به گزارش قدس آنلاین، آنتونوف روز شنبه به وقت محلی در گفتگو با نشریه "نیوز ویک" آمریکا توضیح داد: روسیه تمام تلاش خود را برای به پایان رساندن سریع درگیری از طریق مذاکره، احیای صلح در دونباس و بازگشت همه مردم اوکراین به زندگی مسالمت آمیز انجام می دهد.
سفیر روسیه در واشنگتن در این گفتگو همچنین اظهار داشت: عملیات ویژه در اوکراین نتیجه عدم تمایل رژیم کی یف به توقف نسل کشی روس ها از طریق اجرای تعهدات بین المللی خود است.
وی افزود که همچنین تلاش کشورهای عضو ناتو برای ورود به اوکراین و استقرار در این کشور جهت مقابله با روسیه نیز کاملا مشخص است.
آنتونوف استدلال کرد که این "شور ملی گرایانه و احساسات بدخواهانه رژیم کی یف" بود که منجر به مرگ توافقات آتش بس مینسک شد زیرا اوکراین "مسیر نظامی سازی سریع" را با کمک غرب انتخاب کرد.
سفیر روسیه در واشنگتن ادامه داد کشورهای عضو ناتو ماجراجویی نظامی در اوکراین را آغاز کردهاند. این کشور مملو از تسلیحات غربی شد.
وی افزود در حالی ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از برنامه های کییف برای دستیابی به سلاح هسته ای خبر داد که نه تنها کشورهای همسایه، بلکه کل جهان را نیز تهدید می کرد.
"نیوز ویک" نوشت: اوکراین بارها اعلام کرده است که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست. اما چند روز پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین زلنسکی در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ وضعیت غیرهسته ای اوکراین را زیر سوال برده بود.
سفیر روسیه افزود عملیات ویژه کشورش در اوکراین با هدف مقابله با نظامی سازی اوکراین و همچنین نابودی افکار نازی انجام شد تا تهدید نظامی غرب علیه روسیه کاهش یابد.
وی اضافه کرد از اهداف دیگر این عملیات ویژه، پایان نسل کشی از سوی کی یف و اطمینان از عدم دستیابی اوکراین به سلاح هسته ای و حفظ وضعیت خنثی اتمی این کشور است.
آنتونف همچنین تاکید کرد اشغال اوکراین هدف این عملیات نظامی نیست.
سفیر روسیه با اشاره به ارسال گسترده سلاح به اوکراین از سوی غرب گفت: کشورهای غربی به صورت مستقیم در تحولات کنونی نقش دارند و همانطور که به ارسال سلاح به اوکراین ادامه می دهند، باعث خونریزی بیشتر می شوند.
وی تصریح کرد هشدار می دهیم که چنین اقداماتی خطرناک و تحریک آمیز هستند و می توانند روسیه و آمریکا را به جنگ مستقیم سوق دهند.
آنتونوف همچنین ادعاهای روسیه علیه آمریکا مبنی بر مشارکت پنتاگون در تحقیقات غیرقانونی بیولوژیکی در اوکراین در نتیجه یک توافق مشترک سال ۲۰۰۵ با اوکراین را تکرار کرد.
وی پرسید: مسایل سلامتی به پنتاگون چه ربطی دارد؟ چرا آزمایشگاه های بیولوژیکی در امتداد مرزهای روسیه و هزاران کیلومتر دورتر از آمریکا ایجاد شدند؟
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
منبع: ایرنا
نظر شما