به گزارش قدس آنلاین، اعزام زائران حج تمتع کشورمان از ۲۲ خردادماه آغاز شده است و تاکنون حدود ۳۰ درصد زائران ایرانی به سرزمین وحی مشرف شدهاند.
حضور زائران کشورهای مختلف در مسجدالنبی (ص)
با تشرف زائران خارجی به سرزمین وحی پس از ۲ سال، مدینه شهر پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله میزبان هزاران زائر از کشورهای مختلف است که با وجود اینکه رنگ، نژاد و زبان متفاوتی داشته باشند، اما در کنار یکدیگر به سوی یک قبله نماز میخوانند و به زیارت مسجدالنبی (ص) مشرف میشوند.
در این میان، شیعیان بسیاری که سالها در حسرت زیارت حرم نبوی و ائمه مدفون در بقیع بودند، پس از زیارت مسجدالنبی (ص) به سوی بقیع میروند تا بتوانند در ساعاتی که درهای بقیع باز است، در این قطعه از بهشت قدم بگذارند.
ممنوعیت ورود بانوان به بقیع/ آقایان هم اجازه نمازخواندن و روضهخوانی در بقیع ندارند
البته زیارت بقیع برای بانوان ممنوع است و سعودیها اجازه ورود بانوان به این قطعه از بهشت را نمیدهند و حتی آقایان با محدودیتهایی در بقیع اعمال میشود، اجازه نماز خواندن یا حتی روضهخوانی در بقیع را ندارند.
روضههایی که در بقیع مجسم میشود
هر چه از حرم پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله به سمت بقیع میروی، غمی جانسوز وجودت را فرا میگیرد. بیاختیار با نگاهی به غربت بقیع و نردههایی که اطراف آن است، اشک از چشمانت جاری میشود و گویی روضههای بقیع را که عمری در هیأت شنیده بودی، برایت مجسم میشوند.
چشمت که به قبور چهار ائمه معصوم علیهمالسلام میافتد، با خاک و گودالهای اطراف آن، به یاد روضه حضرت مادر و قبر بینشان فاطمه زهرا سلامالله علیها میافتی. جلوتر درهایی است که در ساعتهای خاص باز میشود. نیروهای سعودی در هر گوشه بقیع حضور دارند و اجازه تجمع در پشت بقیع را نمیدهند. با این وجود، برخی با دیدن غربت بقیع و قبور ائمه بدون بارگاه و ضریح، ساعتها پشت نردهها آرام اشک میریزند.
به دلیل ممنوعیت ورود بانوان به بقیع، آنها ساعتها پشت درهای بقیع دستها را به نردههای بقیع گره میزنند و از راه دور به زیارت و نیایش میپردازند. با این وجود، وقتی درهای بقیع باز میشود، آقایان وارد بقیع میشوند و بانوان هم با یک دنیا دلتنگی و حسرت نظارهگر هستند.
کاهش محدودیتها برای زیارت بقیع
البته امسال شرطههای سعودی محدودیتها را کاهش داده و دیگر همچون سالهای گذشته مانع تجمع پشت درهای بقیع نمیشوند. بلکه وقتی بانوان پشت نردههای بقیع حضور مییابند، یا حتی وقتی یکی روضه میخواند، با آنها به آرامی برخورد میکنند. درحالی که در گذشته شرطههای سعودی از حضور بانوان پشت درهای بقیع نیز ممانعت میکردند و اجازه روضهخوانی هم نمیدادند.
اینجا دیگر هر کسی دلش میخواهد همچون کبوترهای بقیع، آزاد و رها به هر جایی برود و با معبودش راز و نیاز کند. اما هر چه به غروب آفتاب نزدیکتر شود، محدودیتها هم بیشتر میشود و باید زائران دلشان را به نردههای بقیع گره بزند و با ائمه اطهار علیهمالسلام وداع کند.
انتهای پیام/
منبع: فارس
نظر شما