تحولات منطقه

۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶
کد خبر: ۷۹۵۶۱۱

رئیس اتحادیه نان‌های صنعتی کشور با اشاره به افزایش قیمت سهمیه گندم این صنف، گفت: قیمت هر عدد نان صنعتی تا هفته آینده دست کم تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت.

نان‌های صنعتی چقدر گران می‌شود؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، هیات وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد که از این میزان، مبلغ ۱۰ هزار و ۵۰۰  تومان به عنوان اصل قیمت تعیین شده و یک هزار تومان به عنوان هدیه تحویل در نظر گرفته شد.

قبل از آن مجلس قیمت خرید تضمینی گندم را از کشاورزان با ۹ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داده بودند. قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۵ هزار تومان بود. به عبارت دیگر افزایش قیمت در هر کیلوگرم گندم ۶ هزار و ۵۰۰ بوده است.  

این میزان افزایش قیمت برای خرید تضمینی یک محصول کشاورزی بی سابقه است و به نظر می رسد تصمیم دولت برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تحت تاثیر روند رو به افزایش قیمت جهانی این محصول استراتژیک باشد؛ اما با این حجم از افزایش قیمت، رشد قیمت در محصولات حاصل از آن که مهمترین شان نان است، اجتناب ناپذیر است.

رئیس اتحادیه نان‌های صنعتی کشور اولین نوع از نان هایی که تحت تاثیر افزایش قابل توجه قیمت خرید تضمینی گندم رشد قابل خواهد داشت را نان های صنعتی عنوان کرد. 

به گفته محسن لزومیان به اتحادیه اعلام شده است قیمت سهمیه هر کیلوگرم گندم نان های صنعتی از ۲ هزار ‌ و ۷۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است.

لزومیان با بیان اینکه قیمت هر کیلو گرم آرد برای تولید نان صنعتی به ۱۶ هزار تومان خواهد رسید، افزود: در نتیجه قیمت هر عدد نان صنعتی بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های موثر در قسمت تمام شده تولید، دست کم تا سه برابر خواهد شد.

وی پیش بینی کرد؛ حداکثر تا هفته آینده اثر این افزایش قیمت خود را با گرانی ‌نان در بازار نشان دهد.  

لزومیان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت نان صنعتی با شرایط اقتصادی مردم همگام نیست، پیش بینی کرد: تقاضای نان صنعتی در کشور به شکل قابل توجه ای کاهش خواهد یافت.  

وی تصریح کرد: با توجه به عدم توان رقابت نان صنعتی با نان سنتی تعطیلی واحدهای نان صنعتی قطعی خواهد بود و این به معنی از دست رفت سرمایه های کلانی است که بخش عمده آن از طریق وام های بانکی تامین شده است.

لزومیان تعطیلی ۴۰ درصدی واحدهای نان صنعتی را در مدت زمان کوتاه محتمل دانست.  

وی یادآوری شد: طبق برنامه پنجم و ششم توسعه قرار بر این بود که با هدف تامین سلامت جامعه ۴۰ درصد نان تولیدی کشوری صنعتی شود؛ اما بر خلاف این برنامه ها شاهد کاهش تعداد واحد های نان صنعتی و تولید این نوع نان در کشور هستیم.

رئیس اتحادیه نان صنعتی کشور با انتقاد از بی توجهی دولت به نظر بخش خصوصی، اظهار کرد: در اکثر مواقع تصمیم در پشت درهای بسته بدون حضور بخش خصوصی گرفته می شود، هر تصمیمی که بدون توجه به نظر بخش خصوصی گرفته شده است نتایج منفی آن بیش از نتایج مثبت است.

لزومیان همچنین نسبت به فساد احتمالی ایجاد شده با توجه به فاصله قیمت سهمیه گندم نان سنتی و نان صنعتی هشدار داد.

وی تنها راهکار جلوگیری از مشکلات در حوزه نان را یکسان سازی قیمت های گندم و آرد برای تمام صنف عنوان کرد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha