تفاهمنامه همکاری بین وزارت میراثفرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه امضا شد.
به گزارش قدس آنلاین، تخریبها و تعرضها در بناها و گورستانهای تاریخی تحت نظر اوقاف از چالشبرانگیزترین اتفاقات میراث فرهنگی است. وزارت میراث همچنین در تعطیلات نوروز برای در اختیار گرفتن امکانات اقامتی اوقاف به ویژه در امامزادها تمایل نشان داده بود.
روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که این تفاهم نامه بیشتر در راستای همکاری برای پیشبرد اهداف و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود مشترک بهمنظور حفظ و معرفی میراثفرهنگی و فرهنگ غنی اسلامی، شناخت و بهرهگیری از ظرفیتهای طرفین در تولید دانش و ایجاد اشتغال مبتنی بر مأموریتهای مشترک، همکاری در شناخت و ترویج ظرفیتها و مزایای اقتصادی و اجتماعیِ فرهنگ غنی وقف در کشور، بهرهگیری از ظرفیتهای طرفین برای شناخت، ثبت، حفاظت، صیانت، مرمت، ساماندهی و معرفی تمام آثار تاریخی منقول و غیرمنقول فرهنگی ـ تاریخی و طبیعی موقوفه، عامالمنفعه و میراث معنوی (ناملموس) کشور در چارچوب قوانین و ضوابط ملی حفاظت از میراثفرهنگی و طبیعی، همکاری در ایجاد و توسعه موزهها و نمایشگاههای جنبی مبتنی بر آثار و موضوعات تاریخی و فرهنگی ملموس و ناملموس تحت تولیت سازمان اوقاف، بهرهگیری از ظرفیتهای طرفین در توسعه انواع گردشگری مبتنی بر میراث ملموس و ناملموس تحت تولیت سازمان، توسعه و ترویج صنایعدستی و بومی و هنرهای سنتی و آیینی در تمام مناطق کشور به امضای سید عزتالله ضرغامی و حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رسیده است.
رییس اوقاف: به قوانین میراثفرهنگی اعتماد داریم
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: از پیگیریهای مهندس ضرغامی برای امضای این تفاهمنامه تشکر میکنم، تلاقی فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت میراثفرهنگی باید در چند جا مدیریت شود. بسیاری از بقاع متبرکه جنبه میراثفرهنگی دارد. در درجه اول میتوانیم به قریب به ۲هزار بقعه رسیدگی کنیم و بعد تا ۸۷۰۰ مورد پیش برویم.
او بیان کرد: مردم علاقه قلبی به بقاع متبرکه دارند. این حوزه تاثیرگذار است و باید مطالبه کنیم.
خاموشی گفت: در کاروانسراها و قبرستانهای تاریخی تلاقی فعالیت با وزارت میراثفرهنگی داریم که برای مرمت آن باید سرعت عمل بالایی داشته باشیم.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: برخی از ابنیه ما میراثی است. امیدواریم با امضای این تفاهمنامه مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، رفع شود. تقاضا داریم تا تیم مشترکی برای حل این مشکلات تشکیل شود.
او ادامه داد: از امضای این تفاهمنامه استقبال میکنیم و به قوانین میراثفرهنگی اعتماد داریم. در سال جاری باید برای حرایم امامزادهها و بقعهها فکری کنیم.
خاموشی گفت: برای تسهیل رفت و آمد هیأتهای شاخص و نظافت محیط بقاع متبرکه کارهای مختلفی انجام شده است. بیش از ۶۰۰ هیأت شاخص به این اماکن آمدند. میزان استقبال مردم در بقاع متبرکه بینظیر بوده و نشاندهنده هویت دینی مردم است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: امیدواریم با امضای این تفاهمنامه شاهد رونق تمامی بقاع متبرکه باشیم.
۳۰ درصد منابع مالی میراث فرهنگی صرف مرمت آثار تاریخی اوقاف میشود
سیدهادی احمدی روئینی ـ مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی ـ نیز با بیان اینکه تفاهمنامه در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امضا شده است، گفت: به نوعی با سازمان اوقاف و امور خیریه، رسالت مشترکی از میراث مادی و معنوی ایران داریم. انشاءالله این رسالت با کمک دو سکاندار این دو نهاد به طوریکه همافزایی بیشتری داشته باشد، بتوانیم سهم قابل توجهی از کارهای روی زمین مانده را انجام دهیم.
او افزود: سهم مساجد مهم تاریخی و آرامگاهها و بقاع متبرکه ۱۰درصد از فهرست آثار ملی است. هر سال ۳۰ درصد از منابع مالی حداقلی که داریم، صرف حفاظت و مرمت این آثار میکنیم، به همین دلیل این منابع اندک موجب شده تا فاصله معناداری بین انتظار مردم و شأن کشورمان وجود داشته باشد.
به گفته احمدی روئینی، ۳۰ درصد دیگر فهرست آثار ملی به نوعی با سازمان اوقاف و امور خیریه مرتبط است.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی ادامه داد: دو تفاهمنامه در گذشته امضاء شد که متاسفانه بیشترین انتظاری که داشتیم، عملیاتی نشد. امیدواریم با تغییراتی که در تفاهمنامه ایجاد شده و آسیبشناسی که انجام شده است، در این حوزهها راهگشا باشد.
نظر شما