تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: مصون‌سازی صنایع شیمیایی با ساختارهای فعلی خیلی به ما کمک نمی‌کند و لذا باید ایمنی در ذات طرح‌های صنعت شیمیایی ورود پیدا کند و گرنه ما توسعه خطر را برای کشور جلو می‌بریم.

 سردار جلالی: در صنایع شیمیایی کشور ایمنی حداقلی هم رعایت نمی‌شود

به گزارش قدس آنلاین، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل صبح امروز در ششمین همایش ملی پدافند شیمیایی کشور گفت: همه دنیا امروز می‌دانند آلمانی‌ها مادر صنعت شیمیایی اروپا هستند و آنها امکان تولید و اجازه استفاده از سلاح شیمیایی را برای عراق را فراهم کرده و حتی در جریان درمان جانبازان شیمیایی ما آنها عملکرد تسلیحات خود را ارزیابی می‌کردند. امروز هم کاربرد سلاح شیمیایی توسط داعش در سوریه را مشاهده کردیم و اروپایی‌ها سعی کردند این را به عنوان بهانه‌ای برای محکوم کردن دولت سوریه قلمداد کنند.

وی افزود: کنوانسیون‌های منع به‌کارگیری سلاح شیمیایی نتوانسته‌اند بازدارندگی لازم برای عدم استفاده از این نوع سلاح را به وجود آورند لذا کماکان تهدید استفاده از تسلیحات شیمایی وجود دارد. امروز شاهد نوع جدیدی از جنگ‌های شیمیایی هستیم. راهبرد اسرائیل و آمریکا جنگ ترکیبی است که حملات سایبری به مراکز شیمیایی و هسته‌ای یکی از اجزای آن است و شما دیدید که وقتی اسراییل با استاکس نت به نظنز حمله کرد به آن افتخار کردند در صورتیکه نشت مواد هسته‌ای می‌توانست برای همه مخاطره آمیز باشد.

سردار جلالی ادامه داد: کسانیکه که پشت اتاق‌های شیشه‌ای اینگونه بر علیه ملت‌ها طراحی می‌کنند باید بدانند که ممکن است این نوع جنگ علیه آنها هم رخ دهد. حمله سایبری به مراکز هسته‌ای و شیمیایی ممنوع است اما وقتی می‌بینیم اروپایی‌ها از این نوع جنگ دفاع می‌کنند؛ پس هنوز این نوع جنگ در لایه های تهدید ما قرار دارد و ما باید برای آن برنامه داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه امروز صنعت پیتروشیمی و شیمایی به عنوان یکی از قطب‌های صنعت کشور مطرح است؛ عنوان کرد: توسعه این صنعت در کشور ما ایمن و متوازن نیست. صنعت شیمیایی و هسته‌ای صنایع پر خطر هستند و در این صنایع ایمنی شرط اول است. دوستان در صنعت شیمیایی می گویند که چنانچه ایمنی در این صنعت تامین شود تهدید صفر می‌شود اما باید گفت که این ایمنی در حوزه فنی و یک ایمنی حداقلی است اما همین حداقل هم در صنعت شیمیایی ما رعایت نمی‌شود. موضوع بعدی توجه به ابعاد امنیتی صنعت شیمیایی کشور است لذا محصولات شیمیایی خطرناک باید با نظام توزیع مناسب وارد بازار شود.

سردار جلالی تصریح کرد: در حوزه ایمنی تا حد زیادی لنگ می زنیم. مخاطرات حوزه هسته‌ای و شیمیایی شبیه هم است و در حوزه هسته‌ای نظام ایمنی جهانی شکل گرفته و ملاحظات هسته‌ای به همه کشورها دیکته می شود و اگر کسی ملاحظات ایمنی را رعایت نکند حق فعالیت ندارد. اما همین ملاحظات در حوزه شیمایی وجود ندارد. این در حالی است که در صنعت هسته‌ای هم بخشی از فعالیت‌ها شیمیایی است و بنابراین با ید مخاطرات شیمیایی جدی گرفته شده است.

وی ادامه داد: ما در حوزه شیمیایی به یک نظام ایمنی ملی نیاز داریم. کشور ما امروز از فقدان یک نظام ایمنی شیمیایی رنج می برد و اگر می خواهیم صنعت شیمیایی را گسترش دهیم باید به نظامات ایمنی آن هم توجه کنیم.ما تلاش زیادی کرده‌ایم تا یک نظام مصون سازی و کنترل پیامدهای شیمیایی تهیه کنیم که این طرح در شورایعالی پدافند غیرعامل کشور تصویب شده است. امروز می‌خواهیم با یک رویکرد فنی و مهندسی مصون سازی و کنترل پیامدهای شیمیایی را دنبال کنیم. مصون سازی صنایع شیمیایی با ساختارهای فعلی خیلی به ما کمک نمی‌کند و لذا باید ایمنی در ذات طرح های صنعت شیمیایی ورود پیدا کند و گرنه ما توسعه خطر را برای کشور جلو می‌بریم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل عنوان کرد: وقتی به زیر ساخت‌های ناایمن شیمایی نگاه می ‌کنیم شبها نمی‌توانیم راحت بخوابیم و لذا خروج مراکز شیمیایی از بافت شهری یکی از اولویت‌های جدی ما است و من از مجلس می‌خواهم که به موضوع خروج مراکز شیمیایی پر خطر از بافت شهری به صورت جدی بپردازد.

سردار جلالی تاکید کرد: عمده نیروهای امدادی برای پاسخ به تهدیدات شیمیایی آموزش ندیده‌اند و تجهیزات لازم را هم ندارند بنابر این آموزش و تمرین برای همه نیروهای امدادی نیاز است. بنابراین اگر می خواهیم یک صنعت شیمیایی خوب داشته باشیم باید الزامات فنی و تخصصی را رعایت کنیم. برای تمامی استان‌هایی که صنعت شیمیایی دارند گردان‌های مخصوص جنگ نوین در بسیج پیش بینی شده است تا ضمن آموزش و تجهیز بتوانند در موقع بحران به ما کمک کنند. هم چنین در ۵۲ شهر پیش بینی‌های لازم برای تجهیز و آموزش آتش نشانی مدنظر قرار گرفته است و با کمک شهرداری‌ها و وزارت دفاع در حال تجهیز آنها هستیم.

وی گفت: ما ۹۰۰ شهرک صنعتی در کشور داریم که بخشی از آنها دارای صنایع شیمیایی هستند و لذا باید به تجهیزات لازم برای مقابله با مخاطرات شیمیایی را داشته باشند. ما هدفگذاری کرده‌ایم تا امسال در همه استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر این نظام مصون سازی عملیاتی شود و امیدواریم بتوانیم با اجرای آن از مردم در مقابل هرگونه حادثه شیمیایی حفاظت کنیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.