تحولات منطقه

معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای ایفای مطلوب و اثرگذار نقش مشارکتی مردم در حفاظت از طبیعت و صیانت از محیط‌زیست، تدوین دستورالعمل آموزشی برای ورود طبیعت‌گردان به عرصه‌های طبیعی از جمله پارک‌های ملی ضرورت دارد.

ضرورت تدوین دستورالعمل آموزشی ورود به طبیعت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از ادره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، علی سلاجقه در بازدید یک روزه از پارک ملی لار در استان تهران، با اشاره به اینکه یکی از اهداف و اولویت‌های اصلی سازمان توجه به آموزش‌های عمومی و چهره به چهره در این حوزه است، اظهار داشت: برای برخورداری از محیط زیست پاک و پایدار توجه به نقش مشارکتی و همراهی مردم در حفاظت و مراقبت از طبیعت خدادادی و منابع ملی به عنوان یک فرصت و ظرفیت مناسب اهمیت داشته و برای تحقق این امر، سازمان محیط زیست باید از توان و امکانات خود برای آموزش های محیط زیستی به مردم استفاده کند.

وی با بیان اینکه حفظ محیط زیست برای همه علاقه‌مندان به این حوزه و طبیعت باید تبدیل به یک دغدغه و نگاه فرهنگی شود، افزود: ما می‌توانیم با تدوین و اجرای یک دستورالعمل آموزشی و فرهنگی از مردم برای حفاظت هر چه بیشتر از محیط زیست کمک بگیریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توسعه فرهنگی در حوزه محیط زیست گفت: ایجاد پایگاه‌های آموزشی و فرهنگی در ورودی مناطق تحت مدیریت این امکان را ایجاد می‌کند تا با آگاه‌سازی مردم و طبیعت‌دوستان نسبت به ظرفیت‌ها و چالش‌های محیط زیستی موجود منطقه‌ای، بتوان برنامه‌های راهبردی بهتری در حفاظت از مناطق در کنار محیط‌بانان و نیروهای اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست پیاده سازی کرد.

وی پارک ملی لار استان تهران را به عنوان یکی از پایلوت‌های مناسب برای برنامه‌های آموزش چهره به چهره به مخاطبان و طبیعت‌دوستان دانست و خواستار بررسی ابعاد و فرصت‌های آموزشی و فرهنگی در این پارک ملی و تدوین دستورالعمل‌های ویژه آن شد.

سلاجقه در مراسم رهاسازی چند گونه پرنده شکاری و کنار آبزی در پارک ملی لار گفت: آنچه که امروز در رهاسازی چند گونه حیات وحش شاهد بودیم این است که خداوند همه چیز را در تسخیر انسان قرار داده اما انسان هم یکی از اجزای چرخه طبیعت است و صاحب آن نیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این سازمان به عنوان متولی حفاظت از گونه‌های نادر و کمیاب باید تکالیف خود را به نحو مطلوب انجام دهد، اظهار داشت: امیدوارم با آموزش و فرهنگ‌سازی مطلوب و مبتنی بر آموزه‌های دینی و دانش بومی بتوانیم انسان را دوستدار طبیعت کنیم.

وی با اشاره به اینکه پارک ملی لار دارای تنوع گیاهی و جانوری زیادی بوده و با چشم‌اندازهای زیبا در نزدیکی پایتخت قرار دارد و شهروندان در بازه زمانی مشخصی از سال از این منطقه بازدید می کنند، گفت: ما مکلف هستیم آموزش‌های لازم برای استفاده از طبیعت و گیاهان، فواید گیاهان دارویی و ارزش اقتصادی منطقه را به شهروندان ارائه دهیم و وقتی این موارد برای مردم تبیین شد دیگر کسی به دنبال تخریب محیط زیست و فعالیت‌های غیرمجاز در این مناطق نخواهد رفت.

سلاجقه به موضوع اهمیت کنترل چرای دام در این منطقه اشاره کرد و افزود: سازمان منابع طبیعی کشور باید آموزش‌های لازم برای کنترل چرا و جلوگیری از تخریب محیط زیست را به دامداران منطقه ارائه دهد.

پارک ملی لار زیستگاه ارزشمند برای حیات وحش ۲ استان

سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در حاشیه این برنامه گفت: پارک ملی لار یکی از قدیمی‌ترین و با ارزش‌ترین پارک‌های ملی کشور و یکی از مناطق مهم تامین آب شرب تهران است و این موضوع اهمیت این منطقه را بیشتر می کند.

محمودی افزود: این منطقه علاوه بر اهمیتی که در حوزه تامین آب شرب دارد به لحاظ برخورداری از زیستگاه ارزشمند برای حیات وحش در ۲ استان مازندران و تهران نیز دارای اهمیت ویژه است.

وی با بیان اینکه اکنون ورود گردشگران به این منطقه  به دلیل شرایط رویشگاه های گیاهی ممنوع است، تاکید کرد: از شهروندان انتظار داریم پس از بازگشایی این منطقه ضمن همکاری با محیط بانان منطقه از تخریب محیط زیست، رهاسازی زباله و پسماند در طبیعت خودداری کنند تا بتوانیم این طبیعت خدادادی را حفظ کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.