به گزارش قدس آنلاین، در عصر حاضر با توجه به امکانات موجود، به نظر می رسد که انسان باید در رفاه و آرامش غوطه ور شده باشد. اما افسردگی، اضطراب و مسائلی از این دست، هر روز بیشتر از دیروز در جامعه فراگیر می شود. تنها راه نجات از این مسائل، پناه بردن به دین و عمل به تعالیم دینی است.
در قرآن کریم تاثیرات شناختی ایمان به خداوند، این گونه ذکر شده است:
تنها خدا ولی و حامی ما است
در آیه ۷۸ سوره حج آمده است:
وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاکُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَی وَنِعْمَ النَّصِیرُ. به پناه خدا رَوید که او مولای شماست؛ چه نیکو مولایی و چه نیکو یاوری.
مومنان دائم خود را زیر چتر حمایت خدا و در سایه عنایت او میبینند. زیرا جز خدا، حامی دیگری نمیشناسند و تنها خدا را سرپرست و مولای خود میدانند.
خداوند قادر و بی نیاز مطلق است
در آیه ۱۵ سوره فاطر آمده است:
یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَی اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ . ای مردم شما (همگی) نیازمند به خدائید؛ تنها خداوند است که بینیاز و شایسته هر گونه حمد و ستایش است.
مومنان خود را در هر کار و هر حالتی نیازمند خدا میبینند و او را قادر و بینیاز مطلق میدانند.
مومنان تنها از خدا می ترسند
در آیه ۳۹ سوره احزاب آمده است:
الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا. (پیامبران) پیشین کسانی بودند که تبلیغ رسالتهای الهی میکردند و (تنها) از او می ترسیدند، و از هیچ کس جز خدا بیم نداشتند؛ و همین بس که خداوند حسابگر (و پاداشدهنده اعمال آنها) است!
نور وجودی مومنان
در آیه ۱۲۲ سوره عمران آمده است:
أَوَمَنْ کَانَ مَیْتًا فَأَحْیَیْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا یَمْشِی بِهِ فِی النَّاسِ کَمَنْ مَثَلُهُ فِی الظُّلُمَاتِ لَیْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا ...
آیا کسی که مرده بود، سپس او را زنده کردیم و نوری برایش قرار دادیم که با آن در میان مردم راه برود، همانند کسی است که در ظلمت ها باشد و از آن خارج نگردد؟! ...
مومنان به دلیل نوری که دارند، میتوانند حق را از باطل تشخیص دهند. آنها به خاطر درک صحیح خود و روشن بودن همه راه ها، هیچ گاه اضطراب و نگرانی ندارند.
مومنان،حسرت دبروز و غم فردا را ندارند
در آیه ۲۳ سوره حدید آمده است:
لِکَیْلَا تَأْسَوْا عَلَیٰ مَا فَاتَکُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاکُمْ ۗ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ . این بخاطر آن است که برای آنچه از دست دادهاید تأسف نخورید و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشید؛ و خداوند هیچ متکبّر فخرفروشی را دوست ندارد!
مومنان، نه برای چیزی که از دست دادند افسوس می خورند، نه از متاع دنیوی خوشحال و نه نگران آینده هستند.
نظر شما