تحولات لبنان و فلسطین

بازارهای خراسان شمالی در آستانه سال جدید از رونق زیادی برخوردار نیستند که افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم اصلی ترین دلیل آن محسوب می‌شود.

کم رونقی بازارهای بجنورد در آستانه نوروز/توان خرید کاهش یافته است

به گزارش قدس آنلاین، نوروز از قدیم همراه با شور و شوق و لذت بود، شوقی که باعث می‌شد از چندین روز قبل خانواده‌ها به فکر نو نوار کردن اطراف خود بیفتند، از شستشوی فرش گرفته تا خرید البسه جدید و آجیل و شیرینی.

اما تورم سال‌های اخیر عرصه را بر خانواده‌ها تنگ کرده است؛ با حضور در بازار و قیاس آن با سال‌های قبل به صورت عینی خلوت شدن بازارها را می‌توان دید.

گرانی اقلام و مایحتاج ضروری از جمله برنج و گوشت و یا البسه و پوشاک باعث شده مردم کمتر به بازارها رفت و آمد داشته باشند.

بازاری که رونق خاصی ندارد

این موضوع را کسبه بجنوردی نیز اذعان دارند؛ سهیل جوادی، یک لباس فروش در مرکز شهر است. وی در خصوص شرایط بازار می‌گوید: وضعیت تقریباً مشابه سال گذشته است اما نسبت به سال‌های قبل تر به شدت با کاهش مشتری رو به رو شدیم.

جوادی تصریح کرد: میزان خرید و فروش به حدی کم شده که بسیاری از کسبه برای عید نوروز جنس جدید نیاوردند؛ زیرا این کار را با ریسک می‌دانستند.

این کاسب ادامه داد: البته نباید ناشکری کرد و وضعیت را سیاه جلوه داد؛ اما در قیاس با سال‌های قبل وضع خراب‌تر شده است.

وی گفت: اجناس نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد رشد داشته است؛ به عنوان مثال یک شال معمولی که سال قبل ۱۰۰ هزار تومان بود، امسال حدود ۱۴۰ هزار تومان است.

یکی دیگر از کسبه نیز گفت: بسیاری از مردم توان خرید کامل مایحتاج شب عید را ندارند.

کم رونقی بازارهای بجنورد در آستانه نوروز/توان خرید کاهش یافته است

وی افزود: عده‌ای نمی‌توانند حتی اقلام سفره هفت سین را خریداری کنند؛ یک عدد ماهی قرمز ۳۰ هزار تومان است؛ یک کارگر ساده خریدهای ضروری‌تری دارد و این اجناس حاشیه‌ای را نخواهد خرید.

این کاسب عنوان کرد: کسبه نیز سعی کنند در این روزهای پایانی سال با مردم راه بیایند و سود خود را کمتر کنند؛ در این شرایط ما مردم باید هوای یکدیگر را داشته باشیم.

نگاهی گذرا به هزینه‌های نوروزی یک خانواده

اما هزینه‌های خریدهای نوروزی برای یک خانواده چقدر تمام می‌شود؟

ابتدا به سراغ البسه مادر خانواده خواهیم رفت. برای تهیه یک روسری می‌بایست حداقل ۱۳۰ هزار تومان هزینه شود؛ خرید یک مانتو معمول نیز بیش از ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد. یک عدد شلوار و یک جفت کفش با قیمت حداقلی ۴۵۰ هزار تومان دیگر از جیب سرپرست خواهد برداشت. قیمت چادر از ۳۰۰ هزار تومان به بالا بوده و برای خرید یک کیف نیز حداقل ۲۰۰ هزار تومان باید در نظر گرفته شود.

به این ترتیب برای خرید یک دست لباس ساده زنانه حداقل می‌بایست یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از بودجه را کنار گذاشت.

خریدهای مرد خانه نیز کمتر از یک میلیون تومان آب نمی‌خورد؛ یک دست کت و شلوار، پیراهن و کفش را نمی‌توان با بودجه‌ای کمتر از این رقم تهیه کرد.

یک خانواده که دارای ۲ فرزند است باید همین مبالغ را برای هر فرزند کنار بگذارد؛ به این ترتیب خرید البسه خانواده حدود ۵ میلیون تومان را نیاز دارد.

خوراکی‌ها دیگر عامل مصرف بودجه خانوار هستند. خرید انواع آجیل عید نوروز و شیرینی هزینه‌های نه چندان اندکی را در بر دارد. به عبارت دقیق‌تر آجیل مخلوط کمتر از کیلویی ۲۰۰ هزار تومان نخواهد بود و اگر مصرف نوروز خانواده را حدود ۵ کیلو در نظر بگیریم، حداقل یک میلیون تومان دیگر مصرف می‌شود.

شیرینی خانگی نیز در هر کیلو حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت می‌خورد. شکلات مناسب کیلویی ۱۰۰ هزار تومان است. خرید میوه‌هایی همچون سیب ۱۵ هزار تومانی و پرتقال ۱۲ هزار تومانی نیز برای ایام نوروز و پاسخگویی به میهمانان، حداقل ۲۰۰ هزار تومان دیگر هزینه دارد.

کم رونقی بازارهای بجنورد در آستانه نوروز/توان خرید کاهش یافته است

باید به این لیست برنج ایرانی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومانی، مرغ ۳۰ هزار تومانی، ماهی ۸۰ هزار تومانی و گوشت قرمز ۱۵۰ هزار تومانی را افزود.

مسئولان نظارت کنند

یکی از شهروندان بجنوردی  در خصوص قیمت‌ها گفت: تقریباً تمامی اجناس گران شده، از آجیل گرفته تا لباس؛ در حالی که حقوق‌ها به این میزان رشد نکرده است.

وی افزود: قطعاً سفره‌های نوروزی کوچک‌تر شده و برخی کالاها خود به خود حذف می‌شوند.

این شهروند گفت: نظارت‌ها در آستانه نوروز باید بیشتر شود تا خود کسبه اجناس را گران‌تر نکنند.

یقیناً مردم شرایط مناسب اقتصادی ندارند اما باز هم خانواده‌ها از فرا رسیدن این عید باستانی خوشحال‌اند و خود را آماده می‌کنند؛ در این وضعیت کسبه با انصاف بیشتر و مسئولان با نظارت مضاعف می‌توانند از افزایش فشار به مردم جلوگیری کنند.

منبع: مهر

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.