تحولات منطقه

جولان مربیان بی‌مدرک یا مربیانی که مدارک لازم برای آموزش را ندارند این روزها به معضلی بزرگ برای دوستداران شنا تبدیل شده است.

فعالیت۵۰ مدرسه غیرمجاز شنا در مشهد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در مشهد و برخی شهرهای خراسان رضوی تا حدی این معضل بزرگ و خطرناک شده که حتی صدای مسئولان هیئت شنا، شیرجه و واترپلو استان را درآورده است.
رئیس هیئت شنا، شیرجه و واترپلو خراسان رضوی با اشاره به افزایش تخلف‌های افراد فاقد صلاحیت در آموزش شنا در مشهد و بعضی دیگر از شهرهای استان به قدس گفت: هرساله با فرا رسیدن فصل گرما اقبال مردم برای حضور در کلاس‌های آموزشی به‌ویژه برای فرزندانشان بیشتر می‌شود به همین دلیل دامنه فعالیت استخرها و مدارس شنا افزایش می‌یابد.
مجید مشتاق ادامه داد: مربیان زیادی هستند که در امر آموزش شنا به شهروندان فعالیت دارند و تعدادی از آن‌ها مدارک لازم برای فعالیت آموزشی را دارند. اما آنچه موجب نگرانی و خطر در بحث آموزش شده این است که متأسفانه تعداد نفراتی که در فضای مجازی با تبلیغات دروغ اقدام به پذیرش شاگرد می‌کنند روز به روز در حال افزایش است.

وجود ۵۰ تا ۶۰ مدرسه شنای غیرمجاز در مشهد
وی در پاسخ به این پرسش که چه افرادی می‌توانند اقدام به پذیرش شاگرد و آموزش شنا کنند، گفت: آنچه مسلم است مدارس شنای مجوزدار مسئولیت اصلی آموزش شنا را برعهده دارند که این تعداد در مشهد ۱۱مدرسه است؛ یک مدرسه ویژه بانوان و بقیه برای آقایان است. با وجود این، در کمال تعجب در تبلیغات فضای مجازی می‌بینیم علاوه بر مدارس مجوزدار، ۵۰ تا ۶۰ آگهی به عنوان مدرسه شنا در مشهد ثبت شده که هیچ‌کدام از آن‌ها نه جایگاه مشخصی دارند و نه مربیانشان مجوز و مدارک لازم برای فعالیت دارند. در حالی که یک مدرسه شنا ابتدا باید مؤسس و مدیر مشخص داشته و استعلامات لازم برای تأسیس مدرسه شنا را کسب کرده باشد پس از آن مربیانی که قرار است در این مدارس فعالیت کنند حتماً باید مدارک بالای مربیگری را گرفته باشند.
مشتاق بیان کرد: متأسفانه برخی از آن‌هایی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند یا مدرک مربیگری ندارند یا با مدرک درجه۳ ادعای مربیگری در تیم ملی را دارند و از آن در تبلیغات گول‌زننده خود استفاده می‌کنند.

به تبلیغات افراد سودجو اعتنا نکنید
رئیس هیئت شنا، شیرجه و واترپلو خراسان رضوی گفت: درخواست ما از مردم این است که به تبلیغات اینچنینی اعتماد نکنند و پیش از نام‌نویسی خود یا فرزندانشان در کلاس‌های آموزشی، حتماً استعلام فعالیت فرد و مدرسه شنایی که ادعا شده را از ما بگیرند تا حداقل در صورت وقوع هرگونه اتفاقی بتوانیم آن را از کانال‌های نظارتی پیگیری کنیم. 
وی اظهار کرد: متأسفانه موارد تخلف از طرف افراد سودجو در حوزه آموزش شنا افزایش یافته است. در یکی از این موارد فردی اقدام به نام‌نویسی برای آموزش شنا کرده؛ با اجاره یک شیفت از یک استخر. پس از برگزاری یکی دو جلسه کلاس، بنا به مشکلاتی که با استخر مذکور برایش به وجود آمده فرار می‌کند و به هیچ‌کس بابت این تخلفی که کرده پاسخی نمی‌دهد! پرسش من از افرادی که به اینچنین افرادی اعتماد می‌کنند این است که چطور به این ادعاها در فضای مجازی اعتماد کردند در حالی که راه خیلی ساده‌ای ازجمله استعلام از هیئت شنا یا حداقل اداره کل ورزش و جوانان برای آن‌ها وجود دارد و می‌توانند از مجاز بودن مرکزی که قرار است کلاس آموزشی خود یا فرزندانشان باشد باخبر شوند.

بایدها و نبایدهای بهداشتی استخرها
مشتاق همچنین گفت: براساس قانون استخرها در شیفت بلیت فروشی‌شان اجازه ندارند کلاس آموزشی برگزار کنند و این تخلف است. هر کس به این روش اقدام به برگزاری کلاس آموزشی کرد بی‌تردید فعالیتش غیرقانونی و بدون مجوز است. یادآوری این نکته نیز لازم است هر استخری که محل ورزش یا کلاس آموزشی شنا به حساب می‌آید باید یک مسئول بهداشت مستقر در محل استخر داشته باشد و این مسئول روزی سه نوبت باید از آب نمونه‌برداری کرده و آن را بررسی نماید. همچنین دو بار در ماه نیز باید نمونه آب استخر برای آزمایشگاه ارسال شود و نتیجه این آزمایش‌ها به همراه نرخ‌نامه‌ها در معرض دید مراجعه‌کنندگان قرار گیرد تا از بروز بیماری‌های پوستی یا مشکلات بهداشتی برای استفاده‌کنندگان از استخر پیشگیری شود که متأسفانه هیچ‌کدام از مدارس شنای غیرمجاز چنین هزینه‌ای نمی‌کنند و تنها با گرفتن مبالغ قابل توجه نام‌نویسی از متقاضیان، به دنبال کسب درآمدند.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.