تحولات منطقه

نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره حمایت از صنعت واکسن سازی گفت: از هیات دولت و سازمان برنامه بودجه پیگیری های لازم را خواهیم داشت تا در قالب متمم یا استفساریه این موضوع دنبال شود؛ در حال حاضر محصول بر اساس سفارش تولید شده و نباید صنعت را رها کرد.

از طلب ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برکت تا عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های واکسن ساز
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، با شیوع ویروس کرونا، دانشمندان و متخصصان همه کشورهای جهان برآن شدند تا بتوانند راهی را برای حل این مشکل و مقابله یا پیشگیری این بیماری پیدا کنند. از  این رو تولید دارو برای درمان و تولید واکسن برای پیشگیری در دستور کار این متخصصان قرار گرفت و نهایتاً منجر شد تا کشورهایی که به تکنولوژی تولید واکسن دسترسی داشتند، بتوانند به مرحله تولید واکسن کرونا دست یابند.

جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از کشورهایی بود که علی رغم تحریم های اقتصادی و سیاسی و دارویی سنگین غرب توانست به این تکنولوژی دست یابد و جزء اولین کشورهایی باشد که توانسته واکسن ویروس کووید ۱۹ را به مرحله تولید برساند. کوویران برکت نخستین واکسن ایرانی بود که توانست مجوز تزریق اضطراری را از وزارت بهداشت دریافت کند.

با گذر زمان شرکت هایی دارویی مختلفی به تولید واکسن کرونا پرداخته و توانستند بر پای پلتفرم های متعددی که در جهان رایج است؛ واکسن تولید کنند. اما سوال اساسی اینجاست که آیا تاکنون حمایت هایی از این تولیدکنندگان انجام گرفته است؟

دولت برای حفظ صنعت واکسن هزینه کند

چند روز پیش نشستی با حضور اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و شرکت های دارویی تولید کننده واکسن برگزار شد. نشستی که بعد از مدت ها توانست صدای تولیدکنندگان را به گوش مسئولین برساند. 

عبدالحسین روح‌الامینی رئیس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان در این نشست به عدم پرداخت بدهی دولت به شرکت های تولید کنندگان واکسن اشاره کرد و اذعان داشت: مقرر شده بود تا دولت برای حمایت از شرکت های داخلی تولید کننده واکسن آن ها را پیش خرید کند ولی نه تنها این مهم رخ نداد بلکه هنوز بدهی این شرکت ها نیز پرداخت نشده است. 

عدم حمایت از شرکت های تولید کننده واکسن در شرایط بحرانی که هنوز تکلیف ویروس کرونا مشخص نبوده و این شرکت ها با سختی های فراوان توانسته اند به تکنولوژی های روز دنیا برای تولید واکسن دست یابند؛ موجب بروز مشکلات عدیده ای در آینده خواهد شد که می تواند صنعت واکسن سازی را در کشور دچار مشکل کند. 

شرکت های دارویی طلبکارند

بر اساس آمار موجود شرکت دارویی برکت به عنوان اولین تولید کننده واکسن کرونا تا کنون ۶۰ میلیون دز واکسن تولید کرده که ۱۵ میلیون دز آن تحویل وزارت بهداشت شده است و رقمی حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال از دولت بابت واکسن طلبکار است. شرکت سیناژن بنا به درخواست دولت در بهمن ماه ۸ میلیون دز واکسن تولید کرده که تا امروز ۶ میلیون دز آن خریداری شده و فقط ۵۰ درصد از هزینه آن به شرکت پرداخت شده است. شرکت انستیتو پاستور ۱۵ میلیون دز با دولت قرارداد داشته که ۱۲ میلیون دز آن را تحویل داده و مبلغی کمتر از ۳۰ درصد مطالبات خود را از دولت دریافت کرده است.

موسسه تحقیقات واکسن ‌و سرم سازی رازی نیز تاکنون ۵ میلیون دز واکسن به دولت تحویل داده و حدود ۸ درصد هزینه خود را دریافت کرده است. عدم پرداخت بدهی دولت به این شرکت ها بابت تولید واکسن، چرخه تولید آن را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد که در آینده می تواند در صورت بروز بیماری ها و نیاز به واکسن رویه پیشگری را مختل سازد. 

در صورت درخواست وزارت بهداشت میتوانیم دولت را ملزم به پرداخت کنیم

عبدالحسین روح‌الامینی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره حمایت از صنعت واکسن سازی می گوید: از هیات دولت و سازمان برنامه بودجه پیگیری های لازم را خواهیم داشت تا در قالب متمم یا استفساریه این موضوع دنبال شود؛ در حال حاضر محصول بر اساس سفارش تولید شده و نباید صنعت را رها کرد.

روح الامینی یادآور شد: به غیر از ۷۳ هزار میلیارد تومان، ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از محل درآمد های ارز ترجیحی به صورت عمومی پیش بینی شد و اختیار جابه جایی آن با دولت است یعنی دولت بر روی ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اختیار جابه جایی و مانور دارد و اگر برای حفظ و نجات این مجموعه به ۱۱ همت نیاز است در مقایسه با ۲۵۰ همت مبلغ چندانی نیست، در این رابطه باید دلایل توجیهی داشته باشیم و اگر وزارت بهداشت از ما بخواهد در قالب استفساریه می توانیم دولت را الزام کنیم که در ردیف یا جداول بودجه مبلغی را تعیین کنند؛ دستگاه های دفاعی دنیا در حوزه واکسن و بیولوژی  هزینه می کنند اما تاریخ واکسن های ما در حال اتمام است و به آن توجهی نمی شود.

به نظر می رسد دولت باید برای حفظ صنعت واکسن سازی و چشم اندازه حوزه سلامت خود، اقدام متناسبی برای حل مشکلات شرکت های دارویی تولید کننده واکسن انجام دهد. چرا که عدم گردش مالی و پرداخت هزینه به موقع و مکفی عملاً چرخ توسعه این شرکت ها را معیوب کرده و ضربه جبران ناپذیری به این تولید در کشور خواهد زد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.