به گزارش قدس آنلاین، شیوع ویروس کرونا در جهان، با عارضههای جسمانی زیادی همراه بوده است که برخی از آنها مربوط به همان دوران بیماری بود. اما، برخی از عوارض این ویروس، در گذر زمان خودش را نشان میدهد که ضعف در بینایی، یکی از مهمترین عارضههایی است که سلامت بینایی کودکان را تهدید میکند و بعضاً، والدین متوجه این مشکل نمیشوند.
در همین ارتباط، محمد سلیمانی فوق تخصص قرنیه، گفت: شایعترین علائمی که ویروس کرونا در چشمها ایجاد میکند، التهاب ملتحمه است که از جمله این نشانهها میتوان به قرمزی، سوزش، درد و ترشح در چشمها اشاره کرد که اغلب هر دو چشم را درگیر میکند.
خارش چشم، سوزش، پریدن پلک، متحرک شدن کلمات روی صفحه نمایش رایانه و…، نشانههایی از نزدیک بینی است که در دوران شیوع کرونا و خانه نشینی بیشتر هم شده است.
آموزش از راه دور، بیرون نرفتن از خانه به دلیل قرنطینه و نشستن طولانی مدت پای تلویزیون عواملی هستند که نزدیک بینی در دوران کرونا را افزایش دادهاند. به طوری که پیامدهای خانهنشینی در دوران کرونا بیش از همه کودکان را به عارضه نزدیک بینی مبتلا کرده است.
به عنوان مثال دادههایی از کشور چین نشان میدهند که نزدیک بینی به وضوح افزایش یافته است. ۱۲۰ هزار دانشآموز ۶ تا ۱۲ ساله دچار این عارضه شدهاند. مشکل نزدیک بینی در کودکان ۶ تا ۸ ساله نیز ۳ برابر شده است.
در ایران نیز، بچهها در دوران آموزش مجازی، مدام با مونیتور و لب تاپ و…، سر و کار داشتهاند و ما از سلامت چشمهای آنها غفلت کردهایم. این در حالی است که بینایی و دید مناسب کودکان، نقش مؤثری در کسب موفقیتهای آنها دارد.
در گفتگو با برخی از چشم پزشکان، متوجه این واقعیت میشویم که مراجعات کودکان در سنین مدرسه به چشم پزشک، افزایش یافته است و شاید یکی از دلایل آن، دوران آموزش مجازی بوده است که بچهها مدام با لب تاپ و گوشی و رایانه در ارتباط بودهاند.
در دوران قرنطینه خانگی، تنها سرگرمی کودکان، بازیهای رایانهای و استفاده بیش از حد از گوشی موبایل بوده است و همین موضوع، منجر به ضعف بینایی آنها شده است.
دختر ۱۲ سالهای در مراجعه به چشم پزشک، متوجه میشود که نمره چشم او ۳ شده است. در حالی که عنوان میکند تا قبل از دوران کرونا، هیچ گونه مشکلی در بینایی نداشته است.
از همین رو، لازم است که والدین نسبت به معاینه چشمان کودکان خود اقدام کنند.
شناسایی بعضی از علائم، مثل ضعف در یادگیری، حتماً باید مورد توجه والدین قرار گیرد. زیرا، ضعف در بینایی میتواند منجر به اختلال در یادگیری شود.
پرسش از بچهها برای اینکه دید آنها دچار مشکل نباشد، یکی دیگر از نکاتی است که والدین میبایست نسبت به آن حساس باشند.
به گفته متخصصان چشم پزشکی، کودکانی که نزدیک بینی آنها به سرعت در حال افزایش بوده و یا از نوع متوسط تا شدید باشد، در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای شبکیه و سایر بیماریهای چشمی تهدید کننده بینایی در بزرگسالی خواهند بود.
مطالعهای که در سال ۲۰۲۰ که جهت ارزیابی کاربرد مشاوره چشم پزشکی از راه دور در دوران قرنطینه انجام شد، نشان داد که قرمزی چشم، اشک ریزش و احساس جسم خارجی شایعترین شکایات بیماران بود که میتواند ناشی از افزایش ساعات استفاده از صفحات نمایش تلویزیون و گوشیهای هوشمند باشد.
حالا که در دوران پساکرونا قرار داریم و مدارس نیز حضوری شده است، والدین میبایست نسبت به وضعیت جسمی بچهها نیز حساستر باشند. به طوری که ضعف در یادگیری مطالب درسی، میتواند ذهن والدین را نسبت به سلامت بینایی کودکان حساستر کند.
منبع: مهر
نظر شما