاهری شاداب تر دارند. آنها گفتهاند که پس از تزریق ژل زیر چشم از مواد آرایشی بسیار کمتری برای پوشاندن سیاهی و گودی زیر چشم استفاده می کنند. یکی از اصلی ترین نتایج، دستیابی به ظاهر بهتر در زیر چشم، در نتیجه تزریق هیالورونیک اسید (برندهایی مانند بلوترو جوودرم و رستیلان) است. اسید تزریقی باعث باز شدن چین و چروک ریز، هموارتر شدن پوست و حجم دادن به پوست در نواحی مختلف میشود. بعلاوه، شاهد مزایای دراز مدت مواد تزریقی نیز خواهید بود، چرا که فیلرهای پوستی منجر به تولید کلاژن و الاستین میشود.
آماده سازی برای تزریق ژل زیر چشم
درست مانند روش های دیگر تزریق صورت، مهمترین مسئله در این روش درمانی کنار گذاشتن داروهای رقیق کننده خون است. شایعترین عارضه جانبی تزریق ژل زیر چشم، کبودی و تورم است. برای حداقل سازی احتمال بروز کبودی، متخصص پوست از بیماران می خواهد تا از مصرف داروها و مکمل های رقیق کننده خون آسپرین، ویتامین e و روغن ماهی حداقل از یک هفته قبل از پروسه درمان خودداری کنند. مصرف الکل نیز میتواند اثر مشابهی با داروهای رقیق کننده خون داشته باشد، بنابراین از یک هفته قبل از انجام فرایند تزریق ژل زیر چشم، مصرف الکل را کنار بگذارید.
انتظار بیمار از فرایند درمان تزریق ژل زیر چشم چه باید باشد؟
جلسه تزریق ژل زیر چشم خیلی ترسناک نیست و معمولاً کار با تزریق بیحسی موضعی شروع میشود و وقتی بی حسی صورت انجام شد، تقریبا ۱۵ دقیقه بعد از آن، پزشک ژل را تزریق می کند. به طور کلی جلسه تزریق ژل زیر چشم، بسته به مشکل بیمار چیزی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. با تزریق ماده بی حسی، بیمار تقریبا هیچ چیزی حس نمی کند و بیشتر از آنکه حس درد در میان باشد، حسی عجیب مانند فشار بر روی استخوان حدقه چشم توسط بیمار حس می شود.
در نهایت متخصص پوست معمولا به بیمار می گوید که او باید انتظار کبودی و تورم را داشته باشد. با توجه به آنکه پوست و عروق اطراف چشم بسیار نازک و باریک هستند، شاید تورم در بعضی موارد بسیار قابل توجه باشد و البته از سوی دیگر کبودی و تورم می تواند گاهی بسیار اندک نیز باشد.
مراقبت های بعد از تزریق ژل زیر چشم
بهتر است بعد از جلسه تزریق ژل زیر چشم از انجام فعالیت هایی که منجر به خونریزی یا کبودی می شود خودداری کنید. بعلاوه چند مرتبه گذاشتن بسته سرد بر ناحیه تزریق در روز می تواند به کاهش تورم کمک کند. همچنین بالا نگه داشتن سر دوره ریکاوری را تسریع میکند.
ماندگاری تزریق ژل زیر چشم چقدر است؟
ماندگاری نتایج تزریق ژل زیر چشم، چیزی بین ۶ تا ۹ ماه است. البته بعضی از ژل ها ماندگاری طولانی تری خواهند داشت. با تجدید فرآیند تزریق ژل زیر چشم می توان انتظار داشت که ماندگاری ژل ها طولانی تر شوند.
عوارض جانبی تزریق ژل زیر چشم
همان طور که پیشتر به آن اشاره شد کبودی و تورم دو مورد از مهم ترین عوارض جانبی تزریق ژل زیر چشم به شمار می رود. اگر هر یک از این موارد رخ داد، نباید نگران شوید، چرا که این نشانه ها بعد از یک یا دو روز از بین خواهند رفت. بیماران باید حداقل تا ۲۴ ساعت بعد، از موقعیت ها یا حرکاتی که باعث میشود سرشان پایین تر از تراز کمر قرار بگیرد، خودداری کنند و این موضوع به کاهش تورم و کبودی کمک خواهد کرد.
اگرچه کبودی شدید مورد نرمالی محسوب نمی شود اما ممکن خواهد بود. اگر با کبودی قابل توجهی مواجه شدید پنهان کردن آن میتواند کمی دشوارتر باشد، بنابراین اگر میخواهید کسی از تزریق ژل زیر چشم خبردار نشود، بهتر است که ۶ تا ۱۰ روز از حضور در جمع های مختلف خودداری کنید. برای آنکه تمامی موارد را بدون پرده پوشی گفته باشیم، باید اشاره کرد که کوری یکی از موارد بسیار نادری است که ممکن است در اثر تزریق ژل زیر چشم رخ دهد. لازم است مطمئن شوید که فرد انجام دهنده تزریق ژل زیر چشم، یک کارشناس پزشکی مجرب و معتبر در استفاده از مواد تزریقی است. اگر متخصص طب پزشکی خودش انجام دهنده تزریق نیست، حتما باید برای نظارت بر کار حضور داشته باشد. این فرایند باید در مطب انجام شود. در دسترس بودن ماده خنثی ساز ژل تزریقی، در صورت بروز هر گونه مشکل ضروری است. تحت هیچ شرایطی، ماده ای غیر از هیالورونیک اسید نباید در ناحیه زیر چشم تزریق شود. فیلرهای مصنوعی مانند مواد تشکیل شده از کلسیم هیدروکسی لاپاتیت، پلی متیل متاکریلات یا پلی آل لاکتیک اسید را نباید برای تزریق زیر چشم استفاده کرد.
بوتاکس در مقابل فیلر زیر چشم
افرادی که خیلی با دنیای جوان سازی صورت آشنایی ندارند، ممکن است تزریق فیلر زیر چشم را با بوتاکس اشتباه بگیرند؛ اما اگر با متخصص پوست صحبتی داشته باشید درباره تفاوت این دو آگاهی خواهید یافت. تزریق ژل برای رفع مشکل افت حجم پوست به کار گرفته میشود؛ از بوتاکس برای رفع حالت خسته و افتاده پوست و چین و چروک ریز استفاده می شود. این روش ها جنبه های مختلفی از این ناحیه بدن را پوشش میدهند، بنابراین معمولاً به همراه یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه تزریق چربی به زیر چشم برای رفع تیرگی، پف و اثرات پیری می تواند به نتایج مشابه با ماندگاری بالاتری (یا دائمی) منجر شود اما تزریق ژل زیر چشم گزینه ایمن تری به شمار می رود.
نظر شما