به گزارش قدس آنلاین، پنج سال پیش در چنین روزی با مرحوم جهانگیر خسروشاهی نویسنده و پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی درباره دوست و رفیقش شهید مرتضی آوینی در خبرگزاری فارس گفتوگو کردیم و حالا هیچ کدام از آن دو میان ما نیستند. نه آوینی که ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ به شهادت رسید و نه جهانگیر خسروشاهی که ۱۳ بهمن سال گذشته (۱۴۰۰) پس از بیماری قلبی و ابتلا به کرونا چشم از جهان فرو بست.
ماجرای آشنایی خسروشاهی با مرتضی آوینی هم خود حکایتی دیگر داشت، او اواخر سال ۱۳۶۵ با یکی از دوستانش به گروه جهاد تلویزیون رفت. گروه جهاد تلویزیون همان گروهی بود که با همین نام برنامههایش هفتهای یکبار پخش میشد و در گذر زمان نامش به «روایت فتح» تغییر یافت، زمانی که به حضور شهید آوینی رسید، تقریباً یک ساعتی صحبت کردند و بعد شهید آوینی گفت: شما باید دیگر اینجا بمانید از اینجا نروید و همین سرآغاز فعالیتی ۶ ساله شد که تا شهادت شهید آوینی ادامه داشت.
آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از گفتوگوی مشروح ما با این فعال عرصه دفاع مقدس درباره سید شهدای اهل قلم، سیدمرتضی آوینی است:
طبقه چهارم این ساختمان بروید، یک نفر شبیه من آنجاست
بعد از پذیرش قطعنامه، شهید آوینی به من گفت: به خیابان سمیه بروید، ساختمان سمعی و بصری حوزه. گفتند طبقه چهارم این ساختمان بروید، یک نفر شبیه من آنجاست. برادر ایشان سیدمحمد واقعاً خیلی شبیه ایشان بود. زمانی که ما وارد شدیم، هنوز شماره یک سوره چاپ نشده بود. باز ما اینجا خدمت سیدمرتضی آوینی رفتیم و تا پایان اینکه سوره تعطیل و قفل شد؛ یعنی سال ۱۳۷۲ که ایشان شهید شد و هفت شماره بعد از آن با آقای سیدمحمد چاپ شد، آنجا بود، بعد از آن در سوره قفل شد و تمام؛ این نوع آشنایی من با ایشان بود یعنی حدود سال ۱۳۶۶ تا سال ۱۳۷۲، حدود ۶ سال خدمت ایشان بودم.
مستندی که شهید آوینی در اول انقلاب ساخت
سیدمرتضی در آغاز انقلاب سراغ غائله فارس رفت که خوانینی ایجاد کرده بودند و «خان گزیدهها» را گرفت و کار کرد. اگر این مستند را ببینید، درمییابید شهید آوینی دقیقاً جایی رفته که انقلاب مورد هجوم قرار گرفته است. فقرا، مستمندان و مستضعفین مورد ستم از طرف خوانین و کسانی که خودشان را به اصطلاح بالاتر و برتر از مردم معمولی میدیدند، قرار گرفتهاند، آنجا میرود و شروع به تصویربرداری این مسائل میکند، یعنی وقتی کسانی که تحت ستم قرار گرفتهاند.
جملهای که رهبر انقلاب درباره شهید آوینی در حوزه هنری گفت
آوینی وقتی هیچ ابایی ندارد که با هنرش از ولایت فقیه دفاع کند؛ با کاری که شائبهای در آن نیست. وقتی این اعتقاد را دارد، الان مورد هجوم واقع میشود، برای اینکه آوینی را خرابش کنند و تحریفش کنند، آوینیای که رهبر معظم انقلاب برای تشییع جنازه ایشان میآید و در حوزه هنری میگوید دلم گرفته بود (به نقل میگویم) به همین خاطر برای تشییع جنازه آوینی آمدم، یعنی این قدر رهبر معظم انقلاب غصهدار شهادت شهید آوینی بودند که بلند شدند و برای تشییع جنازه آمدند.
آقا مرتضیاش کم است
یک زمانی در کلاسهای آقای آوینی در همان گروه جهاد، ایشان از بچهها میپرسد روایت فتح چه تفاوتی با دیگر برنامههای جنگ تلویزیون دارد؟ یکی از بچههای کلاس، آقای مصطفی دالایی که از افراد برجسته روایت فتح دوران دفاع مقدس است، میگوید: ببخشید آقا مرتضیاش کم است! یعنی آن برنامههایی که دارد ساخته میشود، در آنها آقا مرتضی وجود ندارد.
روایتی از نماز خواندن آقامرتضی
سیدمرتضی یک روز به حسین سلامتمنش که مسئول مالی مجله بود، گفت: حسین! چرا صدای اذان در مجله نمیآید؟ گفت: چه کنم؟ گفت یک رادیو بخرید از وقتی قرآن برای اذان شروع میشود، صدای قرآن بلند شود. بعد اذان گفته شود و بعد آقای آوینی بدود و برود نماز بخواند. اگر کسی در دستشویی بود و آقای آوینی نمیتوانست برود وضو بگیرد و به نماز برسد، در وقتی که خودش میخواهد نماز بخواند، روبروی ما سوره نوجوان بود که آقای سرشار و آقای مؤمنی مسئولش بودند. میرفت آنجا سریع وضو میگرفت یا یک طبقه دیگری وضو میگرفت و میآمد و در یکی از اتاقها میایستاد و در سوره نماز جماعت برقرار میشد و نماز جماعتی که آوینی میخواند نماز جماعت معمولی نبود. در مجله سوره وقتی آوینی نماز میخواند، وقتی قنوت میگرفت اشک از صورت آوینی میآمد و از ریش او میچکید.
شهید آوینی در فکه چه دید که از فرش به عرش رسید؟
بار اول که رفته بود فکه و برگشته بود، یعنی وقتی شروع کردند تفحص بروند و آن قتلگاه را آوینی دید، قتلگاه جایی بود که بچههای ما شهید شده بودند و زخمیهای ما را عراقیها جمع نکرده بودند و استخوان بچههای ما همین طور روی زمین بود. آمد به من گفت: فلانی یک جایی پیدا کردم در فکه که بهشت است. من از این به بعد ۲۰ روز در ماه آنجا هستم و میخواهم بروم آنجا بگردم و برای این شهدای مظلوم کار کنم و بعد ۱۰ روز میآیم مجله و کار مجله را کمکم واگذار میکنم و بعد در آن ۱۰ روز مجله را بررسی میکنم و ۲۰ روز در منطقه خواهم بود، بله! آوینی تغییر کرده بود، هر کس گفته راست گفته. آوینی تغییر کرده بود، ولی تغییرش به سمت شهادت بود و این را الان شهادت میدهم و در قیامت هم خواهم بود که تغییر به سمت انبیا و ائمه (ع) را در آوینی دیدم. تغییر از زمین به سوی عرش به سوی شهادت.
منبع:فارس
نظر شما