تحولات منطقه

وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین اهانت شرکت کنندگان صهیونیستی در راهپیمایی پرچم در شهر قدس اشغالی به پیامبر اکرم (ص) را محکوم کرد.

وقاحت کودک کش های نژاد پرست
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از الشروق، وزارت خارجه فلسطین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، افراط‌ گرایان صهیونیستی اقدام به هتک حرمت پیامبر اکرم (ص) کرده و شعارهایی نژاد پرستانه علیه اعراب و فلسطینیان سر دادند.

در این بیانیه همچنین آمده است، این وزارتخانه راهپیمایی پرچم یهودیان و همچنین تجاوز و عملیات سرکوب‌گرایانه و اقدامات وحشیانه در حق فلسطینیان را محکوم می‌کند. در بیانیه مذکور همچنین آمده است، وزارت خارجه فلسطین، دولت اسرائیل به ریاست نفتالی بنت را مسئول کامل و مستقیم این حملات وحشیانه می‌داند. وزارت خارجه فلسطین در بیانیه خود همچنین اعلام کرد، افتخار نفتالی بنت به این راهپیمایی و اقدامات خصمانه همراه با آن، بی‌توجهی اسرائیل به جامعه جهانی و قطعنامه‌های سازمان ملل را نشان می‌دهد. این وزارتخانه تاکید کرد که راهپیمایی پرچم شهروندان فلسطینی در خیابان‌ها و شهرک‌های شهر قدس اشغالی، دلیل و گواهی قاطع بر شکست دولت رژیم اشغالگر در الحاق شهر قدس و یهودی سازی آن است.

گفتنی است، ده‌ها هزار شهرک‌نشین عصر یکشنبه به مناسبت سالروز اشغال بخش شرقی شهر قدس اشغالی، راهپیمایی موسوم به «پرچم‌ها» را در این شهر برپا کردند که در ادامه موجب آغاز درگیری‌هایی میان آنها و فلسطینی‌ها شد و طی آن ۱۹۹ فلسطینی زخمی شده و ۵۰ تن دیگر بازداشت شدند. همزمان با راهپیمایی پرچم شهرک‌نشینان، تعدادی از فلسطینی‌های ساکن قدس اشغالی و شهر رام الله با برگزاری راهپیمایی پرچم فلسطین به استقبال پرچم‌های صهیونیست‌ها رفتند. پیش از این راهپیمایی نیز صدها شهرک‌نشین به مسجدالاقصی یورش برده و در صحن‌های آن نمازهایی را به پا داشتند، این در حالی است که محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر در بیانیه‌ای نسبت به پیامدهای خطرناک این اقدام هشدار داده و اقدامی بین‌المللی و فوری برای توقف هتک حرمت این اماکن مقدس را خواستار شده بود.

   ارزیابی تحلیلگران 

در این بین،‌ وبگاه «عرب ۴۸» با انتشار گزارشی از تحلیل رسانه‌های صهیونیست در خصوص تحولات روز یکشنبه  در بیت‌المقدس نوشت: تحلیلگران رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند که تحولات در قدس اشغالی به هیچ وجه نشان‌دهنده حاکمیت اسرائیل بر قدس نبود و چیزی جز نمایش نیروهای امنیتی اشغالگر در کنار تظاهرات نژادپرستانه شرکت‌کنندگان در راهپیمایی تحریک‌آمیز پرچم نبود. راهپیمایی که تنها به لطف پلیس و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی برگزار شد و بدون این چتر حمایتی، هیچ یک از شهرک‌نشینان جرأت قدم زدن در این مسیر آن‌ هم با پرچم اسرائیل را نداشتند و ندارند. «عامیحای اتالی» خبرنگار روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت: «اورشلیم در حقیقت یکپارچه نیست. تنها کسانی که کلاه‌های بافته به سر می‌کنند،[ یعنی پیروان صهیونیسم مذهبی و ناسیونالیست حریدی، تندروهای راستگرای اسرائیلی] اتحاد جزئی و نسبی آن را جشن می‌گیرند». وی درباره این تندروهای صهیونیست افزود: «اجازه دهید آن‌ها را ببینیم که به تنهایی، در یک روز عادی، در مسیر چتربازانی که اورشلیم را آزاد کردند، از [بیمارستان] آگوستا ویکتوریا  تا باب الاسباط تا کوه معبد [مسجد الاقصی] قدم می‌زنند. هیچ یک از آنها جرأت انجام این کار را ندارند و می‌توان گفت که هیچ یهودی در جهان جرأت انجام این کار را ندارد. رفتن در این مسیر با پرچم اسرائیل خودکشی مسلم است».

این روزنامه‌نگار صهیونیست تاکید کرد: «راهپیمایی پرچم هیچ ارزشی ندارد. دیشب، پس از جمع‌کردن پرچم‌ها، هیچ کس فکر نکرد که می‌تواند به تنهایی راهپیمایی مشابهی انجام دهد. ما باید از دروغ گفتن به خود دست برداریم. در دوره  نفتالی بنت هیچ حاکمیتی در قدس برای ما وجود ندارد. چنین حاکمیتی در دوره نتانیاهو، اولمرت، شارون و تمام نخست‌وزیران پیش از آن‌ها، نیز وجود نداشت و به دلیل رهبرانی که جرات تصمیم‌گیری نداشتند، اورشلیم هرگز یکپارچه نشد...».

«عاموس هرئیل» تحلیلگر امور نظامی در روزنامه هاآرتص تصریح کرد: «برغم تلاش‌های زیاد فعالان راست افراطی در روز گذشته،  راهپیمایی پرچم‌ در بخش قدیمی قدس، هنوز موجب شعله‌ور شدن اوضاع بین اسرائیل و فلسطینی‌ها نشده است. در عوض، ما شاهد مجموعه‌ای از مظاهر نژادپرستی، دعواهای خشونت‌آمیز بین یهودیان و عرب‌ها و احساس عمومی انزجار بودیم. دستاورد مشکوک راهپیمایی سال گذشته - زمانی که حماس به راهپیمایی با شلیک موشک به بیت المقدس که منجر به عملیات نظامی حارس الاسوار در نوار غزه شد ، پاسخ داد - هنوز تکرار نشده است». به گفته وی، تفاوت راهپیمای پرچم امسال با سال گذشته تنها در پاسخ موشکی حماس در حمایت از مسجدالاقصی بود.

«ضمن این‌که بخش اطلاعاتی ارتش اسرائیل در هفته‌های اخیر همچنان این ارزیابی را داشت که حماس علاقه‌ای به درگیری مستقیم نظامی در غزه در دوره کنونی ندارد». هرئیل تصریح کرد: «  اکنون برای یک رویارویی نظامی جدید، در حالی که کار بازسازی در نوار غزه به طور نسبی در حال پیشرفت است، برای حماس راحت نیست. به احتمال زیاد تلاش های میانجیگرها، عوامل اطلاعاتی مصر، در روزهای اخیر نتیجه داده است و حماس انتظار دارد در صورت ادامه خویشتن‌داری، بهای آن را دریافت کند».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha