به گزارش قدس آنلاین، سرهنگ پاشایی گفت: با وجود هشدارها بیشتر کلاهبرداریها در حوزه خرید از پیجهای اینستاگرامی و کانالهای پیام رسانهاست.
رئیس پلیس فتا گفت: با کلاهبرداری معروف به کلاهبرداری اسکیمری کارتهای بانکی است که از طریق فروشندگان سیار روی میدهد. فروشندگانی که در سطح معابر به خصوص الان در ایام پایانی سال هم کسب و کار خود را راه اندازی کردند، وقتی کارت خود را در اختیار این فروشندگان قرار می دهیم ست موسوم به اسکین شبیه همان دستگاه پوز بانکی است کارت را از شما میگیرد کارت را در دستگاه اسکن میکنند و پس از کپی کارت بانکی و دانستن رمز شما در فرصتی مناسب موجودی شما را به بانک دیگری انتقال میدهند.
به گفته سرهنگ پاشایی در صورت تمایل به خرید از فروشندگان سیار حتما سعی کنید وجه را به صورت نقدی پراخت کرده یا تمام مراحل استفاده از کارت بانکی را خودتان انجام دهید.
سرهنگ پاشایی گفت: ۹۰% کلاهبرداریهایی که از طریق کارتهای بانکی است، متاسفانه در زمینه همین کلاهبرداری اسکیمری اتفاق میافتد.
گفتنی است؛ برخی از افراد با توجه به این موضوع که اینستاگرام یک اپلیکیشن خارجی است، تصور میکنند که امکان شکایت از آن وجود ندارد؛ اما اصل ماجرا متفاوت است. در واقع جرائم و کلاهبرداریهایی که در فضای اینستاگرام انجام میشود قابلپیگیری هستند. این جرائم در دادسرای جرائم رایانهای موردبررسی قرار میگیرند. در این خصوص ابتدا باید از اکانتی که در اینستاگرام موجب اذیت یا آزار شما شده است، شکایت کنید. برای طرح شکایت و شروع روند بررسی آن کافی است که یک مدرکی از ادعای خود داشته باشید. این مدرک میتواند عکس یا فیلم از صفحه گوشی شما باشد که درستی ادعای شما را تأیید کند. جدای از بحث آزار و اذیت در این فضا موارد دیگری هم هستند که در صورت بروز آنها میتوانید شکایت کنید؛ بهعنوان مثال پیجهای فروشگاهی که قصد آنها کلاهبرداری است یا پیجهایی که بهعنوان خیریه از مردم پول دریافت میکنند. تمام این جرائم با داشتن اطلاعات حساب شخص مقابل از طریق پلیس فتا بهراحتی قابلپیگیری هستند.
نظر شما