به گزارش قدس آنلاین، افزایش هزینههای ساخت مسکن و رشد سالیانه ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی، دولت را بر آن داشت تا سقف وام ساخت مسکن را افزایش دهد. سال ۱۴۰۰ سقف تسهیلات ساخت مسکن ۴۵۰ میلیون تومان بود که امسال به ۶۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد رسیده است.
دولت سیزدهم طرح ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال در قالب نهضت ملی مسکن را آغاز کرده که گفته میشود اجرای آن به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. به این ترتیب اگر دولت بتواند تولید سالیانه مسکن را از حدود نیم میلیون واحد مسکونی فعلی به حدود یک میلیون واحد برساند به نوعی در سیاستهای کلان خود در بخش مسکن موفق بوده است.
کارشناسان معتقدند تجربه مسکن مهر که پس از گذشت حدود ۱۵ سال هنوز به طور کامل در بخشهایی از کشور به اتمام نرسیده نشان داده دولت باید از دخالت مستقیم در ساخت و ساز خودداری کند. از آن طرف بخش خصوصی شرایط چندان مطلوبی ندارد. کاهش توان متقاضیان مسکن، رشد قیمت مصالح ساختمانی و بازده سرمایه پایینتر از نرخ تورم عمومی، منجر به کاهش انگیزههای بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش مسکن شده است.
از طرف دیگر دولت قیمت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن را در آخرین بهروزرسانی ۴.۵ میلیون تومان در هر متر مربع اعلام کرده که سازندگان معتقدند با این مبالغ نمیتوان پروژهها را پیش برد و هزینهها فراتر از این ارقام است. بنابراین به نظر میرسد افزایش تسهیلات ساخت میتواند راهکاری جایگزین برای رشد ساخت و ساز در کشور باشد.
بانک مسکن برای سال جدید سقف تسهیلات ساخت مسکن را از ۴۵۰ به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش داد. در این خصوص یک بسته اعتباری جهت اعطای تسهیلات ساخت مسکن در ۱۲ سقف متفاوت با در نظر گرفتن شهر محل سکونت، استفاده از فناوریهای نوین و شرایط فنی سازنده تدوین کرده است.
محمود شایان ـ مدیرعامل بانک مسکن در این خصوص گفته است: سقف این تسهیلات برحسب طبقهبندی جمعیتی شهرها به سه گروه تقسیم میشود که در هر گروه، بسته به اینکه سازنده متقاضی تسهیلات ساخت، از فناوری نوین ساختمانی در ساختوساز استفاده کند یا خیر و همچنین برحسب اینکه سازنده حرفهای باشد یا معمولی (غیرحرفهای)، سقف تسهیلات نیز متفاوت تعیینشده است.
وی بیان کرد: در بسته اعتباری سال جاری رونق تولید مسکن، برای ۱۲ شهر «تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت» سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفهای که از فناوری نوین هم استفاده کنند، ۶۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: همچنین به سازندگان غیرحرفهای که از فناوری نوین ساخت در پروژه خود بهره بگیرند، ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات به ازای احداث هر واحد مسکونی پرداخت میشود.
وی توضیح داد: در شهرهای مذکور، به سازندگان حرفهای که از فناوری نوین ساختمانی استفاده نکنند، ۵۰۰ میلیون تومان و به سایر سازندهها نیز ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده ساخت پرداخت میشود.
شایان تصریح کرد: در سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات به ترتیبی که برای سازندگان گروه اول اعلام شد، با مبالغ ۵۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی قابل پرداخت است.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، مدیرعامل بانک مسکن افزود: همچنین در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات در چهار حالت ذکرشده به ترتیب ۴۵۰ میلیون، ۴۰۰ میلیون، ۳۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان است.
شایان با اشاره به اینکه سقف تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن در سال جاری بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: پیشبینی میشود بر اساس سیاست جدید تأمین مالی ساخت و تولید مسکن، بخش قابلتوجهی از هزینههای احداث واحد مسکونی، با تسهیلات جدید بانک مسکن پوشش داده شود.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: این بسته کمک خواهد کرد تا تولید مسکن علاوه بر سهمیه ساخت یکمیلیون واحد مسکونی در سال، در شهرهای کشور رونق مضاعف پیدا کند و درنهایت، مشکل خانهدار شدن اقشار هدف در کشور برطرف شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
نظر شما