تحولات منطقه

۲۵ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۷۹۴۲۷۹

غفلت بزرگ فرهنگی درباره افغانستان

محمدمحمودی؛کارشناس و تحلیلگر فرهنگی
غفلت بزرگ فرهنگی درباره افغانستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

رهبر معظم انقلاب به عنوان یک «مصلح برجسته و جریان‌ساز سده اخیر» در حوزه احیای «هویت شرقی» بارها بر گسترش مراودات فرهنگی منطقه‌ای برای پیشگیری از فتنه‌های احتمالی و دوقطبی‌سازی میان ممالک اسلامی تأکید کرده‌اند، ولی سوگمندانه باید گفت که نصایح و توصیه‌های راهبردی معظم‌له در دو حوزه کلیدی «تبیین و ترویج» با غفلت بزرگی از سوی مسئولان فرهنگی کشور روبه‌رو شده است، البته این غفلت بزرگ فرهنگی نه تنها نزد مدیران فرهنگی کشور که در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز کاملاً مشهود است و با وجود سابقه سه دهه‌ای میزبانی تهران از دو مقر دائمی سازمان اقتصادی اکو (ECO) و مؤسسه فرهنگی اکو (EC) که افغانستان یکی از اعضای مؤسس آن است، مشخص نیست ده‌ها یا شاید صدها میلیون دلار هزینه‌های انجام شده بالاخص در مؤسسه فرهنگی اکو (EC) چه دستاوردی برای گسترش دوستی و اشتراکات فرهنگی میان ملت‌های منطقه به ویژه میان دو ملت هم‌زبان و هم‌هویت «ایران و افغانستان» داشته است که امروز دشمنان ما به این سادگی می‌توانند بر تنور اختلاف‌افکنی‌ها بدمند و بذر کینه و تفرقه در زمین کشورهایی با تاریخ و فرهنگ مشترک بکارند؟
به راستی مدیران فرهنگی و مسئولان مرتبط در وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران چه پاسخی در مقابل تأکیدات فرهنگی مکرر رهبر معظم انقلاب به ویژه درباره تکریم افغانستانی‌های شجاع و بافرهنگ دارند که بعد از گذشت نزدیک سه دهه و صرف میلیون‌ها دلار هزینه برای گسترش اشتراکات فرهنگی، هنوز بیشتر مردم کشور ما، افغانستان عزیز را تنها به چشم «کارگر افغان» می‌شناسند؟ چرا از تاریخ و فرهنگ و هنر بسیار غنی افغانستان در این ۳۰ سال کمتر حرف زده‌ایم؟ چند نمایشگاه بزرگ و چشمگیر هنری برای هنرمندان افغان برپا کرده‌ایم؟ موسیقی دیروز و امروز افغانستان را چقدر به گوش مردمان خود رسانده‌ایم؟ واقعاً چند نفر از ما شعر علامه اقبال لاهوری را درباره افغانستان خوانده و به آن عمل کرده‌ایم؟ آسیا یک پیکر از آب و گل است/ ملت افغان در آن پیکر دل است/ در گشاد او، گشاد آسیا/ از فساد او، فساد آسیا.
به نظر می‌رسد در شرایط جدید پیش‌آمده، بر وزرای محترم امور خارجه، «فرهنگ و ارشاد اسلامی» و رئیس محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، لازم است شخصاً به این موضوع ورود پیدا کنند و با عبور از خمودی‌های مدیریتی و غفلت‌های ساختاری، با تشکیل «شورای عالی همکاری‌های فرهنگی منطقه‌ای» ضمن توجه ویژه و عاجل به این مخاطرات روزافزون ناشی از غفلت‌های دیروز و امروز، اجازه ندهند دامنه فتنه‌انگیزی «دشمنان شرق» در میان ملت‌های همسایه و هم‌هویت، بیش از این گسترش یابد.
منبع: روزنامه جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.